aureo Napisano 11 Lutego 2020 Zgłoś Napisano 11 Lutego 2020 Witam Na jakich stronach kupujecie bilety? Chodzi mi o strony gdzie można dodać bagaż nadawany. Jakoś nie mogę znaleść takiej strony by móc kupić bilet z 23 kg bagażem.
Jackie Napisano 11 Lutego 2020 Zgłoś Napisano 11 Lutego 2020 Od paru lat zawsze kupuję tylko i wyłącznie na stronach linii lotniczych. Ale na stronach jak Expedia czy Orbitz zawsze znajdziesz informację czy w cenę wliczony jest nadany bagaż czy nie. Na bardziej szemranych stronkach może nie być takiej opcji.
kzielu Napisano 11 Lutego 2020 Zgłoś Napisano 11 Lutego 2020 1 godzinę temu, aureo napisał: Witam Na jakich stronach kupujecie bilety? Chodzi mi o strony gdzie można dodać bagaż nadawany. Jakoś nie mogę znaleść takiej strony by móc kupić bilet z 23 kg bagażem. Delta.com na przykład...
rzecze1 Napisano 12 Lutego 2020 Zgłoś Napisano 12 Lutego 2020 3 godziny temu, aureo napisał: Witam Na jakich stronach kupujecie bilety? Chodzi mi o strony gdzie można dodać bagaż nadawany. Jakoś nie mogę znaleść takiej strony by móc kupić bilet z 23 kg bagażem. Nie wiem ile zostalo (jesli w ogole) linii lotniczych ktore maja wliczony bagaz nadawany w cene najtanszego biletu jaka wyswietla sie na stronie. Dla ludzi ktorzy musza bagaz nadac to troche komplikuje sprawe, bo do cen tak z wyszukiwarek jak i stron przewoznikow trzeba dodac oplate za bagaz, ktora jest rozna w roznych liniach.... ...i jak na razie, to nie widzialem jeszcze wyszukiwarki ktora porownywalaby ceny wszystkich przewoznikow z bagazem nadawanym... Niestety klient ma tu pod gorke i sam musi spedzic troche czasu aby wyliczyc co tak naprawde sie oplaca... Pewnie jakby molochy nie powykupowaly co bystrzejszych start up'ow, to juz dawno ktos by to wprowadzil, a tak, wszystko zmonopolizowaly korporacje, na czele z Google Flights, zatem czlowieku licz sobie sam i na siebie.
rzecze1 Napisano 12 Lutego 2020 Zgłoś Napisano 12 Lutego 2020 Ok, moze po czesci sie wycofam... Kayak wydaje sie miec opcje gdzie mozesz zaznaczyc ile bagazu nadajesz. Ale i tak sprawdzil bym to osobiscie, bo ceny jakies zbyt wysokie mi wyszly... Ale sprobuj tam.
pelasia Napisano 12 Lutego 2020 Zgłoś Napisano 12 Lutego 2020 Mnie to denerwuje troche, bo jak zmiany wprowadzali to mowa byla o tanszych biletach dla podrozujacych bez bagazu, a w ostatecznosci bilety w tej samej cenie i drozsze, tylko dodatkowo za bagaz trzeba zaplacic. Czyli jak zwykle zwykly Kowalski po dupie dostaje... Ale tak jak Jackie pisze, chyba najbezpieczniej bezposrednio od lini lotniczej kupic.
andyopole Napisano 12 Lutego 2020 Zgłoś Napisano 12 Lutego 2020 W ubiegłym roku gdy szukalem biletu do Polski na sierpien skorzystalem z uslugi pewnego portalu, ktory mi za reklame nie placi wiec adresu nie podam. Polega to na tym ze podalem skad - dokąd i termin a chłopak posyłał mi na e-mail po kilka propozycji połączeń z cenami. Musiałem to trochę podszkolic bo nie bardzo miał pojęcie o lotach out od country oddawał mi np. w POE godzinę czasu na odprawę, walizki i przesiadkę. Gdy już coś mi podpasowalo, konsultowalismy się również telefonicznie, przełączył mnie na stronę, na której zapłaciłem za bilet, jak na sezon cena była przyzwoita i schluss. Żadnych dodatkowych opłat, standard, bilet, w tym podręczny + walizka 50 lb. Trochę się obawiałem czy nie padłem ofiarą oszustwa ale wszystko zagrało jak w zegarku. Potem na stronie tych linii, ktorymi lecialem, zabookowalem siedzenia, koszerne posiłki i wszystko było git.
Jackie Napisano 12 Lutego 2020 Zgłoś Napisano 12 Lutego 2020 11 godzin temu, rzecze1 napisał: Nie wiem ile zostalo (jesli w ogole) linii lotniczych ktore maja wliczony bagaz nadawany w cene najtanszego biletu jaka wyswietla sie na stronie. LOT Polish Airlines. W końcu w czymś są ok Parę dni temu sprawdzaliśmy ceny biletów do Polski bo AA teraz będzie latać... nie dość że AA droższe to każą za bagaż płacić. LOT ma 1 sztukę bagażu w cenie biletu. Mówię rzecz jasna o dłuższych trasach, nie wiem co z LOTem na krótszych, nie sprawdzałam.
Zuza007 Napisano 12 Lutego 2020 Zgłoś Napisano 12 Lutego 2020 32 minuty temu, Jackie napisał: LOT Polish Airlines. W końcu w czymś są ok Parę dni temu sprawdzaliśmy ceny biletów do Polski bo AA teraz będzie latać... nie dość że AA droższe to każą za bagaż płacić. LOT ma 1 sztukę bagażu w cenie biletu. Mówię rzecz jasna o dłuższych trasach, nie wiem co z LOTem na krótszych, nie sprawdzałam. Nadal mają wliczony bagaż? bo jakos na przełomie roku pisano, że szykują się do "dobrej zmiany" ...
kzielu Napisano 12 Lutego 2020 Zgłoś Napisano 12 Lutego 2020 18 minut temu, Zuza007 napisał: Nadal mają wliczony bagaż? bo jakos na przełomie roku pisano, że szykują się do "dobrej zmiany" ... Średnio - najtańsza taryfa na transatlantyckich to Economy saver - carry on only. Ceny które pojawiają się w wyszukiwarkach są oczywiście dla najtańszych taryf...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.