Joanna30 Napisano 19 Sierpnia 2020 Zgłoś Napisano 19 Sierpnia 2020 Powinni też podawać ilość wydanych wiz
Xarthisius Napisano 19 Sierpnia 2020 Zgłoś Napisano 19 Sierpnia 2020 2 hours ago, Joanna30 said: Powinni też podawać ilość wydanych wiz Podaja, tylko z 2 miesiecznym opoznieniem
Hazetingen Napisano 21 Sierpnia 2020 Zgłoś Napisano 21 Sierpnia 2020 Hej, przed chwilą dostałem maila informującego, że muszę zacząć kompletować powoli dokumenty i wysłać im mailem. Wypełniłem tylko wniosek DS-260, rozumiem, że to jakaś alternatywa przez koronawirusa i teraz dokumenty wysyłamy mailem?
Xarthisius Napisano 21 Sierpnia 2020 Zgłoś Napisano 21 Sierpnia 2020 22 minutes ago, Hazetingen said: Hej, przed chwilą dostałem maila informującego, że muszę zacząć kompletować powoli dokumenty i wysłać im mailem. Wypełniłem tylko wniosek DS-260, rozumiem, że to jakaś alternatywa przez koronawirusa i teraz dokumenty wysyłamy mailem? Nie. To jest "nowa" procedura wprowadzona w zycie pod koniec 2018 roku...
MocarnyHub Napisano 31 Sierpnia 2020 Zgłoś Napisano 31 Sierpnia 2020 Witam Widze ze niektórzy już dostają potwierdzenia to znaczy ze ja chyba nie mam na co czekać jak z wszystkich wylosowanych w Europie mój numer jest mniej więcej w połowie wiec raczej już nie mam na co liczyć Narazie wypełniłem wniosek ds-260 i to i tak chyba z miesięcznym opóźnieniem bo zapomniałem ze wziąłem udział w losowaniu wszystkim życzę żeby w tych czasach które mamy jakoś to się wszystko każdemu poskładało do kupy
Krystian321 Napisano 31 Sierpnia 2020 Zgłoś Napisano 31 Sierpnia 2020 Dnia 21.08.2020 o 15:07, Hazetingen napisał: Hej, przed chwilą dostałem maila informującego, że muszę zacząć kompletować powoli dokumenty i wysłać im mailem. Wypełniłem tylko wniosek DS-260, rozumiem, że to jakaś alternatywa przez koronawirusa i teraz dokumenty wysyłamy mailem? cześć, a kiedy wypełniałeś DS-260? Pytam, ponieważ jestem ciekawy ile mniej więcej od złożenia odezwali się.
kazek100 Napisano 6 Września 2020 Zgłoś Napisano 6 Września 2020 Dnia 31.08.2020 o 22:51, Krystian321 napisał: cześć, a kiedy wypełniałeś DS-260? Pytam, ponieważ jestem ciekawy ile mniej więcej od złożenia odezwali się. Ja czekałem jakiś miesiąc .Ale ze względu na korektę w formularzu , żeby mi odblokowali , musiałem przez parę dni pisać do nich .Po odblokowaniu z ciekawości napisałem kiedy mogę przesłać dokumenty .Najpierw napisali że DS 260 jest do wglądu .Na drugi dzień przysłali mail , żebym szybko wysyłał dokumenty .Jutro mam cały dzień latania po urzędach
kazek100 Napisano 14 Września 2020 Zgłoś Napisano 14 Września 2020 Dzień dobry . Mam pytanie z innej beczki . Otóż żona wygrała z numerem 77xx. Ona jest głównym aplikantem .Ja i dzieci jesteśmy osobami towarzyszącymi . Teraz po wysłaniu dokumentów do KCC teraz się chce rozwieść .Czy po rozwodzie mogę z nią lecieć do USA , czy wszystko mi przepada , i nie mogę lecieć .Bardzo prosze o odpowiedź.
kzielu Napisano 14 Września 2020 Zgłoś Napisano 14 Września 2020 17 minut temu, kazek100 napisał: Dzień dobry . Mam pytanie z innej beczki . Otóż żona wygrała z numerem 77xx. Ona jest głównym aplikantem .Ja i dzieci jesteśmy osobami towarzyszącymi . Teraz po wysłaniu dokumentów do KCC teraz się chce rozwieść .Czy po rozwodzie mogę z nią lecieć do USA , czy wszystko mi przepada , i nie mogę lecieć .Bardzo prosze o odpowiedź. Nie mozesz oczywiscie - jezeli rozwod nastapi przed otrzymaniem wizy imigracyjnej. Po otrzymaniu - bedziesz musial wleciec z osoba ktora wygrala lub po niej - wiec jezeli byla w tym momencie zona nie wyjedzie, to Ty tez nie, nawet jak otrzymasz wize.
kazek100 Napisano 14 Września 2020 Zgłoś Napisano 14 Września 2020 51 minut temu, kzielu napisał: Nie mozesz oczywiscie - jezeli rozwod nastapi przed otrzymaniem wizy imigracyjnej. Po otrzymaniu - bedziesz musial wleciec z osoba ktora wygrala lub po niej - wiec jezeli byla w tym momencie zona nie wyjedzie, to Ty tez nie, nawet jak otrzymasz wize. ale ona chce jechać , nawet ze mną .Tylko o to mi chodzi czy nie zaszkodzi to podczas rozmowy w ambasadzie .I czy nie utracę przez ten rozwód swojej zielonej karty
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.