feniks_01 Napisano 11 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2021 1 minute ago, Roelka v.2 said: Nie przetlumaczysz... uparli sie na sklad szczepionki bo niby szkodliwy ale z drugiej strony pala papierosy, pija alkohol, i jedza tony junk food ktorych sklad tez na 100% nie znaja... i nie widza problemu. Taka hipokryzja 100%. Sklad to inna "inszosc" (I could care less) - skutki dlugoterminowe to juz co innego. Tego nikt nie wie i nie bedzie wiedzial przez dobre 5-8 lat.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roelka v.2 Napisano 11 Sierpnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2021 2 minutes ago, feniks_01 said: Sklad to inna "inszosc" (I could care less) - skutki dlugoterminowe to juz co innego. Tego nikt nie wie i nie bedzie wiedzial przez dobre 5-8 lat.... Ludzie widza jakie moga byc dlugoterminowe skutki palenia papierosow czy picia alkoholu a jednak nie maja z tym problemu. Szczepionki byly testowane przez dlugie miesiące. Ja jednak wierze ludziom ktorzy maja doswiadczenie i wyksztalcenie medyczne/research. Fajny mem widzialam ostatnio. Ktos sugerowal ze anty-vaxy powinny byc odsylani do osobnych placowek gdzie zamiast lekarzy, beda leczeni przez anti-vax youtuberow i mamuski sprzedajace naturalne olejki lecznice. 1 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
feniks_01 Napisano 11 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2021 Just now, Roelka v.2 said: Ludzie widza jakie moga byc dlugoterminowe skutki palenia papierosow czy picia alkoholu a jednak nie maja z tym problemu. Szczepionki byly testowane przez dlugie miesiące. Ja jednak wierze ludziom ktorzy maja doswiadczenie i wyksztalcenie medyczne/research. Fajny mem widzialam ostatnio. Ktos sugerowal ze anty-vaxy powinny byc odsylani do osobnych placowek gdzie zamiast lekarzy, beda leczeni przez anti-vax youtuberow i mamuski sprzedajace naturalne olejki lecznice. No tak, i ktos SAM podejmuje decyzje czy chce palic paierosy czy pic alkohol Miło mi, pracuje w badaniach klinicznych od dluzszego czasu. Dokladnie podczas fazy 3ciej. Fajnie,ze te szczepionki byly testowane przez DLUGIE miesiace, jak zwyczajny process zaakceptowania i sprawdzenia szczepionki trwa od 12-15 lat, no ale co ja wiem CI ludzie ktorym Ty wierzysz, wychodza ze mna na piwo i gadamy codziennie. No ale Ty ich tez pewnie "znasz" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kenadams Napisano 11 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2021 Długofalowych skutków COVID też nie znamy, natomiast zwykle Ci co najgłośniej krzyczą o ryzyku szczepienia, samego wirusa już się tak nie boją - w końcu to stara dobra grypa v2.Możemy natomiast sobie wyobrazić skutki 12-15 letniej pandemii, co być może nas czeka jeśli będziemy folgować szurstwu. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
feniks_01 Napisano 11 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2021 16 minutes ago, kenadams said: Długofalowych skutków COVID też nie znamy, natomiast zwykle Ci co najgłośniej krzyczą o ryzyku szczepienia, samego wirusa już się tak nie boją - w końcu to stara dobra grypa v2. Możemy natomiast sobie wyobrazić skutki 12-15 letniej pandemii, co być może nas czeka jeśli będziemy folgować szurstwu. Jezeli o mnie chodzi to pandemia moze trwac 30 lat, firmy pharma placa mi wyplate co 2 tygodnie. A, że maja sie dobrze wiec wyplata tez dobra To ja sobie sprawdze jakie beda te skutki dlugoterminowe C19, bo juz mialem... A Ty sprawdz jak ze szczepionka bedzie. I pamietaj o zastrzyku przypominajacym za pare miesiecy... i kolejnym.... i kolejnym 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kleofas11 Napisano 11 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2021 (edytowane) 1 godzinę temu, Roelka v.2 napisał: Ogolnie wsrod zolnierzy panuje teraz mala gownoburza, bo niestety nie kazdy pozytywnie przyjal wiadomosc co do obowiazkowej szczepionki na COVID. Może US Army chce dmuchać na zimne i zawczasu próbować przeciwdziałać "moralnej odpowiedzialności". 103 lata temu (w ostatnich miesiącach I Wojny Światowej) żołnierze amerykańscy przynieśli do Europy "grypę hiszpankę". Zaraza zaatakowała 4 kontynenty i uśmierciła od 20 do 100 milionów ludzi (średnie szacunki to 50 milionów ofiar śmiertelnych). https://pl.wikipedia.org/wiki/Pandemia_grypy_hiszpanki Edytowane 11 Sierpnia 2021 przez Kleofas11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kenadams Napisano 11 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2021 Jezeli o mnie chodzi to pandemia moze trwac 30 lat, firmy pharma placa mi wyplate co 2 tygodnie. A, że maja sie dobrze wiec wyplata tez dobra To ja sobie sprawdze jakie beda te skutki dlugoterminowe C19, bo juz mialem... A Ty sprawdz jak ze szczepionka bedzie. I pamietaj o zastrzyku przypominajacym za pare miesiecy... i kolejnym.... i kolejnym Nie omieszkam. Z tym, że nie oczekuje po Twojej ostatniej wypowiedzi ze rozumiesz/obchodzą Cię dalsze efekty pandemii niż te dotyczące Twojego nosa. Życzę Ci tylko żeby nikt bliski nie zmarł Ci na COVID 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
motorolnik Napisano 11 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2021 Antyvaxxer pisze o booster shots, które są reakcją na warianty wirusa inkubowane przez antyvaxxerów.... no coż, taki mamy klimat. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
motorolnik Napisano 11 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2021 (edytowane) Tak swoją drogą, ja pamiętam te czasy kiedy w Polsce kamieniami rzucano w budynki, w których dach nad głową znalazły osoby będące nosicielami innego wirusa. Rzucający kamieniami reprezentowali tą część społeczeństwa, która manifestowała w ten sposób swoją nienawiść wobec nosicieli, mimo że ten wirus jest dużo mniej zakaźny od Covid-2019. Wsród okrzyków były żądania żeby te osoby się wynosiły z Polski. Teraz pewnie wielu z nich jest antyvaxxerami, banalizuje covid-2019 i uważa że nosicielstwo to ich prywatna sprawa. Edytowane 11 Sierpnia 2021 przez motorolnik 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
feniks_01 Napisano 11 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2021 52 minutes ago, motorolnik said: Antyvaxxer pisze o booster shots, które są reakcją na warianty wirusa inkubowane przez antyvaxxerów.... no coż, taki mamy klimat. "He/him/his" w Twoim podpisie - mowi mi,ze jednak z Toba nie pogadam bo w tym "wspolczesnym" swiecie sie juz tez pogubiles 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi