Xarthisius Napisano 3 Stycznia 2023 Zgłoś Napisano 3 Stycznia 2023 "Rep. McCarthy appears to lose third speaker vote" - LOL Tak to zapostuje bez zadnego komentarza. Ide robic popcorn, bo zauwazylem, ze duzo trace nie sledzac newsow... Cytuj
andyopole Napisano 3 Stycznia 2023 Zgłoś Napisano 3 Stycznia 2023 Pierwszy taki przypadek od stu lat. Cytuj
mcpear Napisano 3 Stycznia 2023 Zgłoś Napisano 3 Stycznia 2023 W analogicznym temacie o PDT co chwila dyskutowaliśmy. W tym temacie jedyne lekkie ożywienie pojawiło się jak prawie wybuchła III wojna światowa (luty 2022) lub jak GOP wygrało wybory i pokłóciło się podzieliwszy się na patriotów którzy wierzą że wybory w 2020 zostały skradzione (ponoć nawet te w 2022 też zostały skradzione, chociaż nie kojarzę tutaj prostego ciągu przyczynowo-skutkowego) i tych patriotów, którzy w to nie do końca wierzą ale boją się przyznać bo by im PDT utrącił karierę. Nie wiem co o tym sądzić, że w sumie nie ma innych tematów do dyskusji Też idę po popcorn. Gdzieś do mnie dotarło, że PDT planuje założyć własną partię i ponoć coś bąknął o tym wczoraj czy dzisiaj.To ale byłby spektakularny koniec MAGA. Jakby to była prawda to największą zasługą administracji PJB byłoby NIEARESZTOWANIE PDT, pozwolenie mu na założenie własnej partii (niech mu nawet to potajemnie sfinansują) i wystartowanie jako 3cia siła w 2024. Wtedy to by demokraci wygrali nawet jakby na ballot wstawili Jimmiego Cartera z Dianne Feinstein jako VP. 2 Cytuj
kzielu Napisano 4 Stycznia 2023 Zgłoś Napisano 4 Stycznia 2023 Gym Jordan na speakera - co za piekny wybor - pewnie nie przypadkowo zaproponowany przez Gaetza, podobne zainteresowania maja. Cytuj
andyopole Napisano 4 Stycznia 2023 Zgłoś Napisano 4 Stycznia 2023 Godzinę temu, mcpear napisał: W analogicznym temacie o PDT co chwila dyskutowaliśmy Dla zwykłych zjadaczy chleba i płatników podatku najlepsza sytuacja jest wtedy gdy nie musza sie interesować kto aktualnie jest premierem, prezydentem, ministrem, itp. Rząd rzetelnie administruje nie stresujac obywateli, którzy spokojnie mogą się poświęcić własnym sprawom. Niestety mamy teraz takie czasy że strach otworzyć jakiekolwiek wiadomości, czy tu, czy tam. Nigdy nie wiadomo czy Oni czegoś tam nowego nie "wyrzeźbili". Cytuj
katlia Napisano 4 Stycznia 2023 Zgłoś Napisano 4 Stycznia 2023 5 hours ago, mcpear said: Też idę po popcorn. Gdzieś do mnie dotarło, że PDT planuje założyć własną partię i ponoć coś bąknął o tym wczoraj czy dzisiaj.To ale byłby spektakularny koniec MAGA. Jakby to była prawda to największą zasługą administracji PJB byłoby NIEARESZTOWANIE PDT, pozwolenie mu na założenie własnej partii (niech mu nawet to potajemnie sfinansują) i wystartowanie jako 3cia siła w 2024. Wtedy to by demokraci wygrali nawet jakby na ballot wstawili Jimmiego Cartera z Dianne Feinstein jako VP. Super scenariusz. Podaj ten popcorn. Cytuj
katlia Napisano 4 Stycznia 2023 Zgłoś Napisano 4 Stycznia 2023 3 hours ago, andyopole said: Niestety mamy teraz takie czasy że strach otworzyć jakiekolwiek wiadomości, czy tu, czy tam. Nigdy nie wiadomo czy Oni czegoś tam nowego nie "wyrzeźbili". Nie wiem czy dawniej bylo znacznie lepiej. Amerykanska demokarcja zawsze byla skorumpowana. A zwykli zjadacze chleba w USA lubia wlasna propagande i nie znaja swojej historii, wiec w ja wierza. Cytuj
rzecze1 Napisano 17 Stycznia 2023 Zgłoś Napisano 17 Stycznia 2023 On 1/4/2023 at 2:33 AM, andyopole said: Dla zwykłych zjadaczy chleba i płatników podatku najlepsza sytuacja jest wtedy gdy nie musza sie interesować kto aktualnie jest premierem, prezydentem, ministrem, itp. Rząd rzetelnie administruje nie stresujac obywateli, którzy spokojnie mogą się poświęcić własnym sprawom. Świetnie powiedziane! Andyopole na prezydenta! Ewentualnie - choćby - na gubernatora! Przy PJB chyba trochę tak jest. Trzeba się naprawdę interesować tym co się dzieje aby być poinformowanym. Cytuj
andyopole Napisano 17 Stycznia 2023 Zgłoś Napisano 17 Stycznia 2023 12 minut temu, rzecze1 napisał: Świetnie powiedziane! Andyopole na prezydenta! Ewentualnie - choćby - na gubernatora! Przy PJB chyba trochę tak jest. Trzeba się naprawdę interesować tym co się dzieje aby być poinformowanym. A to mnie zaszczyt kopnal. Poddany HM KCh3 mnie skomplementowal. Cytuj
katlia Napisano 13 Lutego 2023 Zgłoś Napisano 13 Lutego 2023 6 hours ago, Suweren said: i gdzie jest ta "wolność słowa"? Nie ma bezograniczonej wolnosci slowa -- jezeli zachce ci sie krzyczec "pozar" w zatloczonym kinie tez bedziesz mial konsekwencje. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi