SanFrancisco Napisano 18 Grudnia 2020 Zgłoś Napisano 18 Grudnia 2020 1 hour ago, andyopole said: Z całym szacunkiem dla siostry ale czy Tinder to ten portal (staroswiecki jestem) gdzie bardziej chodzi o rozmiar niż wzrost? Teraz już nie ma takiego rozgraniczenia, że tu tylko dla seksu, a tam dla związku. Spotkać można tam ludzi z najróżniejszymi zamiarami...
andyopole Napisano 18 Grudnia 2020 Zgłoś Napisano 18 Grudnia 2020 1 godzinę temu, SanFrancisco napisał: Teraz już nie ma takiego rozgraniczenia, że tu tylko dla seksu, a tam dla związku. Spotkać można tam ludzi z najróżniejszymi zamiarami... Dzięki za objaśnienia, które mimo wszystko, w żaden sposób, nie skłaniają mnie do zainstalowania tej appy.
pelasia Napisano 18 Grudnia 2020 Zgłoś Napisano 18 Grudnia 2020 Ja mam 175cm wzrostu i niesety albo stety, jestem jedna z tych co nizszgo nie wezmie
ilon Napisano 18 Grudnia 2020 Zgłoś Napisano 18 Grudnia 2020 Ja mam wrazenie, ze jest teraz taka presja na to ile facet ma wzrostu, ze biedni musza sobie dodawac na aplikacjach randkowych kilka centymetrow. Moj chlopak mi sie zdaje, ze swoj wzrost podal razem z wlosami postawionymi na zel XD 11 hours ago, andyopole said: Dzięki za objaśnienia, które mimo wszystko, w żaden sposób, nie skłaniają mnie do zainstalowania tej appy. Mi sie ogolnie zdaje, ze Tinder w Polsce rozni sie zacznie od tindera w USA. Tutaj jest sporo aplikacji randkowych i kazda ma w sobie cos co przyciaga inna, docelowa grupe osob, gdzie w Polsce nie ma jakos zbyt wiele innych apek do wyboru.
Iskierka Napisano 31 Grudnia 2020 Zgłoś Napisano 31 Grudnia 2020 W dniu 17.12.2020 o 10:04, qbacki napisał: Chętnie popisze z kobietą która: nie zapycha włosami umywalki, jej szafa nie wygląda jak bazarek u cygana, ma pasje. Uwaga podaje maila: zeswiecaszukac@onet.pl (...) Kurczę, mieszczę się w kryteriach! Sprzątam po sobie (i to nie tylko włosy z łazienki, ba nawet kibelek umyję!), mąż ma większą garderobę niż ja (uroki wychowywania w Europie i zamiłowania od minimalizmu ), no i hobby też się jakieś znajdzie. Na nieszczęście już jestem poza obiegiem, to pewnie przez te włosy W dniu 18.12.2020 o 15:35, ilon napisał: Ja mam wrazenie, ze jest teraz taka presja na to ile facet ma wzrostu, ze biedni musza sobie dodawac na aplikacjach randkowych kilka centymetrow. Moj chlopak mi sie zdaje, ze swoj wzrost podal razem z wlosami postawionymi na zel XD (...) nie do końca tak bym powiedziała Ilon. Ogólnie jest bardzo duże parcie wśród dziewczyn/kobiet, by facet był wyższy od nich. Ba, w moim własnym domu moja mama i siostra otwarcie deklarują, ze z niższym od nich by nie nie randkowały (a razem nas jest trójka kobiet), więc już daje szumną statystykę 66%, a to tylko "najbliższe podwórko". Doliczmy moją ukochaną Babcię, która miała męża niższego od siebie o 2cm (!), to poprawimy statystykę do 50%, ale takich jak my dwie to ze świecą szukać. Potwierdzi to każdy facet, który jest wzrostu poniżej 175cm. Idąc dalej, w moim LO miałam 28 dziewczyn w klasie (uroki biol-chem), nie wiem czy poza mna może 2-3 dziewczyny więcej zgodziłyby się umówić na randkę z niższym facetem od nich... Koleżanka 180+cm miała spory sposób znaleźć chłopaka na studniówkę, bo nie mógł być niższy od niej... I to nie jakieś małomiasteczkowe uprzedzenia, bo pochodzę z Wrocławia, a podobno ludzie z większych miast są bardziej "otwarci". U męża - podobna sytuacja, ale on Latynos, tam w końcu kultura "macho" i "grandes cohones", pewnie dlatego. My, Słowiański naród, mamy podobnie
SanFrancisco Napisano 10 Stycznia 2021 Zgłoś Napisano 10 Stycznia 2021 A nie zauważyliście, że wszyscy się tak czepiają tego, że kobiety mają jakieś wymagania, ale oczywiste jest to, że każdy facet chce ładną i szczupłą dziewczynę?
ilon Napisano 11 Stycznia 2021 Zgłoś Napisano 11 Stycznia 2021 On 12/31/2020 at 9:12 AM, Iskierka said: nie do końca tak bym powiedziała Ilon. Ogólnie jest bardzo duże parcie wśród dziewczyn/kobiet, by facet był wyższy od nich. Ba, w moim własnym domu moja mama i siostra otwarcie deklarują, ze z niższym od nich by nie nie randkowały (a razem nas jest trójka kobiet), więc już daje szumną statystykę 66%, a to tylko "najbliższe podwórko". Masz racje, jest duze parcie wsrod dziewczyn, zeby facet byl wyzszy od nich, bo malo ktora dziewczyna bedzie sie chciala umawiac z nizszym, z wielu powodow. Ja sie z tym jak najbardziej zgadzam. Ale wiekszosc moich postow w tym temacie byla jednak na temat tego, ze w wielu przypadkach ten wzrost jest stawiany (oczywiscie z moich obserwacji) bardzo czesto powyzej innych wartosci i troche mam z tego beke. Na przyklad jedna z moich dobrych kolezanek nigdy nie miala problemu umowic sie z bezrobotnym facetem, ktory w wieku 30 lat mieszkal u rodzicow i ogolnie nic soba nie reprezentowal, ale mial powyzej 180cm. 16 hours ago, SanFrancisco said: A nie zauważyliście, że wszyscy się tak czepiają tego, że kobiety mają jakieś wymagania, ale oczywiste jest to, że każdy facet chce ładną i szczupłą dziewczynę? Nie wydaje mi sie, zeby ktos sie czepial czegokolwiek w tym temacie.
Kleofas11 Napisano 11 Stycznia 2021 Zgłoś Napisano 11 Stycznia 2021 5 godzin temu, ilon napisał: jest duze parcie wsrod dziewczyn, zeby facet byl wyzszy od nich, bo malo ktora dziewczyna bedzie sie chciala umawiac z nizszym, z wielu powodow. Jest również co najmniej jeden powód dla którego będą to często robiły. Duża różnica portfela.
Roelka v.2 Napisano 11 Stycznia 2021 Zgłoś Napisano 11 Stycznia 2021 23 minutes ago, Kleofas11 said: Jest również co najmniej jeden powód dla którego będą to często robiły. Duża różnica portfela. Wiadomo przeciez, ze kobietom tylko chodzi o pieniadze. /sarkazm
andyopole Napisano 11 Stycznia 2021 Zgłoś Napisano 11 Stycznia 2021 Przed chwila widzialem taki mm na FB: Kobiecie wystarczy 8,5 centymetra i naprawde jest jej obojetne czy to Visa czy Master Card. edit: najbardziej to pasuje do niedawnej dykusji w jakims innym watku o tym jak powinna postapic Melania. Ja z takim imbecylem nie chcialbym miec nc wiecej do czynienia.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.