kenadams Napisano 18 Maja 2022 Zgłoś Napisano 18 Maja 2022 (edytowane) Hej, mam następującą zagwozdkę. Zarejstrowałem wizytę w https://cgifederal.secure.force.com/, gdzie miałem już konto. Z tego co pamiętam to było potrzebne zarówno do wizy B2, jak i do wizy L1. Przeszedłem przez całego wizarda, zaznaczając wszystkie pola zdroworozsądkowo (Immigrant Visa, KCC-scheduled, typ DV1) i dodając rodzinę. Co ciekawe, nie wyświetlił się w żadnym miejscu termin wizyty obecny w 2NL, ale może tak ma być. Natomiast co mnie nurtuje to obecność pół "DS-160 Confirmation Number" z kodem kreskowym na Confirmation Page w przypadku moim i żony. Nie pasuje w ogóle do numeru spod pola kreskowego z Confirmation Page DS-260, a wcześniejszych DS-160 już nie mam. Czy to wygląda jak jakiś bug? Powinienem skontaktować się z ambasadą? @Xarthisius help A, dodam jeszcze że jak próbowałem zupdejtować dane osobowe żony (już była dodana z poprzedniego razu) zmieniając tylko e-mail, to nie chciało mi zasave'ować mówiąc, że "DS-160 confirmation number is incorrect" chociaż nigdzie nie było tam takiego pola Edytowane 18 Maja 2022 przez kenadams Cytuj
ala2022 Napisano 18 Maja 2022 Zgłoś Napisano 18 Maja 2022 W dniu 15.05.2022 o 13:23, Amigo napisał: Ja już pogubiłem się w tych wyliczankach. Jakim kluczem ambasada się kieruje? Kilka postów wcześniej ktoś napisał że ambasada idzie po nr.. Jeśli tak to jak to możliwe że w kwietniu najwyższy nr. był 16xxx, a niższe nr. np. 11xxx nie zostały zaproszone i nic nie wskazuje na to ze będzie zaproszony w maju i czerwcu, a być może i w lipcu. Czy może mi ktoś to wytłumaczyć ? ktoś się przeniósł do WRW z 16k i miejsce się znalazło. reszta idzie po CN ( 7,5k) i wysłane w maju do ok 15k 1 Cytuj
Xarthisius Napisano 18 Maja 2022 Autor Zgłoś Napisano 18 Maja 2022 10 minutes ago, kenadams said: Natomiast co mnie nurtuje to obecność pół "DS-160 Confirmation Number" z kodem kreskowym na Confirmation Page w przypadku moim i żony. Nie pasuje w ogóle do numeru spod pola kreskowego z Confirmation Page DS-260, a wcześniejszych DS-160 już nie mam. Czy to wygląda jak jakiś bug? Tak, odwieczny bug, którego nie mogą naprawić. Nie przejmuj się. 1 Cytuj
kenadams Napisano 18 Maja 2022 Zgłoś Napisano 18 Maja 2022 2 minutes ago, Xarthisius said: Tak, odwieczny bug, którego nie mogą naprawić. Nie przejmuj się. Uff, dzięki! Cytuj
micham Napisano 19 Maja 2022 Zgłoś Napisano 19 Maja 2022 Jak to jest z immigrant fee? Można zapłacic na lotnisku ? Czy trzeba wczesniej ? i która kokejka Us citizens and LPR czy visitors na pierszy wlot ? Cytuj
Xarthisius Napisano 19 Maja 2022 Autor Zgłoś Napisano 19 Maja 2022 (edytowane) 24 minutes ago, micham said: Jak to jest z immigrant fee? Można zapłacic na lotnisku ? Czy trzeba wczesniej ? Możesz zapłacić kiedy chcesz, nawet miesiąc po przylocie. Dopóki nie zapłacisz nie zaczną po prostu produkować plastikowej karty. 24 minutes ago, micham said: i która kokejka Us citizens and LPR czy visitors na pierszy wlot ? Zależy silnie od lotniska. Niektóre maja osobne, niektóre nie. Edytowane 19 Maja 2022 przez Xarthisius Cytuj
andyopole Napisano 19 Maja 2022 Zgłoś Napisano 19 Maja 2022 (edytowane) 19 minut temu, micham napisał: ... i która kokejka Us citizens and LPR czy visitors na pierszy wlot ? LPR stajesz sie dopiero w momencie kontaktu z urzednikiem imigracyjnym tak wiec odpowiedz jest jedna. A rzeczywistosc bywa rozna. Pamietam ze kiedys na jakims lotnisku kolejka dla obywateli i LPR zostala "przerobiona" i czesc turystow zostala tam wyslana do odprawy. Edytowane 19 Maja 2022 przez andyopole Cytuj
kzielu Napisano 19 Maja 2022 Zgłoś Napisano 19 Maja 2022 Te pytanie o kolejke pojawia sie regularnie a prawda jest taka ze to nie ma znaczenia - bo jak sie wysypie samolot ludzi i skoncza im sie USC/LPRs, to biora visitorow do tych okienek a nie zamykaja interes i ida do domu. Wiec odpowiedz brzmi idz to ktorego chcesz, najwyzej powiesz ze "nie wiedziales" (co bedzie zgodne z prawda). Cytuj
andyopole Napisano 19 Maja 2022 Zgłoś Napisano 19 Maja 2022 7 minut temu, kzielu napisał: Wiec odpowiedz brzmi idz to ktorego chcesz, najwyzej powiesz ze "nie wiedziales" (co bedzie zgodne z prawda). Na wiekszych lotniskach czesto sa dyzurni obserwujacy i organizujacy kolejke. Czasem podpytuja a zawsze patrza kto jaki paszport trzyma w reku. Nieraz widzialem ze wylapia takiego co to, albo "gapa", albo "neczytaty - nepisaty" i ustawiaja delikwenta we wlasciwym ogonku. Cytuj
Xarthisius Napisano 19 Maja 2022 Autor Zgłoś Napisano 19 Maja 2022 @micham w sumie najważniejsze żeby wzieli kopertę z badaniami. Inaczej się bedziesz musiał wracać do Deferred Inspection Site. Także nie wychodź z lotniska póki, ktoś tego nie weźmie. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi