andyopole Napisano 8 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 8 Lutego 2023 1 minutę temu, Roelka v.2 napisał: Tylko gotowka, jesli przewozisz ponad $10.000. Od razu widac ze mlodsza.... i szybsza! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roelka v.2 Napisano 8 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 8 Lutego 2023 6 minutes ago, andyopole said: Od razu widac ze mlodsza.... i szybsza! Takie bylo wciaz wymaganie jak lecialam ostatnio z PL to USA (ok 2 lat temu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Claudia24 Napisano 8 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 8 Lutego 2023 7 minut temu, Roelka v.2 napisał: Tylko gotowka, jesli przewozisz ponad $10.000. ok, dziękuje. A jeśli mniejsza kwotę w $ to trzeba wpisywać ile ? wiadomo, że wolę mieć na koncie bankowym niż w gotówce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mcpear Napisano 8 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 8 Lutego 2023 Nie. Poniżej 10k nie musisz nic deklarować. Ale jest to limit "na rodzinę" a nie "na osobę". Czyli jak jedziecie w dwójkę i macie 15k to musicie zadeklarować a nie że założysz że każdy z Was ma 7.5k 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Claudia24 Napisano 8 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 8 Lutego 2023 47 minut temu, mcpear napisał: Nie. Poniżej 10k nie musisz nic deklarować. Ale jest to limit "na rodzinę" a nie "na osobę". Czyli jak jedziecie w dwójkę i macie 15k to musicie zadeklarować a nie że założysz że każdy z Was ma 7.5k Dziękuje za odpowiedz. Teraz już jest wszystko dla mnie jasne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
micham Napisano 8 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 8 Lutego 2023 Czy deklaracje zalezą skąd się leci? Leciałem już kilka razy z Niemiec i nigdy niczego nie kazano mi wypełniać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 8 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 8 Lutego 2023 4 minuty temu, micham napisał: Czy deklaracje zalezą skąd się leci? Leciałem już kilka razy z Niemiec i nigdy niczego nie kazano mi wypełniać Dawno juz nie bylem w Europie ale podczas ktoregos z ostatnich powrotow stewardessa gdy przystepowala do rozdawania tych deklaracji celnych oglosila ze musza ja wypelnic tylko ci, ktorzy wlatuja do USA po raz pierwszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
don123 Napisano 13 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 13 Lutego 2023 hey mam pytanie bo dostałem właśnie termin na biometrics. Na co mam być przygotowany ( czy to tylko formalność czy czymś mnie tam mogą zaskoczyć ?) Co powinienem zabrać ze sobą - Green Card, pismo od nich czy coś jeszcze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xarthisius Napisano 13 Lutego 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 13 Lutego 2023 (edytowane) 12 minutes ago, don123 said: hey mam pytanie bo dostałem właśnie termin na biometrics. Na co mam być przygotowany ( czy to tylko formalność czy czymś mnie tam mogą zaskoczyć ?) Co powinienem zabrać ze sobą - Green Card, pismo od nich czy coś jeszcze? Nic wiecej. To tylko formalnosc. Robia Ci zdjecie i pobieraja odciski palcow i kaza spadac. Z niuansow to: jak wszystkie placowki federalne przechodzi sie kontrole taka jak na lotnisku, wiec nie bierz ze soba rzeczy ktorych bys nie bral na lotnisko Edytowane 13 Lutego 2023 przez Xarthisius Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xarthisius Napisano 13 Lutego 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 13 Lutego 2023 (edytowane) @don123 btw, ile czekales na I-797C z bio od zlozenia wniosku? Pare osob sie w tym watku dopytywalo, a jakos sie slabo dzielicie szczegolami... Edytowane 13 Lutego 2023 przez Xarthisius Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi