Xarthisius Napisano 10 Lipca 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 10 Lipca 2023 (edytowane) 47 minutes ago, Jacek87 said: Hejka. W środę lecę do US celem ogarnięcia spraw z Reentry Permit. Jedna rzecz mnie zaniepokoiła https://www.uscis.gov/sites/default/files/document/guides/B5en.pdf bazuję na powyższym dokumencie. Mój plan jest taki: wlecieć do US 12.07 złożyć aplikację. poczekać na termin biometric i wylecieć do ameryki środkowej, potem wrócić na bio i po bio wrócić do Polski (lot powrotny mam już wykupiony na 6.09). Mam wątpliwości co do: "You should file your Form I-131 no fewer than 60 days before you intend to travel abroad." czy z tej informacji nie wynika, że od złożenia I-131 nie mogę opuszczać US przez 60dni? Nie. Mozesz po BIO leciec do domu. To 60d to chyba jakas zaszlosc kiedy ten process mogl tyle trwac... W epoce dinozaurow chyba. Edytowane 10 Lipca 2023 przez Xarthisius 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek87 Napisano 10 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 10 Lipca 2023 34 minuty temu, Xarthisius napisał: Nie. Mozesz po BIO leciec do domu. To 60d to chyba jakas zaszlosc kiedy ten process mogl tyle trwac... W epoce dinozaurow chyba. Dzięki. W I-131 muszę zaznaczyć datę planowanego wyjazdu. No i będzie on krótszy niż 60 dni od momentu wypełnienia aplikacji. Nie spowoduje to formalnego uwalenia aplikacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xarthisius Napisano 10 Lipca 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 10 Lipca 2023 17 minutes ago, Jacek87 said: W I-131 muszę zaznaczyć datę planowanego wyjazdu. No i będzie on krótszy niż 60 dni od momentu wypełnienia aplikacji. Nie spowoduje to formalnego uwalenia aplikacji? Nie slyszalem o czyms takim. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek87 Napisano 10 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 10 Lipca 2023 Ostatnie pytanie w związku z I-131 w Part 8. Employment Authorization Document for New Period of Parole Under Operation Allies Welcome. jest pytanie: I am requesting an Employment Authorization Document (EAD) upon approval of my new Operation Allies Welcome (OAW) period of parole. Można zaznaczyć Yes lub No. Mam coś tu zaznaczać czy zostawić to niewypełnione? O co z tym chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mcpear Napisano 10 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 10 Lipca 2023 To Ciebie nie dotyczy. Nie prosisz o EAD, więc zaznaczyłbym "No" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xarthisius Napisano 10 Lipca 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 10 Lipca 2023 Juz nie wspominajac o tym, ze Operation Allies Welcome jest dla Afganczykow... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek87 Napisano 11 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 11 Lipca 2023 Czy mogę fees za i-131 zapłacić jakoś przez uscis? W czwartek wypełnione formularze wysyłam poczta i zastanawiam się jak najlepiej zrobić oplate Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roelka v.2 Napisano 11 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 11 Lipca 2023 Wszystko jest opisane w instrukcji https://www.uscis.gov/i-131 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek87 Napisano 12 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 12 Lipca 2023 Będę robił money order. Na stronie wyczytałem że za każdą rzecz należy płacić osobno Płatne jest za i-131 oraz za biometrics. Czy zatem mam zrobić dwa razy money order jeden za i-131 a drugi za biometric czy w tym przypadku można to połączyć i zrobić jeden order odrazu na całą kwotę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xarthisius Napisano 12 Lipca 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 12 Lipca 2023 (edytowane) 3 hours ago, Jacek87 said: Będę robił money order. Na stronie wyczytałem że za każdą rzecz należy płacić osobno Płatne jest za i-131 oraz za biometrics. Czy zatem mam zrobić dwa razy money order jeden za i-131 a drugi za biometric czy w tym przypadku można to połączyć i zrobić jeden order odrazu na całą kwotę? Sumujesz do jednej kwoty. Gdzie jest napisane, zeby robic to osobno? Pay each filing fee separately. We are transitioning to electronically processing immigration benefit requests, which requires us to use multiple systems to process your package. Because of this, you must pay each filing fee separately for any form you submit. We may reject your entire package if you submit a single, combined payment for multiple forms. To chodzi o to, zeby kazdy formularz byl placony osobno, ale bio uwzgledniasz w total dla formularza Edytowane 12 Lipca 2023 przez Xarthisius Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi