FOGO Napisano 8 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 8 Maja 2022 Kolejnym razem zastosuje strategię, że żonę zgłoszę w pierwszych dniach a siebie jakoś pod koniec ;-) pewnie nic to nie zmieni ale zobaczymy. Teraz mieliśmy bardzo zbliżone do siebie numery Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawex1972 Napisano 8 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 8 Maja 2022 Witam serdecznie starych wyjadaczy tego forum. Oczywiście w tym roku również nie zostałem wylosowany. Za rok być może powtórzę próbę. Życzę powodzenia , niech komuś się w końcu uda by mieć szansę spróbować zrealizować swój amerykański sen. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 8 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 8 Maja 2022 W dniu 30.04.2022 o 16:17, Xarthisius napisał: Dobra, ugnę się pod presją i wyjawię Wam sekret. Pewnie nie pozwola mi się przez to naturalizować, ale trudno. Czegóż to się nie robi dla Rodaków w potrzebie... Zgodnie z niewypowiedzianym życzeniem przekazałem link do tego posta podczas mojego ostatniego spotkania z oficerem USCIS dnia 4 maja, roku 2022. Mój test na obywatelstwo był zaskakująco łatwy, powoli zaczynam rozumiec dlaczego. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 8 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 8 Maja 2022 30 minut temu, Pawex1972 napisał: mieć szansę spróbować zrealizować swój amerykański sen. No popatrz jakiż ten los niesprawiedliwy, ja nigdy o tym nie śniłem a już czternasty rok się tu męczę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
foladdd Napisano 8 Maja 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 8 Maja 2022 W jakich terminach będą wyjazdy z tej loterii ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 8 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 8 Maja 2022 23 minuty temu, foladdd napisał: W jakich terminach będą wyjazdy z tej loterii ? Szacunkowo luty 2024. Ostatnie rozmowy są we wrześniu. Po rozmowie a właściwie od daty badania lekarskiego trzeba wjechać do USA nie później niż do sześciu miesięcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek87 Napisano 8 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 8 Maja 2022 Ze znajomych mi sześciu osób, które aplikowały, wszystkie są niewylosowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
foladdd Napisano 8 Maja 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 8 Maja 2022 To inaczej. Od kiedy do kiedy będą rozmowy i wyjazdy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek87 Napisano 8 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 8 Maja 2022 7 minut temu, foladdd napisał: To inaczej. Od kiedy do kiedy będą rozmowy i wyjazdy? Teoretycznie rozmowy powinny zacząć się chyba w październiku 2023 i potrwają do września 2024, a wyjazd jest w ciągu pół roku od badań lekarskich lub rozmowy jeśli ta była szybciej (tak było w moim przypadku). Rozmowę miałem 1 marca i w wizie imigracyjnej mam wbite, że muszę przekroczyć granicę do 1 września 2022. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xarthisius Napisano 8 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 8 Maja 2022 (edytowane) 22 minutes ago, Jacek87 said: Teoretycznie rozmowy powinny zacząć się chyba w październiku 2023 i potrwają do września 2024, a wyjazd jest w ciągu pół roku od badań lekarskich lub rozmowy jeśli ta była szybciej (tak było w moim przypadku). Rozmowę miałem 1 marca i w wizie imigracyjnej mam wbite, że muszę przekroczyć granicę do 1 września 2022. Lata Ci sie pomylily. DV23 == 01.10.2022 - 30.09.2023. Edytowane 8 Maja 2022 przez Xarthisius 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi