zaba15 Napisano 7 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2022 @Mateo12@LukeUS możecie napisać jaki CN, kiedy wysłany DS i termin rozmowy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomasz8822 Napisano 8 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2022 Dostałem dziś zaświadczenie o niekaralności. Oczywiście zaznaczyłem wszystkie 3 kratki: kartoteka karna, kartoteka nieletnich oraz poszukiwanych listem gończym. Sądziłem że dostanę 3 stemple a dostałem tylko jeden "nie figuruje w krajowym rejestrze karnym " Pan powiedział że dla wszystkich trzech zapytań jest tylko jeden stempel. Czy tak ma być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateo12 Napisano 8 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2022 W dniu 7.12.2022 o 13:23, zaba15 napisał: @Mateo12@LukeUS możecie napisać jaki CN, kiedy wysłany DS i termin rozmowy ? Cześć, moja sprawa byłą już poruszana przez żonę wcześniej, CN 66xx, DS wysłany pod koniec maja, rozmowa 05 stycznia 2023. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateo12 Napisano 8 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2022 5 godzin temu, tomasz8822 napisał: Dostałem dziś zaświadczenie o niekaralności. Oczywiście zaznaczyłem wszystkie 3 kratki: kartoteka karna, kartoteka nieletnich oraz poszukiwanych listem gończym. Sądziłem że dostanę 3 stemple a dostałem tylko jeden "nie figuruje w krajowym rejestrze karnym " Pan powiedział że dla wszystkich trzech zapytań jest tylko jeden stempel. Czy tak ma być? Tak wygląda ten dokument, wszystko się zgadza! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateo12 Napisano 8 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2022 Mam jeszcze aktualizację na temat badań Byliśmy 06.12.2022 w Warszawie. Na Waryńskiego byliśmy bez wcześniejszego umawiania około godziny 8.30. Na recepcji legitymujemy się paszportem, mówimy, że badania do green card i płacimy. Potem od razu rentgen i pobranie krwi. Na żadne z badań nie czekaliśmy. Ceny mają się następująco: RTG + krew 210 zł od osoby. Płatność gotówka/karta. Odbiór wyników po około 3 godzinach (może się udać szybciej, jakby ktoś potrzebował). Na Kosiarzy w gabinecie Dr Gajera byliśmy umówieni na godzinę 15.00, byliśmy chwilę wcześniej. W gabinecie trafiliśmy na innego lekarza, tj. Pana Doktora Bartmińskiego. Przemiły facet, bardzo konkretny, wszystko dokładnie tłumaczy, karty badań wypełnia sam na komputerze zadając pytania. Mówi po polsku, angielsku i rosyjsku, więc do wyboru do koloru. Podczas wizyty doszczepia co trzeba. Warto na wizytę zabrać swoją książeczkę zdrowia lub kartę szczepień na podstawie, której doktor wypełni dokumenty i nie musi wtedy doszczepiać. Ceny: wizyta 350 zł, test na kiłę 140 zł, doszczepienie TDAP 115 zł (krztusiec, szczepionka wymaga doszczepienia co 10 lat). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MattyC Napisano 11 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2022 Witam. Na codzień mieszkam w Wielkiej Brytanii i w związku z tym bede musiał mieć zaświadczenie o niekaralności z polski i z UK. Orientuje się ktoś może czy Basic DBS check jest wystarczający? Tutaj są 3 opcje: Basic DBS Check Standard DBS Check Enhanced DBS Check Z góry dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xarthisius Napisano 11 Grudnia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2022 (edytowane) 4 hours ago, MattyC said: Witam. Na codzień mieszkam w Wielkiej Brytanii i w związku z tym bede musiał mieć zaświadczenie o niekaralności z polski i z UK. Orientuje się ktoś może czy Basic DBS check jest wystarczający? Tutaj są 3 opcje: Basic DBS Check Standard DBS Check Enhanced DBS Check Z góry dzięki za pomoc. Zadna z wymienionych. Zaswiadczenie jest Ci potrzebne z ACRO: https://www.acro.police.uk/police-certificates Za googlem, bo nie wiem co to jest DBS: The Criminal Records Office, or ACRO, has access to the same information as the DBS service. However, you can’t use a certificate issued by ACRO in connection with a job application. The main function of ACRO is to issue police certificates as part of a visa application process. Ze ma byc ACRO jest napisane tu: https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/Visa-Reciprocity-and-Civil-Documents-by-Country/UnitedKingdom.html Edytowane 11 Grudnia 2022 przez Xarthisius 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MattyC Napisano 12 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2022 Dziękuję! W taki razie zabieram się za aplikowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LukeUS Napisano 14 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2022 W dniu 18.10.2022 o 17:11, LukeUS napisał: A wiecie może co w sytuacji kiedy będę musiał zaktualizować DS260 o dane żony, jednak czeka Ona nadal na wymianę paszportu? Podaję dane z paszportu panieńskiego a na spotkanie bierze obydwa? Czy jak to rozkminić? Gdyby ktoś znalazł się w podobnej sytuacji, to nikt o to nie pytał. W DS260 numer paszportu uzupełnialiśmy stary, natomiast na spotkaniu Żona posługiwała się już nowym. Przy okienku Pani która pobiera dokumenty poprosiła o paszporty, poinformowałem, że Żona ma nowy względu na zmianę nazwiska. Nie było żadnego problemu, a później nikt już o to nie pytał. Także dla potomnych: no stress W dniu 7.12.2022 o 13:23, zaba15 napisał: @Mateo12@LukeUS możecie napisać jaki CN, kiedy wysłany DS i termin rozmowy ? 4xxx, DS wysłany na początku czerwca, rozmowa odbyła się w ostatnim tygodniu listopada Ja chciałbym natomiast zapytać, bo nigdzie nie znalazłem konkretnej odpowiedzi, a chciałbym zaplanować wyjazd: Czy po przyjeździe do USA mogę na samej wizie imigracyjnej zacząć poszukiwania pracy? Przeczytałem gdzieś informację, że na zieloną kartę czeka się do trzech miesięcy, a słabo byłoby siedzieć i tracić czas nic nie robiąc. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xarthisius Napisano 14 Grudnia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2022 6 minutes ago, LukeUS said: Ja chciałbym natomiast zapytać, bo nigdzie nie znalazłem konkretnej odpowiedzi, a chciałbym zaplanować wyjazd: Czy po przyjeździe do USA mogę na samej wizie imigracyjnej zacząć poszukiwania pracy? Przeczytałem gdzieś informację, że na zieloną kartę czeka się do trzech miesięcy, a słabo byłoby siedzieć i tracić czas nic nie robiąc. https://forum.usa.info.pl/topic/34292-loteria-wizowa-a-zielona-karta/#comment-327460 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi