kzielu Napisano 10 Maja 2022 Zgłoś Napisano 10 Maja 2022 35 minutes ago, katlia said: Musze wam powiedziec, ze Medicare (plus dodatkowe ubezpieczenie) dziala super. Maz karetka do szpitala. Byl w szpitalu 6 dni. Dwie powazne operacje. Potem intensywna fizjoterapia -- przyjezdzali do domu. Wiecie ile nas to kosztowalo? $178. Serio. Medicare i ubezpieczenie POKRYLO WSZYSTKO poza $178. Przyjaciel mial dwie experymentalne operacje - druga w Mayo Clinic. (Bardzo slawna.) Medicare pokrylo 100%. Okazuje sie, ze MOZNA w tym kraju miec dobre ubezpieczenie (choc nie specjalnie tanie, ale jest.) Tylko trzeba byc po 65 Tylko problem z Medicare jest taki ze jest one oplacane z podatkow - i ceny jakie sa serwowane do rozliczen tychze to absolutny rabunek - bo to "niczyja" kasa wiec laduja ile wlezie. To nie problem pacjenta oczywiscie - zakladajac ze kiedys Medicare nie zbankrutuje albo nie zostanie zamkniete.
ilon Napisano 10 Maja 2022 Zgłoś Napisano 10 Maja 2022 12 minutes ago, andyopole said: Policz sobie sam szpital. Chyba 18 dni po osiem tysięcy. Do tego karetka. Na sygnale, z fasonem. Do karetki strażacy bo sanitariusze nie dali rady mnie wynieść. Strażacy za darmo, place powiatowe podatki. Do tego rentgeny, leki, analizy krwi, dodatkowa operacja za kilkanaście tysięcy. Anestezja i kupa innych, których już nie pamiętam. Andy - chyba jestes juz na jakiejs czarnej liscie Twojego ubezpieczyciela.
Roelka v.2 Napisano 10 Maja 2022 Zgłoś Napisano 10 Maja 2022 23 minutes ago, andyopole said: kupa innych, których już nie pamiętam. Dlatego ja lubie sobie przegladac swoja historie medyczna, coby zobaczyc za co dokladnie moje ubezpieczenie placi. Duzo roznych , ale moj ulubiony rachunek to $8,000 za medical supplies rental. Dlugo nie wiedzialam o co im chodzi... jedyne co dostalam po operacji to taki rekaw do zakladania na noge do ktorego mozna wlozyc paczke z lodem. Myslalam ze daja mi cos takiego z dobroci serca. A tutaj prosze, bum 8 tysiecy. Wydaje mi sie ze jedna z wad ubezpieczenia zdrowotnego w USA to jest to, ze nikt tutaj nawet pacjenta nie informuje o poszczegolnych kosztach. Pacjent dowiaduje sie wszystkiego po fakcie...
andyopole Napisano 10 Maja 2022 Zgłoś Napisano 10 Maja 2022 9 minut temu, ilon napisał: Andy - chyba jestes juz na jakiejs czarnej liscie Twojego ubezpieczyciela. Od Nowego Roku zmienilismy. Moje konto jest "zerowe". Jeszcze nie wiedza co ich czeka.
katlia Napisano 10 Maja 2022 Zgłoś Napisano 10 Maja 2022 2 hours ago, Roelka v.2 said: Wydaje mi sie ze jedna z wad ubezpieczenia zdrowotnego w USA to jest to, ze nikt tutaj nawet pacjenta nie informuje o poszczegolnych kosztach. Pacjent dowiaduje sie wszystkiego po fakcie... Tak... nie mozna tu byc dobrym konsumentem: nie mozesz zdecydowac co i jak bo nikt ci ceny nie poda. Wiec wlasciwie zgadujesz ktora opcja ubezpieczeniowa jest lepsza.
katlia Napisano 10 Maja 2022 Zgłoś Napisano 10 Maja 2022 3 hours ago, kzielu said: absolutny rabunek Oj tak. Ale tak samo jest w kazdej branzy gdzie jest mieszanka rzadowych pieniedzy i prywatnej "inicjatywy." Slyszy sie duzo o tym ze rzad placi $60 z srobki ktore kosztuja 95 centow w Home Depot...
andyopole Napisano 11 Maja 2022 Zgłoś Napisano 11 Maja 2022 Juz kiedys, w jakimś wątku, obiecalem to pokazac. Robię to teraz. To pierwsza i ostatnia strona z dokladnego rozliczenia mojego pobytu w szpitalu. Wszystkich (9) nie dam bo lektura nudna. Pomyliłem się tylko w długości pobytu, nie trzy tygodnie, nie 18 dni, tylko 15 dni. Miłego oglądania. ...
katlia Napisano 11 Maja 2022 Zgłoś Napisano 11 Maja 2022 No prosze... jedna pigulka oxycodone -- $7.25. Highway robbery.
Xarthisius Napisano 11 Maja 2022 Zgłoś Napisano 11 Maja 2022 1 minute ago, katlia said: No prosze... jedna pigulka oxycodone -- $7.25. Highway robbery. Też to wczoraj zauważyłem. Żeby było śmieszniej taniej zadzwonić do pierwszego z brzegu dealera https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/29766592/
andyopole Napisano 11 Maja 2022 Zgłoś Napisano 11 Maja 2022 56 minut temu, katlia napisał: No prosze... jedna pigulka oxycodone -- $7.25. Highway robbery. No ale to jak w restauracji, cena zawiera serwis. A "nerski" w tym szpitalu byly wyjatkowo urodziwe i dobrze ubrane w sluzbowe uniformy. To musi kosztowac. 53 minuty temu, Xarthisius napisał: Żeby było śmieszniej taniej zadzwonić do pierwszego z brzegu dealera W latach 2011-13 gdy bralem Oxicodane naprawde duzo, dealer chcial mi placic $20 za sztuke.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.