mrfotoviolin Napisano 11 Maja 2023 Zgłoś Napisano 11 Maja 2023 @Xarthisius mam CS 28xxx, dzięki za odpowiedzi! Będę powoli zbierać dokumenty i składać wniosek, a po ślubie najwyżej dopiszemy męża Cytuj
andyopole Napisano 11 Maja 2023 Zgłoś Napisano 11 Maja 2023 52 minuty temu, mrfotoviolin napisał: a po ślubie najwyżej dopiszemy męża Pod warunkiem ze bedzie grzeczny. ..... Sie zobaczy. 1 Cytuj
xyz_1 Napisano 11 Maja 2023 Zgłoś Napisano 11 Maja 2023 Witam. Mam jeszcze parę pytań odnośnie wniosku DS-260. Byłby ktoś uprzejmy mi odpowiedzieć? 1. we wniosku mamy do zaznaczenia szkołę: DEGREE, DIPLOMA, OR CERTIFICATE RECEIVED (Co tam trzeba wpisać - dodam, że ukończyłem liceum i mam maturę. 2. Co jeśli wpisuję historię pracodawców ale nie mam niektórych umów i nie jestem w stanie określić dat co do dnia? - pominąć? 3. Present address - co jeżeli adres zameldowania obecny jest inny niż zamieszkania 4. Czy w state/province wpisujemy województwa typu Lodz Voivodeship, Masovian Voivodeship, Greater Poland? 5. Adres pracodawcy we wniosku DS-260. Jest to adres pod którym jest zarejestrowana firma czy adres miejsca pracy? 6. We wniosku DS-260 podczas uzupełniania pracodawców trzeba wpisać numer telefonu do pracodawcy. Jeśli go nie ma na umowie to można wziąć z internetu? Cytuj
mcpear Napisano 11 Maja 2023 Zgłoś Napisano 11 Maja 2023 1. Matura to High School Diploma - czyli "Diploma" 2. Pracodawców nie pomijaj - daty podaj na ile pamiętasz 3. Pytają o adres zamieszkania 4. Ja w tych formach zaznaczałem "Does not apply" - wg mnie województwo nie jestem ani stanem ani prowincją - wiem że są tacy co wpisują tak jak ty napisałeś w przykładzie, ale niekoniecznie tłumacząc: pisząc WIELKOPOLSKIE, MAZOWIECKIE itp. Wydaje mi się że oba podejścia są poprawne 5. Adres, gdzie zarejestrowana jest firma 6. Można go wziąć z internetu 2 Cytuj
Duba91 Napisano 11 Maja 2023 Zgłoś Napisano 11 Maja 2023 (edytowane) Pytanie techniczne, numer mam wysoki 5XXXX, więc podejrzewam że do niego nie dobija ale, mimo wszystko chcemy z żoną DS wypełnić i wysłać. Dopiero teraz się dowiedziałem, że wysyłka DS może utrudnić otrzymanie wizy turystycznej, co przy tak wysokim numerze jest ryzykowne. Tylko że u mnie sytuacja idzie dalej, bo ja już DS260 wysyłałem w 2019 roku, przez pandemie mój numer nie został podjęty. Więc do pytania, moje wysłanie DS teraz, już i tak nie pogorszy mojej sytuacji w staraniu się o inna wizę (czy to turystyczna czy biznesowa) bo i tak już ten DS kiedyś wysłałem? Warto też dodać że byłem 3 krotnie w USA więc historie mam czysta, 2x ma B1 i 1x na J1. Właśnie mi się kończy B1, która chciałem odnowić stąd moje pytanie. Edytowane 11 Maja 2023 przez Duba91 Cytuj
Xarthisius Napisano 11 Maja 2023 Autor Zgłoś Napisano 11 Maja 2023 @Duba91 samo złożenie DS-260 nigdy nie będzie podstawą do odrzucenia wniosku o NIV. Jeżeli jesteś już "niemłody" i masz dobry track record wyjazdów i powrotów z USA, to bym się specjalnie tym nie przejmował. 1 1 Cytuj
mateusz4754 Napisano 12 Maja 2023 Zgłoś Napisano 12 Maja 2023 Czy wniosek DS-260 mamy uzupełnić polskimi literami? Np. miejsce urodzenia Cytuj
Xarthisius Napisano 12 Maja 2023 Autor Zgłoś Napisano 12 Maja 2023 1 minute ago, mateusz4754 said: Czy wniosek DS-260 mamy uzupełnić polskimi literami? Np. miejsce urodzenia Nie. Jedyne pole gdzie mozesz pisac polskie znaki to name in native alphabet. Formularz bedzie zreszta krzyczal. Cytuj
mateusz4754 Napisano 12 Maja 2023 Zgłoś Napisano 12 Maja 2023 37 minut temu, Xarthisius napisał: Nie. Jedyne pole gdzie mozesz pisac polskie znaki to name in native alphabet. Formularz bedzie zreszta krzyczal. Dziękuję za odpowiedź Byłem w USA w 2019 roku. W formularzu zaznaczyłem, że byłem i wyskoczyło pytanie: Were you issued an Alien Registration Number by the Department of Homeland Security? Czy mam tutaj dać tak czy nie? Dodatkowo ubiegałem się o wizę turystyczną - rozumiem, że również muszę to wpisać w polu "Have you ever been issued a U.S. Visa? " Będę wdzięczny za odpowiedź Cytuj
mateusz4754 Napisano 12 Maja 2023 Zgłoś Napisano 12 Maja 2023 (edytowane) Jeżeli jestem po maturze, od października wybieram się na studia to czy w "Primary Occupation " powinienem dać student czy not employed? W polu 'In which occupation do you intend to work in the U.S.? ' powinienem dać również not employed? Edytowane 12 Maja 2023 przez mateusz4754 dodanie tekstu Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi