sly6 Napisano 11 Marca 2014 Zgłoś Napisano 11 Marca 2014 To Wasi bliscy maja dobrze z Wami cos z zycia,a co nie ma tego w Polsce a ze taniej w USA to kup sobie przez neta,kup w Polsce takie tez sa odpowiedzi . I tak o to przechodzi na inne sprawy jak Paulina napisala,ze ludziom odchciewa sie potem pomocy,podania reki jak ich ktos potraktowal mam tez wiele historii tego rodzaju i wez tu czlowieku sie nie wk...jak chcesz dobrze a ktos Ci mowi ze NIE bo ktos go oszukal,wyrolowal.
pelasia Napisano 12 Marca 2014 Zgłoś Napisano 12 Marca 2014 To ja chyba mam złota rodzine i znajomych, bo jak im sie pytam co by chcieli to zawsze to samo "a daj spokój, nie rób se kłopotu " co wcale nie pomaga w wymyślaniu i domyslaniu sie co im przywieźć.
sly6 Napisano 12 Marca 2014 Zgłoś Napisano 12 Marca 2014 a tak masz pelasia jak widac sa rozni ludzie,rodziny i dobrze ze o tym piszemy
tomekolodziej Napisano 12 Marca 2014 Zgłoś Napisano 12 Marca 2014 Ja miałem przygodę z celnikami w Katowicach, pewnie po części była moja wina. Razem z żona wiezlismy 5 laptopów i inne elektroniczne pirdoly( 3 lustrzanki kamerę itd) 3 w podręcznym i 2 w głównym. Oczywiście się doczepili jak to tyle laptopów itd. O czywiscie my w zaparte ze to nasze po jednym prywatnym i po jednym firmowym( nie widzieli piątego) Po jakiejś godzinie męczennika nas ( wydaje mi się ze paszport USA i zielona karta pomogła) pościeli nas bez żadnych opłat tylko powiedzieli ze sprawdza czy wywozimy wszystkie rzeczy z Polski.
koko_dżambo Napisano 10 Września 2014 Zgłoś Napisano 10 Września 2014 czyli można laptopa przewozić w bagażu głównym? i jak to teraz jest czy trzeba właczac telefony laptopy przy wylocie z usa? bo akurat mojemu zepsula się ładowarka a ciężko dostać to taką bo to już stary model. Nie będzie problemu, że nie można go włączyć?
sly6 Napisano 10 Września 2014 Zgłoś Napisano 10 Września 2014 to juz sprawa danego celnika co zrobi sa tacy ze mowia ze nie da sie wlaczyc i jak celnik bedzie chcial to laptopa trzeba bedzie zostawic do sprawdzenia i nie sa to bajki a realnosc dzialania celnikow
koko_dżambo Napisano 12 Września 2014 Zgłoś Napisano 12 Września 2014 a czy można mieć przy sobie na odprawie 2 laptopy? czy lepiej jeden wsadzić do bagażu głowego?
sly6 Napisano 12 Września 2014 Zgłoś Napisano 12 Września 2014 mozesz miec i 10 laptopow mozna miec w bagazu glownym .tylko przy kontroli szczegolowej to wyjdzie ze tam masz laptopa
tinki Napisano 13 Września 2014 Zgłoś Napisano 13 Września 2014 a czy można mieć przy sobie na odprawie 2 laptopy? czy lepiej jeden wsadzić do bagażu głowego? W kwietniu lecialam do Polski i w bagazu podrecznym mialam dwa laptopy. Normalnie przeszlam kontrole, Nikt sie nie czepial
shmehr Napisano 13 Września 2014 Zgłoś Napisano 13 Września 2014 Naprawde zadajecie tendencyjne pytania - dlaczego nie można mieć dwóch laptopów? Przecież jeden to prywatny, drugi służbowy - i po problemie. No chyba, że macie zamiar wieźć laptopy nowe, w bagażu rejestrowanym, to już inna bajka. Możecie dostać cło i vat po stronie polskiej nawet i na jedną sztukę. No ale kto o zdrowych zmysłach wozi nowe laptopy (z pudełkami, instrukcjami, itp) do Polski? Przecież to logiczne, że są one na handel (o ile to w ogóle się jeszcze opłaca).
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.