kzielu Napisano 10 Listopada 2014 Zgłoś Napisano 10 Listopada 2014 Dokładnie tak. Polskie jedzenie wcale nie jest dużo lepsze niż polskie, dodatkowo w US jest ogromna rzesza ludzi dbających o zdrowie i bedaca w znacznie lepszej formie niż przeciętny polak a w szczególności polka...
andyopole Napisano 10 Listopada 2014 Zgłoś Napisano 10 Listopada 2014 Dokładnie tak. Polskie jedzenie wcale nie jest dużo lepsze niż polskie, dodatkowo w US jest ogromna rzesza ludzi dbających o zdrowie i bedaca w znacznie lepszej formie niż przeciętny polak a w szczególności polka... Dodalbym ze nie tylko nie jest dużo lepsze ale nawet takie samo. Jak się żre dużo a rusza mało to czy to polskie czy "polskie" to doopa zawsze urośnie za zbytnio....
haneczka019 Napisano 10 Listopada 2014 Zgłoś Napisano 10 Listopada 2014 Zobacz sobie ile teraz w Polsce powstaje burgerowni, amerykanskich knajpek. Kazdy w PL chce teraz poznac smak cudownej Ameryki. To nie jest "teraz", tak jest już od lat .
krowa12 Napisano 10 Listopada 2014 Zgłoś Napisano 10 Listopada 2014 To nie jest "teraz", tak jest już od lat . No od 5 napewno bo od 5 lat nie bylo mnie w Polsce ale bacznie sledze co dzieje sie w moim rodzinnym miescie i jakie knajpki sie otwieraja. Jestem az w szoku, ze takie branie ma tam "niezdrowa amerykanszczyzna" haha. No i z tego co widze po menu to drogo jak cholera za kawalek miecha w spalonej w piecu bulce Kiedys z mezem sobie myslelismy, zeby otworzyc w PL amerykanska knajpe ale widze, ze nas uprzedzili. Marzylo mi sie tez prawdziwe BBQ z poludnia ale to tylko na marzeniach sie skonczylo. Dalej uwazam, ze nie ma sie co pchac spowrotem do PL.
Mozaika Napisano 11 Listopada 2014 Zgłoś Napisano 11 Listopada 2014 Czy ktoś może wie, jak się nazywa kabaczek po amerykańsku? I gdzie można by go kupić? Widuję tu tylko różne rodzaje dyni I bardzo małe cukinie, a potrzebuję kabaczka lub jakąś taka dynię, która jest podobna w smaku...
haneczka019 Napisano 11 Listopada 2014 Zgłoś Napisano 11 Listopada 2014 No od 5 napewno bo od 5 lat nie bylo mnie w Polsce ale bacznie sledze co dzieje sie w moim rodzinnym miescie i jakie knajpki sie otwieraja. Jestem az w szoku, ze takie branie ma tam "niezdrowa amerykanszczyzna" haha. No i z tego co widze po menu to drogo jak cholera za kawalek miecha w spalonej w piecu bulce Kiedys z mezem sobie myslelismy, zeby otworzyc w PL amerykanska knajpe ale widze, ze nas uprzedzili. Marzylo mi sie tez prawdziwe BBQ z poludnia ale to tylko na marzeniach sie skonczylo. Dalej uwazam, ze nie ma sie co pchac spowrotem do PL. Ja miałam na myśli ostatnie 20-lecie, a nie 5 lat . Tylko ja to piszę z perspektywy Krakowa i kilku innych miast w Polsce.
krowa12 Napisano 11 Listopada 2014 Zgłoś Napisano 11 Listopada 2014 Czy ktoś może wie, jak się nazywa kabaczek po amerykańsku? I gdzie można by go kupić? Widuję tu tylko różne rodzaje dyni I bardzo małe cukinie, a potrzebuję kabaczka lub jakąś taka dynię, która jest podobna w smaku... Squash chyba....
Cerise nomade Napisano 12 Listopada 2014 Zgłoś Napisano 12 Listopada 2014 Ja bylam przekonana, ze kabaczek to squash! Na przyklad jak robie leczo, to szukam papryki, zielonej cukini, no i ktoregos z kilkunastu rodzajow squasha bo leczo ma byc kolorowe i smak byl odpowiedni...ale faktycznie, wikipedia mowi ze kabaczek to zucchini...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.