maciopa Napisano 22 Kwietnia 2018 Zgłoś Napisano 22 Kwietnia 2018 1 godzinę temu, Joanna30 napisał: To niech się streszczają, bo ja w sierpniu będę się starała o nową wizę, a tak zaoszczędzę... Kasę i nerwy, bo w nowym paszporcie będę miała wizę rosyjską, a z tego, co czytałam w wątku o DV, to oni tam teraz bardzo tego nie lubią. W tym roku to nie nastąpi.
sly6 Napisano 22 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Napisano 22 Kwietnia 2018 2 godziny temu, Patipitts napisał: A teraz nie robi sie online przedluzek do turystycznych? Jak wygasają? Cos mi sie obiło o uszy. Trzeba i tak wysłać paszport. Wniosek ds160 wysyła się przez neta. A reszta to kurier.
cee Napisano 22 Kwietnia 2018 Zgłoś Napisano 22 Kwietnia 2018 Trzeba i tak wysłać paszport. Wniosek ds160 wysyła się przez neta. A reszta to kurier. Ewentualnie można dostarczyć samemu
majkowska Napisano 11 Czerwca 2018 Zgłoś Napisano 11 Czerwca 2018 Kiedyś to był kabaret , teraz to można wszystko sobie przyspieszyć.
Lucas90 Napisano 28 Stycznia 2021 Zgłoś Napisano 28 Stycznia 2021 Witam, Mam takie pytanie. Jeżeli ktoś był deportowany z USA do Polski to czy może teraz turystycznie polecieć do USA ? Deportacja wyglądała tak, że osoba którą deportowali poleciała turystycznie do USA jeszcze jak ruch bezwizowy nie był wprowadzony. Na lotnisku została skontrolowana i przesłuchiwana czy na pewno nie jedzie do pracy itp. kontrole lotniska twierdziły, że otrzymały telefon z informacją, że to jest wyjazd do pracy i w końcu doprowadziły do przyznania się tej osoby, że faktycznie jest to wyjazd do pracy. Po tym nastąpiła deportacja. Czy to znaczy, że jest już zamknięta droga do USA ?
Roelka v.2 Napisano 28 Stycznia 2021 Zgłoś Napisano 28 Stycznia 2021 7 minutes ago, Lucas90 said: Witam, Mam takie pytanie. Jeżeli ktoś był deportowany z USA do Polski to czy może teraz turystycznie polecieć do USA ? Deportacja wyglądała tak, że osoba którą deportowali poleciała turystycznie do USA jeszcze jak ruch bezwizowy nie był wprowadzony. Na lotnisku została skontrolowana i przesłuchiwana czy na pewno nie jedzie do pracy itp. kontrole lotniska twierdziły, że otrzymały telefon z informacją, że to jest wyjazd do pracy i w końcu doprowadziły do przyznania się tej osoby, że faktycznie jest to wyjazd do pracy. Po tym nastąpiła deportacja. Czy to znaczy, że jest już zamknięta droga do USA ? Probowac zawsze mozna, ale zarowno we wniosku na B2 czy ESTA bedziesz musial zgodnie z prawda odpowiedziec na pytania na temat deportacji. Niestety, w wielu przypadkach to zamyka droge do turystycznego wyjazdu do USA.
andyopole Napisano 28 Stycznia 2021 Zgłoś Napisano 28 Stycznia 2021 1 godzinę temu, Lucas90 napisał: Witam, Mam takie pytanie. Jeżeli ktoś był deportowany z USA do Polski to czy może teraz turystycznie polecieć do USA ? Deportacja wyglądała tak, że osoba którą deportowali poleciała turystycznie do USA jeszcze jak ruch bezwizowy nie był wprowadzony. Na lotnisku została skontrolowana i przesłuchiwana czy na pewno nie jedzie do pracy itp. kontrole lotniska twierdziły, że otrzymały telefon z informacją, że to jest wyjazd do pracy i w końcu doprowadziły do przyznania się tej osoby, że faktycznie jest to wyjazd do pracy. Po tym nastąpiła deportacja. Czy to znaczy, że jest już zamknięta droga do USA ? Niepotrzebnie dublujesz watki z tym samym pytaniem. Jakwidzisz, wszedzie ta sama odpowiedz.
Lucas90 Napisano 28 Stycznia 2021 Zgłoś Napisano 28 Stycznia 2021 czyli pozamiatane, mogę sobie posłuchać czosnka
mcpear Napisano 28 Stycznia 2021 Zgłoś Napisano 28 Stycznia 2021 2 hours ago, Lucas90 said: Witam, Mam takie pytanie. Jeżeli ktoś był deportowany z USA do Polski to czy może teraz turystycznie polecieć do USA ? Deportacja wyglądała tak, że osoba którą deportowali poleciała turystycznie do USA jeszcze jak ruch bezwizowy nie był wprowadzony. Na lotnisku została skontrolowana i przesłuchiwana czy na pewno nie jedzie do pracy itp. kontrole lotniska twierdziły, że otrzymały telefon z informacją, że to jest wyjazd do pracy i w końcu doprowadziły do przyznania się tej osoby, że faktycznie jest to wyjazd do pracy. Po tym nastąpiła deportacja. Czy to znaczy, że jest już zamknięta droga do USA ? Prawdopodobnie też nie była deportowana a jedynie pozwolili jej dobrowolnie wycofać aplikację o wjazd na teren USA, unieważnili wizę i odesłali samolotem do Europy. Droga do USA NIE jest zamknięta jeśli chodzi o wizę małżeńską, narzeczeńską (prawdpodobnie), pracowniczą (o ile znajdzie pracodawcę), czy wizę imigracyjną z loterii. Jeśli chodzi o wizę turystyczną ma małe szanse na jej uzyskanie - pewnie za 10+ lat szanse się zwiększą. Jeśli chodzi o ruch bezwizowy praktycznie jest dożywotnio wykluczona.
Lucas90 Napisano 28 Stycznia 2021 Zgłoś Napisano 28 Stycznia 2021 7 minut temu, mcpear napisał: Prawdopodobnie też nie była deportowana a jedynie pozwolili jej dobrowolnie wycofać aplikację o wjazd na teren USA, unieważnili wizę i odesłali samolotem do Europy. Droga do USA NIE jest zamknięta jeśli chodzi o wizę małżeńską, narzeczeńską (prawdpodobnie), pracowniczą (o ile znajdzie pracodawcę), czy wizę imigracyjną z loterii. Jeśli chodzi o wizę turystyczną ma małe szanse na jej uzyskanie - pewnie za 10+ lat szanse się zwiększą. Jeśli chodzi o ruch bezwizowy praktycznie jest dożywotnio wykluczona. Nie wiem czy to była deportacja czy inne wydalenie, to był mój kolega z którym ostatnio o tym rozmawialiśmy i nie wiemy czy może wjechać. Mówił, że to była deportacja. Kajdanki na rękach, jakaś procedura itp. i potem powrót do domu podstawionym samolotem z innymi osobami, które nie przekroczyły granicy.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.