Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dzwoniła siostra że przyszły papiery o że muszę jej wysłać akty zupełne urodzenia oraz akt zupełny ślubu oraz o niekaralność przetłumaczone na język angielski. Ja cały czas myślałem że akty urodzenia i zaświadczenie o niekaralności będę musiał donieść na wizytę do ambasady USA w języku ojczystym. Na stronie ambasady w Warszawie wyczytałem że cyt.Tłumaczenia

Dokumenty wydawane w języku polskim, oprócz wyroków sądowych, nie wymagają tłumaczenia na język angielski. Wszystkie dokumenty sporządzone w innym języku niż polski lub angielski muszą być złożone wraz z tłumaczeniami na język angielski wykonanymi przez tłumacza przysięgłego. Jak w końcu jest z tym? Czy idąc do ambasady USA będę musiał zabrać jeszcze raz wszystkie akty urodzenia itp? Dajcie znać proszę o pomoc

Napisano

Czy jak wszystko wyślę to do ambasady będę musiał tylko donieść same paszporty? Wcześniej Greg1031 inaczej to opisywał czyżby się zmieniło?

Siostra mówiła że mam przetłumaczyć i tłumacza przysięgłego

Napisano

jak napisal grape,jak nawet to wyslesz to musisz przyniesc orginaly na rozmowy,.To Konsul wydaje wize a nie NVC ;)

Oni aby gromadza dokumenty i kiedys tez sie wysylalo tam takie dokumenty-skany

a jestes blizej rozmowy niz myslisz jesli o takie dokumenty Cie prosza :)

Napisano

@mercer pamiętasz jakie dokumenty wysyłałeś siostrze bo mnie siostra prosiła o ksera paszportów po dwa zdjęcia dla każdej osoby pełne akty urodzin, pełny akt ślubu, zaświadczenia o niekaralności i to wszystko wysłałem. A jeśli chodzi o tłumaczenia to ma przetłumaczyć w Stanach jeśli będzie potrzeba. Przeglądałem stronę ambasady USA i doszedłem do tematu badań lekarskich i wyczytałem że będę potrzebował jeszcze po 4 zdjęcia dla każdej osoby oprucz tego w dniu rozmowy z konsulem muszę donieść jeszcze po 2 zdięcia dla każdej osoby po co im tyle zdjęć ? Zna ktoś odpowiedz na to pytanie?

Napisano

to bylo kilka lat temu, nie pamietam co konkretnie wysylalem siostrze. Raczej to bylo to co napisales powyzej. Ja zalatwiam GC w pojedynke , mam troche lżej. Ilość zdjęć a raczje ich aktualność, jest może potrzebna do odrebnego dzialu GC. DO samej GC i kopii w papierologii ambasady. Mmnie tez to dziwi ze mają ją ja z akróla ćwieczka a oprocz tego przeziec wszystko komputeryzują. Najgorzej ze zgubilem karte szczepień, nie mam pojęcia jak to odtworzyć