haneczka019 Napisano 4 Sierpnia 2011 Zgłoś Napisano 4 Sierpnia 2011 Chyba lepiej by było gdyby Stany zrobiły coś na wzór Kanady. Sprowadzali by ludzi potrzebnych, a nie decydowałby ślepy los. Wtedy szanse na wyjazd tez mieliby tylko niektorzy.
ilya_ Napisano 5 Sierpnia 2011 Zgłoś Napisano 5 Sierpnia 2011 Wtedy szanse na wyjazd tez mieliby tylko niektorzy. no właśnie wykształceni,specjaliści,fachowcy
maciopa Napisano 6 Sierpnia 2011 Zgłoś Napisano 6 Sierpnia 2011 W sumie można założyć, że już wprowadzili selekcje : "12. WHAT IS THE HIGHEST LEVEL OF EDUCATION YOU HAVE ACHIEVED, AS OF TODAY? You must indicate which one of the following represents your own highest level of educational achievement: (1) Primary school only, (2) High school, no degree, (3) High school degree, (4) Vocational school, (5) Some university courses, (6) University degree, (7) Some graduate level courses, (8) Master degree, (9) Some doctorate level courses, and (10) Doctorate degree" Nie wiadomo czy ich algorytm losowania nie preferuje osób z wyższym wykształceniem, nieprawdaż?
haneczka019 Napisano 6 Sierpnia 2011 Zgłoś Napisano 6 Sierpnia 2011 [/quote no właśnie wykształceni,specjaliści,fachowcy i w sumie taka forme wyboru bardziej popieram, ale przeciez to nie ma znaczenia
sly6 Napisano 6 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Napisano 6 Sierpnia 2011 jesli by preferowali ludzi z wyzszym wyksztalceniem to z jakiej dziedziny?bo nie ma pkt w formularzu jaki masz zawod itd
eminem91 Napisano 7 Sierpnia 2011 Zgłoś Napisano 7 Sierpnia 2011 To jak zlikwidują loterię nie będzie możliwości emigracji poza specjalistami(mnie to niestety nie dotyczy hehe) ale przynajmniej bym z czystym sumieniem sobie odpuścił.Co ciekawe na zagranicznych stronach dużo amerykanów rozważa emigracje do Japonii,Nowej Zelandii Australii czy Europy.Każdy szuka swojego miejsca na ziemi.A np. o Japonii piszą zauważyłem podobnie jak Polacy o USA.Narzekają że właśnie w USA ludzie są niemili np w Mcdonaldzie sprzedawcy,że lepsze jedzenie itp."Nie mogę się doczekac aż opuszczę USA".Mogli by ludzie się powymieniac paszportami i by było git.
.f. Napisano 7 Sierpnia 2011 Zgłoś Napisano 7 Sierpnia 2011 @up Nie wiem czy jakiś Amerykanin chciałby wymienić swój paszport na polski :E
eminem91 Napisano 7 Sierpnia 2011 Zgłoś Napisano 7 Sierpnia 2011 Też się taki trafił na forum,bo chciał do Europy a podobno o Polski łatwiej niz np Brytyjski.
sly6 Napisano 7 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Napisano 7 Sierpnia 2011 F to za malo znasz ludzi sa tacy ze jakby mogli to by im sie przydal taki paszport niz amerykanski ... bo otwarta maja droge na cala Unie a tak musza sie starac o wizy-pozwolenia tutaj juz byl taki przypadek kogos kto sie pytal jak zdobyc paszport polski a to byla obywatelka USA .. fakt moze nie chodzilo o wymiane ale chciala taki paszport dostac.
Anntor Napisano 8 Sierpnia 2011 Zgłoś Napisano 8 Sierpnia 2011 a ja mam pyt bo nie jestem pewien. jezeli chce brac udzial w dv 2013 to kiedy moge skladac wniosek przed czy po wrzesniu 2011 ? j
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.