Nigella Napisano 19 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Napisano 19 Kwietnia 2012 Właśnie dlatego nie stresuję się za bardzo EAD, wiadomo, że to tylko "dodatek".
adka0401 Napisano 6 Maja 2012 Zgłoś Napisano 6 Maja 2012 ok wiec po codziennym wydzwanianiu i wyslaniu dokumentow o AP w koncu na USCIS nasz status zmienil sie na Post Decision Activity. Czyli ze 3 maja wyslali mi potwierdzenie ze zaakceptowali. Kolejny krok to Card/ Document Production. Wie ktos ile czasu musze na to mniej wiecej czekac? Poniewaz wyjazd na ktory mam zamiar sie wybrac jest w ta niedziele i zastanawiam sie czy zdaze ..
lochraven Napisano 16 Maja 2012 Zgłoś Napisano 16 Maja 2012 W wątku obok pojawił się motyw Selective Service. Jak to z tym jest na K-1? Czy jeśli tutaj zostaję i mam w planach starać się potem o obywatelstwo (a już niedługo prawo jazdy itd) to powinienem się tam zarejestrować jak najszybciej? Pierwszy raz o tym słyszę, a z tego co czytam na ich stronie wynika, że powinienem się rejestrować. (czekam na GC, mam poniżej 26 lat, mam SSN)
sly6 Napisano 16 Maja 2012 Zgłoś Napisano 16 Maja 2012 jednak dobrze ze sie wspomina o Selective Service,,jak juz bedziesz miec GC to sie zarejestrujesz
kzielu Napisano 16 Maja 2012 Zgłoś Napisano 16 Maja 2012 W wątku obok pojawił się motyw Selective Service. Jak to z tym jest na K-1? Czy jeśli tutaj zostaję i mam w planach starać się potem o obywatelstwo (a już niedługo prawo jazdy itd) to powinienem się tam zarejestrować jak najszybciej? Pierwszy raz o tym słyszę, a z tego co czytam na ich stronie wynika, że powinienem się rejestrować. (czekam na GC, mam poniżej 26 lat, mam SSN) Jak najbardziej powinienes.
lochraven Napisano 16 Maja 2012 Zgłoś Napisano 16 Maja 2012 dzięki panowie! to poczekam, aż dostanę GC i wtedy się zarejestruję.
Nigella Napisano 5 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Napisano 5 Czerwca 2012 No to jest... EAD 28 marca przyszło powiadomienie, że niby nie zapłaciłam, 18 kwietnia kolejne (po moim wyjaśnieniu), że jednak wszystko gra, a dziś mam kartę w ręku (data przesyłki - 25 maja). Dwa miesiące jakby nie patrzeć, przy czym na stronie USCIS EAD jest dalej na... acceptance!
Lenka1718 Napisano 31 Lipca 2012 Zgłoś Napisano 31 Lipca 2012 Chciałabym prosić o potwierdzenie, ile dokładnie zdjęć jest potrzebnych do pakietu AOS (na forum widziałam wpisy innych osób, że 6 szt. - ale nie jestem pewna)
lochraven Napisano 24 Sierpnia 2012 Zgłoś Napisano 24 Sierpnia 2012 Dzisiaj w końcu mój status AoS przeskoczył na Card/Document Production! Hell yeah, od momentu złożenia i-129f minęło 1,5 roku, od wysłania pakietu AoS jakieś 7 miesięcy, data transferu do CSC to było ok. 15 maja. Ciekawe, czy to przeszło standardowo, czy teraz w związku z możliwością uzyskania TLS sprawy takie jak AoS z K-1 będą przechodziły szybciej. Anyway, bardzo się cieszę, że w końcu cała ta przeprawa z USCIS na dwa lata się skończy.
Nigella Napisano 25 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Napisano 25 Sierpnia 2012 Super, gratulacje! Ja przy tej okazji właśnie sprawdziłam swój status (nie sprawdzałam od kilku tygodni) i proszę - przeskoczyło na "request for evidence", najwyraźniej czegoś im brakuje... ech
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.