lucy79 Napisano 14 Września 2013 Zgłoś Napisano 14 Września 2013 styczen-grudzien. Ciesze sie ze temat podatkow troche sie rozwinal bo zdecydowanie rozjasnilo mi to nieco sprawe i pewnie innym tez dzieki jeszcze raz! To przynajmniej teraz wiem ze dopiero po raz pierwszy jako juz rezydent bede sie rozliczac w kwietniu 2015 Pozdrawiam ! lucy
jkb Napisano 14 Września 2013 Zgłoś Napisano 14 Września 2013 Pamietajcie, ze jezeli zostaje sie rezydentem w trakcie trwania roku to mozna sie rozliczac jako tzw, dual-status.
jkb Napisano 17 Września 2013 Zgłoś Napisano 17 Września 2013 czyli? http://lmgtfy.com/?q=dual+status
mi0706 Napisano 17 Września 2013 Zgłoś Napisano 17 Września 2013 Widzisz, to dlatego ludziom nie chce się szukać samemu u Wujka G., bo ktoś może zrobić to za nich! Dzięki wielkie, uśmiałem się po pachy! No i zrozumiałem aluzję!
Virka Napisano 23 Września 2013 Zgłoś Napisano 23 Września 2013 Większość z udzielających się wygranych już pewnie w USA. My lecimy za 2 tygodnie. Sprawy w Polsce powoli domykamy na jakiś czas ... nigdy nie wiadomo, a nuż mi się nie spodoba i zechcę wrócić? Wszystkiego dobrego Virka
karusek Napisano 23 Września 2013 Zgłoś Napisano 23 Września 2013 Większość z udzielających się wygranych już pewnie w USA. My lecimy za 2 tygodnie. Sprawy w Polsce powoli domykamy na jakiś czas ... nigdy nie wiadomo, a nuż mi się nie spodoba i zechcę wrócić? Wszystkiego dobrego Virka z całego serca powodzenia życzę. Na pewno się uda. Napisz proszę cos jak już tam będziesz... jakie wrażenia, co się podoba a co jest "BE", na co trzeba uważać. Pozdrawiam
jaroamg Napisano 24 Września 2013 Zgłoś Napisano 24 Września 2013 Witam Czy ktoś wie ile kosztuje wyrobienie : 1. prawa jazdy w USA (niezawodowego) 2. prawa jazdy CDL (zawodowego).?
KaeR Napisano 24 Września 2013 Zgłoś Napisano 24 Września 2013 1. Zależy od stanu. Ostatnio w VA z 10 skoczylo do chyba 20. Renewal z 4 do 20. Powiedzieli, ze już nie subsydiują.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.