mathew75 Napisano 24 Sierpnia 2012 Zgłoś Napisano 24 Sierpnia 2012 Airbus 333/343/346 - układ siedzeń 2/4/2. Zamontowane PTV we wszystkich fotelach w klasie Y. Lecąc przy oknie, masz tylko jedną osobę obok. Boeing 744 - układ siedzeń 3/4/3. Część samolotów po retroficie i mają zamontowane PTV ale jeszcze wiele nie ma. Siedząc przy oknie, masz dwie osoby koło siebie. Boeing 748 - najnowszy liniowiec Boeinga. Układ 3/4/3 - zamontowane PTV. Odstęp pomiędzy siedzeniami jest podobny. Może się zdarzyć że w Airbusie, odstęp będzie o cal większy.
pacio177 Napisano 29 Sierpnia 2012 Zgłoś Napisano 29 Sierpnia 2012 Witam , czy ktos orientuje się czy w Airbusie A340-600 lini Lufthansa , dostepne sa w klasie ekonomicznej gniazdka z pradem ?
kzielu Napisano 30 Sierpnia 2012 Zgłoś Napisano 30 Sierpnia 2012 Witam , czy ktos orientuje się czy w Airbusie A340-600 lini Lufthansa , dostepne sa w klasie ekonomicznej gniazdka z pradem ? Obczaj seatguru.com - ale prawie na pewno nie
c4r0 Napisano 30 Sierpnia 2012 Zgłoś Napisano 30 Sierpnia 2012 Ciekawe co by powiedzieli jak by się wyciągnęło z plecaka przedłużacz
sly6 Napisano 30 Sierpnia 2012 Zgłoś Napisano 30 Sierpnia 2012 Pacio a co mowia na infolinii Lufthansy o tym
karina Napisano 1 Września 2012 Zgłoś Napisano 1 Września 2012 Ja mam teraz dylemat z Lufthansa. Zwykle latam Virgin, teraz najczesciej United, bo mam ich karte Milage costam wiec moge wziac dodatkowy bagaz za darmo, lepsze miejsca, szybsza odprawa, za darmo United Club, itd. United, wedlug mnie, super. Lufthansa - na 'dzien dobry' zaczely sie problemy typu "nikt nic nie wie". Poinformowano mnie w Stanach, ze poniewaz kupilam bilety przez United, i lecialam United do Polski, to oni maja code-share z Lufthansa i z dodatkowym bagazem nie bedzie problemu, prosze tylko pokazac karte przy odprawie. Wiec dzwonie sobie do Warszawy do Lufthansy i tam Pani mowi mi: "Ktos juz tu dzwonil w takiej sprawie, ze ma taka karte, i nawet dyskutowalismy na ten temat, ale ja nie wiem czy moze Pani wziac dodatkowy bagaz. Prosze dzwonic do United". Ja mowie, ze juz dzwonilam i powiedziano mi, ze mam sie upewnic w Lufthansa w Polsce. Na co mila Pani: "To nich Pani sobie podjedzie na lotnisko i porozmawia z ludzmi, ktorzy te bagaze biora i wtedy Pani zobaczy co powiedza". Ja mowie, ze nie jestem z Krakowa wiec moze jakiegos supervisora zapytac i tu znowu pada ciekawe zdanie: "Dzisiaj to nie zapytam nikogo, bo nikogo juz tu nie ma i mamy strajk". Mowie, ze strajk jest we Frankfurcie, na co Pani do mnie:"To nie ma znaczenia gdzie jest strajk, bo strajk to strajk". Czy moj samolot odleci w niedziele? "Jakby mial opoznienie albo mial nie odleciec to zadzwonimy na Pani komorke" Ale moja komorka nie dziala w Polsce. "To wyslemy SMSa".... Nie wiem czy ja mialam szczescie trafic na taka osobe, czy oni sa tak malo kompetentni... Zobaczymy w niedziele.
lestat Napisano 1 Września 2012 Zgłoś Napisano 1 Września 2012 Ja mam teraz dylemat z Lufthansa. Zwykle latam Virgin, teraz najczesciej United, bo mam ich karte Milage costam wiec moge wziac dodatkowy bagaz za darmo, lepsze miejsca, szybsza odprawa, za darmo United Club, itd. Mileage Plus. Zależy o jakiej karcie mówisz. Karta kredytowa Mileage Plus Club z Chase? Czy karta frequent flyer Mileage Plus i status Gold, Platinum, 1K lub GS. W tym drugim przypadku dodatkowy bagaż przysluguje.
primrose1321 Napisano 6 Września 2012 Zgłoś Napisano 6 Września 2012 Zaloze sie, ze Karina miala na mysli The United Airlines MileagePlus Explorer CREDIT Card - zalozylam kiedys te sama, aczkolwiek z ich benefitami, wychodza niezle numery. I tak np, benefit dodatkowego bagazu dotyczy wylacznie lotow krajowych.Loty trans-atlantyckie sa wylaczone z promocji. To samo dotyczy baggage delay benefit-jesli wracasz do miejsca zamieszkania i doswiadczysz opoznienia bagazu (musi byc dluzszy niz 18h), reimbursement ci sie NIEnalezy !- oczym przekonalam sie 1 wrzesnia na wlasnej skorze. Do Kariny: Dawno sie tak nie usmialam z twojego posta, jak dzisiaj...mam tu glownie na mysli sms-owy badz telefoniczny kontakt lini lotniczych z pasazerem. Moj lot do Warszawy byl rowniez zakupiony w United, aczkolwiek Lufthansa byla gwiazda operujaca czesc lotow Cieplutko pozdrawiam.
wodnik Napisano 10 Września 2012 Zgłoś Napisano 10 Września 2012 da sie wybrac miejsce wcześniej w Lufthansie ? ( mam lot przez ocean -9h45m ) byloby milo usiasc przy oknie lub gdzieś z brzegu.. wybieralam wcześniej siedzenia w United ,a na str Lufthansy nie mogę nic takiego znaleźć.. Próbował ktoś kiedyś ?
c4r0 Napisano 11 Września 2012 Zgłoś Napisano 11 Września 2012 Jak ja rezerwowałem przez stronę lufthansy to na lot transatlantycki zawsze mogłem wybrać gdzie siedzę. To jest jeden z kroków procesu rezerwacji.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.