shmehr Napisano 13 Września 2012 Zgłoś Napisano 13 Września 2012 Mam do Was pytanie - starałem się wyszukać tego na forum, ale fraza 'loteria wizowa ślub' nic nie dała... Chodzi o sytuację hipotetyczną: - losowanie dv2014 - ja wylosowałem, natomiast moja narzeczona nie - po ogłoszeniu wyników (czyli 1 maja 2013) postanawiamy wziąć ślub na wakacjach 2013 Jaki ma to wpływ na rozmowę odnośnie green card w 2014 roku? Czy moja narzeczona też nabywa prawo do emigracji razem ze mną? Czy nie ma to żadnego znaczenia bo najważniejsze i obowiązujące dane to te, które się wpisywało w formularzu w 2012 roku? Z góry dzięki za odpowiedzi lub ewentualne odsyłacze do tematów w których podobne kwestie były poruszane.
haneczka019 Napisano 13 Września 2012 Zgłoś Napisano 13 Września 2012 3) Co do emigracji z dziećmi (nieważne czy miałyby 2 miesiące, czy 5 lat, i nieważne ile sztuk dzieci się posiada) - to nigdy bym się nie zdecydował. Jest to ogromne wyzwanie. Z tego co piszesz, wnioskuję, że nie masz dzieci i nie wiesz o czym mówisz. Zazwyczaj to dzieci i ich przyszłośc są dla rodziców największym "motorem napędowym " (czyt. motywacją do emigracji). Mam do Was pytanie - starałem się wyszukać tego na forum, ale fraza 'loteria wizowa ślub' nic nie dała... Chodzi o sytuację hipotetyczną: - losowanie dv2014 - ja wylosowałem, natomiast moja narzeczona nie - po ogłoszeniu wyników (czyli 1 maja 2013) postanawiamy wziąć ślub na wakacjach 2013 Jaki ma to wpływ na rozmowę odnośnie green card w 2014 roku? Czy moja narzeczona też nabywa prawo do emigracji razem ze mną? Czy nie ma to żadnego znaczenia bo najważniejsze i obowiązujące dane to te, które się wpisywało w formularzu w 2012 roku? Jako narzeczona nie, natomiast jako żona tak. Poczytaj wątek o DV-2013. Tam wypowiadały się osoby odnośnie takich sytuacji. http://forum.usa.info.pl/topic/20393-dv-2013-co-po-1-maja-2012pytaniaodpowiedzi/
Joanna30 Napisano 13 Września 2012 Zgłoś Napisano 13 Września 2012 I jeszcze dwa inne wątki na ten temat http://forum.usa.inf...zadasz-pytanie/ http://forum.usa.inf...cego-w-zwiazku/
shmehr Napisano 13 Września 2012 Zgłoś Napisano 13 Września 2012 Z tego co piszesz, wnioskuję, że nie masz dzieci i nie wiesz o czym mówisz. Zazwyczaj to dzieci i ich przyszłośc są dla rodziców największym "motorem napędowym " (czyt. motywacją do emigracji). Dobrze wnioskujesz Z pewnością jest tak, jak mówisz. Chodzi jedynie o to, że wszelkie przeprowadzki i emigracje są o wiele bardziej skomplikowanym i złożonym procesem niż to samo w przypadku singli. PS. Dzięki za linki ! PS2. Dla Joanny również wielkie dzięki
haneczka019 Napisano 13 Września 2012 Zgłoś Napisano 13 Września 2012 Chodzi jedynie o to, że wszelkie przeprowadzki i emigracje są o wiele bardziej skomplikowanym i złożonym procesem niż to samo w przypadku singli. Oczywiście, że tak. W pełni się z tym zgadzam. W końcu będąc samemu, bierze się odpowiedzialność tylko za siebie. Z dziećmi nie jest już tak łatwo, ale nie jest to niemożliwe .
shmehr Napisano 13 Września 2012 Zgłoś Napisano 13 Września 2012 Oczywiście, że tak. W pełni się z tym zgadzam. W końcu będąc samemu, bierze się odpowiedzialność tylko za siebie. Z dziećmi nie jest już tak łatwo, ale nie jest to niemożliwe . Nie mówiąc o wiekszych kosztach utrzymania rodziny z dziećmi, a co za tym idzie większą kwotę powinno się mieć na start wyjeżdżając z Polski. Jeszcze mam jedno pytanko - czy w przedziale czasu od złożenia DV2014 do ewentualnej rozmowy z konsulem można zmienić paszport? Czy w DV2014 podaje się numer paszportu i czy ewentualnie ważność paszportu jest istotna? Bo jeśli nie to odpowiedź jest prosta i paszport zmienić można
emigum Napisano 13 Września 2012 Zgłoś Napisano 13 Września 2012 Bo jeśli nie to odpowiedź jest prosta i paszport zmienić można Jest nawet prościej. Można w ogóle nie mieć paszportu i wyrobić go po wylosowaniu.
Irvinna Napisano 13 Września 2012 Zgłoś Napisano 13 Września 2012 Zazwyczaj to dzieci i ich przyszłośc są dla rodziców największym "motorem napędowym " (czyt. motywacją do emigracji). 100% racji.
sly6 Napisano 15 Września 2012 Autor Zgłoś Napisano 15 Września 2012 w dv 2013 instrukcje byly juz podane 12 wrzesnia 2011 http://forum.usa.info.pl/topic/19589-dv-2013-loteria-wizowa/ moze nie dlugo cos bedzie o dv 2014
maciopa Napisano 15 Września 2012 Zgłoś Napisano 15 Września 2012 Jedyne czym mogą teraz zaskoczyć to wprowadzenie opłaty za udział w loterii. Myślę, że w poniedziałek opublikują instrukcję.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.