ilya_ Napisano 27 Października 2013 Zgłoś Napisano 27 Października 2013 no i widze, ze z tej okazji stosowny nowy avatar Cytuj
haneczka019 Napisano 27 Października 2013 Zgłoś Napisano 27 Października 2013 Rzeczywiście! Rok, jak ten czas leci! Aż z ciekawości wróciłam do pierwszego postu . Gratuluję nowej,wymarzonej pracy . Cytuj
Anubis Napisano 27 Października 2013 Zgłoś Napisano 27 Października 2013 Wznoszę wirtualny toast w rocznicę startu Twojej amerykańskiej przygody. Dzięki za dzielenie się na forum jej etapami. "You've come a long way baby to get where you got to today!" jak to śpiewano w starej reklamie. Gratuluję nowej pracy. Cytuj
jkb Napisano 28 Października 2013 Zgłoś Napisano 28 Października 2013 Gratulacje! Super, ze sie wszystko uklada Cytuj
sly6 Napisano 28 Października 2013 Zgłoś Napisano 28 Października 2013 a ja Ci dziekuje za podziekowania Cytuj
mariano85 Napisano 4 Listopada 2013 Autor Zgłoś Napisano 4 Listopada 2013 Dziękuje bardzo!!! Szybko mineło, bo to się nie było nad czym zastanawiać.. tylko mysleć co spakowac, a jak juz przyleciałem tutaj to już w ogóle haha Właśnie minął tydzien w nowej pracy, pierwsze 3 dni to podpisywanie sterty, tysiące dokumentów, umów, no i trening z nowym oprogramowaniem. Bo tutaj to nie tak jak w mojej dawnej pracy że szef powiedzial co reperowac to ja to robiłem, tutaj to jest całkiem inaczej, mam swoje stanowisko gdzie wszystko co robie musze opisywac w komputerze i to czasem zajmuje tyle samo co reperacja hahah ale takie maja procedury więc musiałem sie tego nauczyć.Praca naprawde mi sie podoba, pracowinicy sa mili i pomocni. Jeżeli chodzi o mojego supervisor, to mógłby na poczatku nam (bo jest nas 2 nowych) pokazać wdrążyc w temat, pokazac jak on pracuja co robić a czego nie. W mojej pierwszej pracy w usa, pierwszy tydzien pracowałem z moim supervisorem który szybkko wdrążył mnie wtemat pokazał co i jak i potem już mogłem sam pracować a nie dopytywac sie ale na szczescie stanowisko obok mnie pracauje naprawde wporzo gośc który sporo rzeczy mi pokazł gdzie co moge znależc jak mam problem z kompem to tez zawsze pomoże, więc jest git!Pracuje od 8-5pm tylko troche mam lipe z dniami wolnymi środa,niedizela ale nie ma co narzekac przyzwyczaje się!ale puki co ide spać, bo jutro do pracy ciao, Cytuj
Partners Napisano 5 Listopada 2013 Zgłoś Napisano 5 Listopada 2013 Witaj Mnie interesują podatki Jeśli widzisz ofertę pracy np. za 15$ za godzinę (legalna praca ze świadczeniami) to czy jest to kwota brutto ? Jak obliczyć ile można dostać na rękę ? Czy mógłbyś to jakoś naświetlić. Dzięki Cytuj
KaeR Napisano 5 Listopada 2013 Zgłoś Napisano 5 Listopada 2013 Witaj Mnie interesują podatki Jeśli widzisz ofertę pracy np. za 15$ za godzinę (legalna praca ze świadczeniami) to czy jest to kwota brutto ? Jak obliczyć ile można dostać na rękę ? Czy mógłbyś to jakoś naświetlić. Dzięki To jest kwota brutto. To ile zje Ci stan zależy od... stanu. Do tego dochodzi podatek federalny, copay za ubezpieczenie zdrowotne, FICA i inne podatki. U mnie wszystko bez emerytury wynosi około 24%. Cytuj
Partners Napisano 6 Listopada 2013 Zgłoś Napisano 6 Listopada 2013 To jest kwota brutto. To ile zje Ci stan zależy od... stanu. Do tego dochodzi podatek federalny, copay za ubezpieczenie zdrowotne, FICA i inne podatki. U mnie wszystko bez emerytury wynosi około 24%. http://www.paycheckcity.com/cointuitonlinepayroll/netpayHRatescalculator.asp Witaj Czy strona po wyżej poprawnie wyliczy wynagrodzenie i jakie zmienne należy uwzględnić ? Ja jedynie mogę wybrać stan, podać stawkę i ilość godzin ( Pay Rate and Hours) z resztą nie mam pojęcia. A co z innymi zmiennymi ? Ewentualnie czy ktoś mógłby rozwinąć temat. Pozdrawiam i dziękuję. Cytuj
KaeR Napisano 6 Listopada 2013 Zgłoś Napisano 6 Listopada 2013 http://www.paycheckcity.com/cointuitonlinepayroll/netpayHRatescalculator.asp Witaj Czy strona po wyżej poprawnie wyliczy wynagrodzenie i jakie zmienne należy uwzględnić ? Ja jedynie mogę wybrać stan, podać stawkę i ilość godzin ( Pay Rate and Hours) z resztą nie mam pojęcia. A co z innymi zmiennymi ? Ewentualnie czy ktoś mógłby rozwinąć temat. Pozdrawiam i dziękuję. A co to robi? Nic mi nie liczy, ale sprawdzałem na telefonie. Niektóre rzeczy to koszty stałe i zależą od pracodawcy. Oferują plany z różnym copayem, dodatkowe ubezpieczenia itp. Już nie mówiąc o jakiś 401k. Ten działa http://www.paycheckcity.com/cokronos/netpaycalculator.asp Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi