mesio007 Napisano 29 Lipca 2015 Zgłoś Napisano 29 Lipca 2015 Ogolnie jak samochod jest juz po gwaracji godzina w service kosztuje $140 + czesci cos z grubej rury ... wlasnie dziaisj pracowalem nad wymiana skrzyni biegow 6.8 godziny + cena skrzyni biegow =$2000 +tax Dlatego napraw pogwarancyjnych nie robi sie u dealera. Nasze samochody od lat serwisuje sasiad mechanik, z dostawa do domu. Przychodzi do nas po kluczyki, robi co ma zrobic, oddaje kluczyki. Czesci kupuje ze znizka na warsztat i nie ma stawki godzinowej, kasuje jak wiatr zawieje, ale jakbym miala zgadywac to pewno nie jest to nawet 1/10 tego co u dealera. Samochody chodza jak zegarki. Cytuj
kzielu Napisano 29 Lipca 2015 Zgłoś Napisano 29 Lipca 2015 Dlatego napraw pogwarancyjnych nie robi sie u dealera. Nasze samochody od lat serwisuje sasiad mechanik, z dostawa do domu. Przychodzi do nas po kluczyki, robi co ma zrobic, oddaje kluczyki. Czesci kupuje ze znizka na warsztat i nie ma stawki godzinowej, kasuje jak wiatr zawieje, ale jakbym miala zgadywac to pewno nie jest to nawet 1/10 tego co u dealera. Samochody chodza jak zegarki. Albo mniejsze rzeczy w ogole zrobic samemu - ja olej wymieniam w garazu u siebie. Mam rampy (max $50 za w miare porzadne), oil drip pan kosztuje grosze w dowolnym sklepie, podobnie klucz do filtra a dodatkowo nie ma ryzyka ze jakis niedouczony mechanik naleje za duzo oleju... Cytuj
jkb Napisano 29 Lipca 2015 Zgłoś Napisano 29 Lipca 2015 Tez sie nauczylem samemu grzebac przy aucie - wyprawa do mechanika/serwisu zbyt drogo kosztuje Cytuj
mariano85 Napisano 30 Lipca 2015 Autor Zgłoś Napisano 30 Lipca 2015 I tutaj z paroma rzeczami bym spekulowal BO: - nie kazdy ma "znajomego mechanika" - nie kady ma garaz - i nie kazdy wie co i jak naprawiac albo wymieniac w samochodach...- co robic z zuzytym olejem?! jechac do Napa parts i tam oddac? A tak dla przykladu podam ze za wymiana oleju i rotacja kol to nawet bym sie nie wyrezal w garazu BO w salonie (bynajmniej moim) za ok $75 mam zmiane oleju (czesci olej dobrej jakosci i filter) dodatkowo za darmo!!!! inspekcje 25 punktow!!! ktora naprawde duzo daje... wszelkiego rodzaju wycieki, stan opon czy klockow, bo bedzie duzo taniej wymienic tylko klocki hamulcowe niz potem jest juz za pozno i trzeba wymienic caly komplet z tarczami bo nie dopatrzylismy, nie kazdy musi sie na tym znac i nie kazdy wie na co patrzec. Wiec naprawde polecam, bo nie raz mialem samochody po wymianie oleju w Speedo olej czy tych innych "szybkich i tanich wymian oleju" no i to jest masakra co oni tam robia! No ale to moje zdanie..BTW : wstawilem nowy filmik z Catalina Island, Enjoy!!https://www.youtube.com/channel/UCkXNnIXzqhhowxkPGYsTn8g/videos PISZCIE CO MYSLICIE O FILMIKU?!?! Cytuj
kzielu Napisano 30 Lipca 2015 Zgłoś Napisano 30 Lipca 2015 Ja zużyty olej oddalem do Autozone ale do Napa też mozna ;-) (każdy sklep bierze). Poza tym jeden z moich samochodów ma 50 lat, nie oddam do byłe jakiego serwisu ;-) Cytuj
jkb Napisano 30 Lipca 2015 Zgłoś Napisano 30 Lipca 2015 Z olejem (tanio) i rotacją/balansem kół (mam za darmo tam, gdzie kupiłem opony) się zgodzę. Natomiast sprawy takie, jak wymiana klocków/tarcz hamulcowych, paska klinowego, można spokojnie załatwić samemu. Cytuj
Fly 7 Napisano 31 Lipca 2015 Zgłoś Napisano 31 Lipca 2015 BTW : wstawilem nowy filmik z Catalina Island, Enjoy!! https://www.youtube.com/channel/UCkXNnIXzqhhowxkPGYsTn8g/videos PISZCIE CO MYSLICIE O FILMIKU?!?! Konkret Czsto masz czas na takie wypady? Cytuj
mariano85 Napisano 13 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Napisano 13 Sierpnia 2015 Napisal bym wam cos ciekawego ale bardzo nie ma co pozatym ze zyje z wekendu na weekend bo cos sie zawsze wtedy dzieje, pozatym to stara bida! Cos sie pomalu z moimi randkami rusza ale powiem wiecej jak sie bardziej rozkreci lol! Jeszcze po rozstaniu mimo ze minelo 9 miesiecy nie jest lawtwo ale czas sie otrzasnac i move on. Niedlugo Labor day weekend wiec trzeba bylo by pomyslec o jakims 3 dniowym wypadzie.. jakies pomysly? kzielu - pochawal sie co to za furre 50 letnia masz? Fly 7 - staram sie chociaz raz na miesiac tutaj link do nwoego fimiku pozdro: https://www.youtube.com/channel/UCkXNnIXzqhhowxkPGYsTn8g/videos Cytuj
kzielu Napisano 13 Sierpnia 2015 Zgłoś Napisano 13 Sierpnia 2015 kzielu - pochawal sie co to za furre 50 letnia masz? '65 Mustang Fastback (przy okazji mam tez drugiego, '15). Twoj watek wiec nie bede wklejal zdjec, gdzies tam zdaje sie wklejalem wczesniej. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi