ygritte Napisano 16 Lutego 2016 Zgłoś Napisano 16 Lutego 2016 Ja się bardziej Medicalem stresowałam, zwłaszcza, że mnie pocięli miesiąc przed nim w nieplanowany sposób. Ale już cieszę się, że wiza otrzymana... :) Teraz mogę skupić się na przyjemnych aspektach i wrócić do planowania ślubu
ilon Napisano 16 Lutego 2016 Zgłoś Napisano 16 Lutego 2016 Ja na sama mysl o planowaniu slubu mam juz niezlego nerwa. Do slubu jeszcze tylko 3 miesiace a my w sumie prawie nic nie mamy ogarnietego na 100 procent. 2 tygodnie przed slubem postanowilam wybrac sie na wycieczke do Las Vegas i do Los Angeles to sie moze odstresuje. ;D
Gość Napisano 16 Lutego 2016 Zgłoś Napisano 16 Lutego 2016 I dlatego fajne sa male sluby. Ja bralam slub trzy dni po przylocie do USA i przyjechalam praktycznie na gotowe. Wszystko zalatwila tesciowa.
Jackie Napisano 16 Lutego 2016 Zgłoś Napisano 16 Lutego 2016 I dlatego fajne sa male sluby. Ja bralam slub trzy dni po przylocie do USA i przyjechalam praktycznie na gotowe. Wszystko zalatwila tesciowa. Ja mam jeszcze lepiej: nic nie muszę załatwiać Na ślubie będę tylko ja, małżonek, osoba udzielająca ślubu, oraz fotograf. Jak już będzie po wszystkim idziemy na lunch do knajpy i to by było na tyle.
ilon Napisano 16 Lutego 2016 Zgłoś Napisano 16 Lutego 2016 I dlatego fajne sa male sluby. Ja bralam slub trzy dni po przylocie do USA i przyjechalam praktycznie na gotowe. Wszystko zalatwila tesciowa. Ja juz mialam jeden maly, tez kilka dni po moim przylocie na ktorym bylo moze z 15 osob. No ale chcielismy miec tez taki normalny, na ktory zaprosilismy rodzine Ryana, moja rodzine z Polski, znajomych i w ogole. Nie mial byc to znowu jakis wielki slub, no ale w koncu liczymy ze bedzie jakies 100 osob. Pogodzilam sie juz z tym, ze tutaj to te wesela jakies dziwne, nie tak jak w Polsce - pelno jedzenia i mnostwo chlanstwa, ale po slubie jak juz nie bedzie fotografa to robie sobie after party. Oczywiscie bede miala na weselu pierogi, barszcz i krokiety, no bo jak tak bez? Polska wodeczke jeszcze skombinuje i bedzie idealnie. ;D
katlia Napisano 16 Lutego 2016 Zgłoś Napisano 16 Lutego 2016 E tam, nie mozna generalizowac na temat amerykanskich slubow, bo widzi sie tu wszystko, razem z ogromna iloscia jedzenia i picia. Zwlaszcza teraz, kiedy destination wedding sa takie modne. W zeszlym roku bylam na takim 3-dniowym slubie: zabawa zaczela sie w piatek wieczorem na drinkach, w sobote byl slub i wesele, w niedziele bylo sniadanie dla wszystkich gosci. Wszyscy goscie byli w tym samym hotelu, wiec bawilismy sie caly czas - plaza, hiking, itp, wszystko orgranizowane przez rodziny mlodych. Moja corka odgraza sie, ze bedzie miala slub taki jak Jackie, bo nie ma zamiaru wydac tyle forsy. (Przecietny slub amerykanski kosztuje podobno w rejonie $26,000.) A poniewaz ja zaplacilam za jej prywatne studia, to juz placic za jej slub nie bede! Po to ma takie dobre wyksztalcenie.
mesio007 Napisano 17 Lutego 2016 Zgłoś Napisano 17 Lutego 2016 Tez mialam taki slub jak Jackie. Tylko u nas fotograf to byla moja najlepsza kolezanka i swiadek w jednym. Przygotowan tez specjalnych nie bylo, bo w poniedzialek zarty ze moze slub, we wtorek wpolna decyzja ze tak, w srode do urzedu ustalic date i slub nawet w czwartek mogl byc, ale chcialam zeby ta kolezanka jednak przyleciala, wiec “odlozylismy” sprawe do piatku. Slub bez nerwow i calego tego cyrku, nie zamienilabym na zaden inny.
andyopole Napisano 17 Lutego 2016 Zgłoś Napisano 17 Lutego 2016 Byłem tutaj na kilku weselach. Polskich, Polsko amerykańskich, amerykańskich. Bywało ze wracając do domu z wesela wstepowalismy po drodze do knajpy żeby coś zjeść.
kzielu Napisano 17 Lutego 2016 Zgłoś Napisano 17 Lutego 2016 Ja mam jeszcze lepiej: nic nie muszę załatwiać Na ślubie będę tylko ja, małżonek, osoba udzielająca ślubu, oraz fotograf. Jak już będzie po wszystkim idziemy na lunch do knajpy i to by było na tyle. Gratulacje Jackie !
jkb Napisano 17 Lutego 2016 Zgłoś Napisano 17 Lutego 2016 Tez bardzo mi sie podobal nasz maly slub. Kilkanascie osob w sumie, obiad po slubie, i tyle!
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.