lochraven Napisano 24 Stycznia 2013 Zgłoś Napisano 24 Stycznia 2013 To ja też się czegoś dowiedziałem W tych high-fraud countries to w ogóle wesoło mają.
jkb Napisano 24 Stycznia 2013 Zgłoś Napisano 24 Stycznia 2013 Tak, bardzo wesoło W szczególności w państwach MENA, gdzie większośc ma obowiązkowe Administrative Processing, trwające po kilka lat...
kzielu Napisano 24 Stycznia 2013 Zgłoś Napisano 24 Stycznia 2013 Tak, bardzo wesoło W szczególności w państwach MENA, gdzie większośc ma obowiązkowe Administrative Processing, trwające po kilka lat... Moim zdaniem to w przypadku wiekszosci - slusznie. W ogole powinni bana na wszelkie wizy imigracyjne wprowadzic dla panstw wspierajacych terroryzm.
sly6 Napisano 24 Stycznia 2013 Zgłoś Napisano 24 Stycznia 2013 ale dlaczego karac wszystkich obywateli za to...
Laurka Napisano 22 Lutego 2013 Zgłoś Napisano 22 Lutego 2013 Witam wszystkich To moj pierwszy post na tym forum. Do tej pory udzielalam sie tylko na visajourney.com Za kilka dni stuknie nam 5 miesiecy od NOA1 i z kazdym dniem niecierpliwie sie coraz bardziej. Widzialam, ze kilka dni temu ktos z Polski otrzymal NOA2 po 199 dniach. Ja tego zupenie nie rozumiem. Podan z Filipin jest ponad 7000 rocznie i przepychaja je duzo szybciej. Dlaczego my tyle czekamy? Na dana chwile staram sie zgromadzic jak najwiecej papierkow potrzebnych na rozmowe w Konsulacie (przynajmniej te, ktore moge), ale mam jeden problem. W wielu watkach pjawia sie informacja, ze nalezy miec ze soba kopie wszystkiego co sie wyslalo z formularzem I-129F, chociaz travel.state.gov w "required documentation" o niczym takim nie wspomina. Otoz ja kopie mam wszystkiego oprocz I-129F Nie wiem dlaczego. Jestem przekonana, ze kopie zrobilismy, ale znalezc ich nie moge. Martwi mnie to troche. Czy oni naprawde tego wymagaja? Przeciez caly folder jest wysylany z USCIS do docelowego Konsulatu. Po kiego grzyba ja mam miec to samo ze soba? Czytam fora i czytam i wiem, ze ktos gdzies sie o to kiedys pytal, ale ja nadal nie znam sensownego wytlumaczenia. Co powinnam w tej sytuacji zrobic? Pozdrawiam wszystkich szczesliwcow, ktorzy maja ten proces juz za soba i tych, ktorzy sa w trakcie.
jkb Napisano 22 Lutego 2013 Zgłoś Napisano 22 Lutego 2013 Ta kopia jest po prostu dla Ciebie. W konsulacie cały Twój pakiet będzie, więc nie ma potrzeby I-129F brać by im w konsulacie dać.
freja Napisano 22 Lutego 2013 Autor Zgłoś Napisano 22 Lutego 2013 hej Laurka, witaj w klubie :-)) Dzisiaj stuknelo 6 miesiecy od noa1 i zero informacji. Ja tez tego nie rozumiem, choc z tego co pisza ludzie na vj wynik, ze ma to cos wspolnego z obama dream act. Wysylaliscie papiery do csc czy vsc?A brakiem kopii I129 zupelnie bym sie nie przejmowala, tak jak pisal jkb- oni to i tak wszystko maja. Pozdrawiam i zycze cierpliwosci :-) ?
lmonika Napisano 22 Lutego 2013 Zgłoś Napisano 22 Lutego 2013 Freja, u mnie po prawie 7 miesiącach przyszło RFE... więc cóż. Ale widzę,że są sprawy z tego roku, które trwały miesiąc... NOA1 w styczniu, NOA2 w lutym...
freja Napisano 22 Lutego 2013 Autor Zgłoś Napisano 22 Lutego 2013 ooo, a mozna wiedziec co chcieli? chcialabym nawet to rfe, byleby tylko cos sie ruszylo!
freja Napisano 22 Lutego 2013 Autor Zgłoś Napisano 22 Lutego 2013 jkb masz racje Luko chyba pomylilo sie z waznoscia takiego zaswiadczenia o kurcze, to znaczy, ze jesli bylam rezydentem usa w latach 2005-2007 to musze rowniez z usa przedstawic zaswiadczenie o niekaralnosci wraz z polskim przy interview na k1? Robi sie to palacym pytaniem, prosze o podpowiedz.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.