Skocz do zawartości

Po Przyjeździe - Co Można Bez Ssn, Jak Wyrobić Ssn, Prawo Jazdy, Ubezpieczenie Samochodu, Konto W Banku, Transport Rzeczy, Itp.

jkb

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ja czekałam dobre 4 miesiące. A wkurzylo mnie to ze półtora miesiąca później przyszła green card. Nawet nie zdążyłam dobrze nacieszyć sie tą pierwszą kartą. 

• Odpowiedzi 186
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano
37 minut temu, brygiii napisał:

Wiem, że mam tysiące pytań, jednak ciągle coś dochodzi. Powiedzcie, jak się ubezpieczaliście przed ślubem? 

Echhh, to da się jakoś ubezpieczyć przed ślubem? A ile się dostaje odszkodowanie gdy się np. okaże że wybranka cheapie jak trak w tartaku? Albo co z seksem, mnie obiecywała że raz w tygodniu a po ślubie domagała się codziennie i to nie raz, czy polisa obejmuje takie szkody?;)

Napisano
2 godziny temu, brygiii napisał:

Wiem, że mam tysiące pytań, jednak ciągle coś dochodzi. Powiedzcie, jak się ubezpieczaliście przed ślubem? 

LOL, ja sie chajtnelam cztery dni po przylocie, wiec nie pomoge w tej kwestii :P 

Napisano
25 minut temu, ilon napisał:

LOL, ja sie chajtnelam cztery dni po przylocie, wiec nie pomoge w tej kwestii :P 

na cztery dni to się można ubezpieczyć z Polski, no ale w moim przypadku miesiąc to już ciężej :P

• 2 tygodnie później...
Napisano

Ja pojechalam z jedna walizka i nie mialam problemu. Polowe walizki zajela moja sukienka slubna. Wszystko mozesz sobie kupic jak bedziesz na miejscu.

Napisano

Tak weź tylko to w czym ostatnio chodziłaś. Resztę kupisz tu jak zechcesz. A tak przy okazji nikt nie zwróci uwagi jak jesteś ubrana. 

Napisano

Ja pakuję się w dwie walizki. Jedną zabiera mój narzeczony i jego rodzina, jak tu będą na wakacje, a drugą ja. Nie wyobrażam sobie zostawić tutaj np. drogiej kurtki zimowej czy skórzanych butów, które posłuzą mi jeszcze wiele lat. 

Napisano

Masz 23 kg jeśli masz wykupiony bagaz i to musi być jedna walizka. Ja kupiłam taką ogromną walize i spoko sie zamieściła i kurtka i swetry. 

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...