sly6 Napisano 8 Stycznia 2013 Zgłoś Napisano 8 Stycznia 2013 a Ty chociaz zapoznalas sie dobrze ze strona podana gdzies w postach? bo widze ze nie zdjecie do legitymacji to jedno a co paszportow i wizy to znow cos innego za nim zadasz pytanie to przeczytaj dokladnie strone Ambasady wrazie watpliwosci pisz pytania http://www.ustraveldocs.com/pl_pl/index.html ta strona bedzie Ci potrzebna
sylwia12198 Napisano 8 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Napisano 8 Stycznia 2013 a Ty chociaz zapoznalas sie dobrze ze strona podana gdzies w postach? bo widze ze nie zdjecie do legitymacji to jedno a co paszportow i wizy to znow cos innego za nim zadasz pytanie to przeczytaj dokladnie strone Ambasady wrazie watpliwosci pisz pytania http://www.ustraveld...l_pl/index.html ta strona bedzie Ci potrzebna Jak na razie to pytałam tylko i wyłącznie o paszport.
Joanna30 Napisano 9 Stycznia 2013 Zgłoś Napisano 9 Stycznia 2013 No i właśnie do wyrobienia paszportu będzie Ci potrzebne zdjęcie paszportowe, a nie legitymacyjne. Wygoogluj sobie róznice między nimi i zobaczysz, że legitymacyjne być nie może.
pacio177 Napisano 9 Stycznia 2013 Zgłoś Napisano 9 Stycznia 2013 Przepraszam, że wracam, ale myślałam, że zdjęć nie muszę robić, ponieważ mam juz zdj( takie jak do legitymacji szkolnej). Takie nie mg być ? te zdjecia róznia sie bo np z legitymacji masz robione z połprofilu a do paszportu i wizy jest na wprost, spisz sobie na kartke jakie wymagania ma elektroniczne zdjecie do wizy , bo fotograf moze nie wiedziec
haneczka019 Napisano 9 Stycznia 2013 Zgłoś Napisano 9 Stycznia 2013 Sylwia, ty przecież masz rodziców, a bez nich pewnych formalności nie załatwisz, ponieważ jesteś niepełnoletnia. Więc może do fotografa też się wybierzesz z którymś z nich? Powinni być bardziej rozeznani w temacie niż ty.
sly6 Napisano 9 Stycznia 2013 Zgłoś Napisano 9 Stycznia 2013 ja mysle ze Sylwia zapoznaj sie ze stronami pewnymi bo bez rodzicow-rodzica nic nie wyjdzie z paszportu
pelasia Napisano 9 Stycznia 2013 Zgłoś Napisano 9 Stycznia 2013 Dla mnie ten caly temat jest dosc smieszny. Dziewczyna nie chce aby ja brano za malolata a zadaje pytania na poziomie pieciolatka. Moze niektore sprawy nalezy zostawic rodzicom, bo najwyrazniej dziewczyna sie bardzo we wszytskim gubi i nawet nie raczy przeczytac podstawowych informacji na oficjalnej stronie ambasady czy tez urzedu wydajacego paszporty. Az szkoda slow.... p.s.podziwiam cierpliwosc administratorow. Pytania na temat terminali itp nie majac ani biletu ani paszportu.... Ahhh no comment!
KokoszAmeryki Napisano 10 Stycznia 2013 Zgłoś Napisano 10 Stycznia 2013 Przepraszam za wyrażenie ale "typowi Polacy". Ja sama jestem kompletnym "żółtkiem" w tej sprawie, a ona ma 14 lat. Nie powinno się na nią tak naskakiwać. Skoro wyjaśniła na początku, że chce wiedzieć wszystko to można się spodziewać, że będzie pytać o wszystko. Zauważyłam, że Polacy tak mają .. no, ale to już nie mi oceniać. A ty kochana się nie przejmuj .. spytaj rodzinę, może ktoś ci udzieli odpowiedzi i nie będzie marudził. Pozdrawiam.
pelasia Napisano 10 Stycznia 2013 Zgłoś Napisano 10 Stycznia 2013 Przepraszam za wyrażenie ale "typowi Polacy". Ja sama jestem kompletnym "żółtkiem" w tej sprawie, a ona ma 14 lat. Nie powinno się na nią tak naskakiwać. Skoro wyjaśniła na początku, że chce wiedzieć wszystko to można się spodziewać, że będzie pytać o wszystko. Zauważyłam, że Polacy tak mają .. no, ale to już nie mi oceniać. A ty kochana się nie przejmuj .. spytaj rodzinę, może ktoś ci udzieli odpowiedzi i nie będzie marudził. Pozdrawiam. Ja rozumiem nic na temat nie wiedziec ale od tego jest wujek Google. I podstawy sie szuka. Co sie dzieje z ludzi zaradnoscia i malym wysilkiem?To tak jakby pytac o kroki po wylosowaniu zielonej karty. No ale najpierw trzeba ja wygrac.... 14 lat ma, forum to umiala znalesc i post napisac, a z googla skorzystac nie mozna? Wnioski i wiza jedna droga ale terminale bez biletu i wizy, o paszporcie juz nie wspomne? No prosze cie, ...
sly6 Napisano 10 Stycznia 2013 Zgłoś Napisano 10 Stycznia 2013 kiedys wydawalo mi sie ze w dzisiejszych czasach korzystanie z google i komputera jest latwiejsze i prostrze ale nie kazdy tak bedzie umial i zrobi I teraz jesli faktycznie ktos nie potrafi tego zrobic to ja z checia odpowiem,pokieruje ..
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.