kzielu Napisano 17 Lipca 2014 Zgłoś Napisano 17 Lipca 2014 Na jakiej poczcie? Wysylam co miesiąc czeki za rent powyżej tysiąca a sam dostałem raz czek na prawie 10 tysięcy... Money Order ma limit $1k.
andyopole Napisano 17 Lipca 2014 Zgłoś Napisano 17 Lipca 2014 Money Order ma limit $1k. nooo, a nie czek... edit: z "money order"korzystałem tylko raz. Za paszport musialem zaplacic dla konsulatu w LA.
Magda10 Napisano 17 Lipca 2014 Zgłoś Napisano 17 Lipca 2014 Witam serdecznie. Czy ktoś może mi odpowiedzieć na jak długo mogę wyjechać ze Stanów mając jedynie AP? Bez zielonej kary jeszcze.
kiarka87 Napisano 31 Lipca 2014 Zgłoś Napisano 31 Lipca 2014 w USCIS chyba nie znaja slowa expedite wyslalam i90 o wymiane GC z powodu ich bledu i czekam juz 2 msce na nowa i nic... =/
Laurka Napisano 31 Lipca 2014 Zgłoś Napisano 31 Lipca 2014 w USCIS chyba nie znaja slowa expedite wyslalam i90 o wymiane GC z powodu ich bledu i czekam juz 2 msce na nowa i nic... =/ Skontaktuj sie z biurem swojego Kongresmena. Ja sie przez 3,5 miesiaca nie moglam dopytac co sie stalo z moja niedostarczona/zgubiona GC. Jak wmieszalam w to Kongresmena, to w przeciagu dwoch tygodni mialam nowa w rekach!
Gość Napisano 7 Sierpnia 2014 Zgłoś Napisano 7 Sierpnia 2014 Hm, mam pytanie odnosnie skladania dokumentow na AOS po uplywie 90 dni od POE. Tak, wiem, wiem - trzeba skladac jak najszybciej, ale nie da sie tego wytlumaczyc naszemu portfelowi W kazdym razie - gdzies, kiedys czytalam, ze wysylajac po 90 dniach dolacza sie dodatkowe dokumenty i dodatkowa oplate - teraz jednak nigdzie nie moge ponownie znalezc tej informacji o.O Czy ktos wie, czy ktos slyszal?
kzielu Napisano 7 Sierpnia 2014 Zgłoś Napisano 7 Sierpnia 2014 To nieprawda. Musisz wziac slub w przeciagu 90 dni, natomiast AOS zasadniczo mozesz wyslac kiedy chcesz, bez zadnych dodatkowych oplat. Jezeli zrobisz to zbyt pozno (i tu nie ma jasno ustalonej reguly - widywalem ~2 lata) to bedziesz musiala wyslac I-130 razem z I-485.
Gość Napisano 7 Sierpnia 2014 Zgłoś Napisano 7 Sierpnia 2014 Dzieki, kzielu Widzialam informacje o dodatkowych oplatach gdzies na VJ i juz nie bylam pewna. Wiem, ze po roku na pewno traca waznosc badania lekarskie i za to jest dodatkowa oplata, bo trzeba je od nowa robic. Wlasnie szkoda troszke, ze nie jest to bardziej sprecyzowane - 2 lata na pewno nie bedziemy czekac, ale wyjdzie nam jakos 3 - 4 miesiace "po terminie".
andyopole Napisano 8 Sierpnia 2014 Zgłoś Napisano 8 Sierpnia 2014 Moja GC zostala dzisiaj zamowiona !!!! ...nareszcie!
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.