jkb Napisano 4 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2013 Jakieś źródła? Było we wszystkich mediach swojego czasu. Google "nowa umowa USA". Nie jestem jednak pewien, czy już jest podpisana i weszła w życie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KaeR Napisano 4 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2013 Got it. "Nowa umowa podatkowa pomiędzy Polską i USA podpisana zostanie w przyszłym tygodniu." od 7 lutego to w połowie lutego, więc niby podpisana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uslow Napisano 4 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2013 Do nas dzisiaj doszło z powrotem pokwitowanie odbioru przesyłki do KCC z fomularzami i zdjęciami, wysłane 7 maja (poczta lotnicza - podobno miało dotrzeć w ciągu tygodnia). Dodatkowo wysłaliśmy e-mail z zapytaniem, czy mogą potwierdzić fizyczny stan posiadania ww dokumentów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tycon Napisano 5 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2013 Pytanie ...glowny aplikant nie byl w usa ... spouse byl/a na statusie f1 z ssn ..pracowal/a nielegalnie odprowadzal podatki..czy moga dac wize immigracyjan glownemu aplikantowi i dziecku,,,,, a mezowi /zonie ktory/a byl/a w usa i pracowal/a nie dac ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sly6 Napisano 5 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2013 moga jesli dojda do tego . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzielu Napisano 5 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2013 Moga. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sly6 Napisano 5 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2013 to samo tyczy sie karalnosci,stanu zdrowia . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tycon Napisano 5 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2013 Moga..ale nie musza. ? .. ..oczywiscie ze dojda bo jest ssn ...a nikt klamac nie bedzie bo zrobi z siebie durnia i plama na honorze ale czy placenie podatkow nie jest "minimalna" przeslanka lagodzaca ? hehe ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sly6 Napisano 5 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2013 nie jest jestes ok dla IRS chyba czytales co pisal mi w swoich postach i jak widzisz bywa z tym roznie ale nikt nie da Ci pewnosci co moze wyjsc na rozmowie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tycon Napisano 5 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2013 nie jest jestes ok dla IRS chyba czytales co pisal mi w swoich postach i jak widzisz bywa z tym roznie ale nikt nie da Ci pewnosci co moze wyjsc na rozmowie. Sly6 ciiiiiiiiiii bo sie wyda No mi jest moim bohaterem hehehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.