mi0706 Napisano 26 Kwietnia 2014 Zgłoś Napisano 26 Kwietnia 2014 W niczym ci to nie pomoże, bo w Stanach liczy się tylko i wyłącznie informacja z biura kredytowego (jednego z trzech) i nikogo nie interesuje jaką miałaś historię w Polsce. Na przykład ja ma konto w Citi banku (z bardzo dobrą historią) w Polsce i otworzyłem sobie konto w Citi tutaj. A na pytanie karta kredytowa usłyszałem odpowiedź: za 18 miesięcy! Jedynym wyjątkiem był samochód, ten kupisz bez pytania się o historię kredytową. Jedyny dobry sposób na budowanie historii kredytowej w USA to Secure Credit Card. Po paru miesiącach możesz brać kredyty (najczęście po 6).
byniu Napisano 27 Kwietnia 2014 Zgłoś Napisano 27 Kwietnia 2014 Przy wypełnianiu DSP 122 i DS 230 adres do korespodencji piszemy po polsku czy angielsku, żeby nasza poczta się nie pogubiła? Adres zamieszkania jak rozumiem po angielsku? Dalej, piszemy PODKARPACKIE czy PODKARPACIE? W nazwie pracodawcy piszemy takie rzeczy jak Sp. jawna i firma P.U.H. czy nie? I ostatnia wątpliwość, punkt 35, byłem dwa razy w USA ma wkacjach po półtora miesąca, wpisuje okres, miejsce, typ wizy, a w 'A' number co trzeba wpisać i gdzie taką informację znajdę?
sly6 Napisano 27 Kwietnia 2014 Zgłoś Napisano 27 Kwietnia 2014 o numerze A znajdziesz informacje na forum co to jest i kto ten numer ma tak wpisujesz te daty podrozy adres podajesz taki jak masz w Polsce,nie zmieniasz nic w nim. np ul.......4/234 ' po angielsku tzn jak/.? tak samo z pracodawca ze piszemy jak masz w umowach
shmehr Napisano 27 Kwietnia 2014 Zgłoś Napisano 27 Kwietnia 2014 Nie ma takiego województwa jak Podkarpacie.
byniu Napisano 27 Kwietnia 2014 Zgłoś Napisano 27 Kwietnia 2014 Co do adresu to chodzi mi o to czy piszemy, np. 22 Sloneczna str. Rzeszow Podparpackie Poland, czy może ul. Sloneczna 22 Rzeszow Podkarpackie Poland. Nie mogę znaleźć jednoznacznej informacji na ten temat. A co do tego numeru A to coś więcej na ten temat? Bo z informacji, które zebrałem ja tego numeru RACZEJ nie mam na tę chwile.
kzielu Napisano 27 Kwietnia 2014 Zgłoś Napisano 27 Kwietnia 2014 No i województwo nie jest specjalnie do niczego poczcie potrzebne więc to bez żadnego znaczenia.
uslow Napisano 27 Kwietnia 2014 Zgłoś Napisano 27 Kwietnia 2014 Co do adresu to chodzi mi o to czy piszemy, np. 22 Sloneczna str. Rzeszow Podparpackie Poland, czy może ul. Sloneczna 22 Rzeszow Podkarpackie Poland. Nie mogę znaleźć jednoznacznej informacji na ten temat. A co do tego numeru A to coś więcej na ten temat? Bo z informacji, które zebrałem ja tego numeru RACZEJ nie mam na tę chwile. W naszym przypadku pisaliśmy adresy w Polsce z polskimi określeniami miejsc (lecz bez polskich znaków), np. ul. Sloneczna 1/12, 00-000 Rzeszow, Woj. Podkarpackie, Polska... i wszystko było dobrze. Co do nazw pracodawców to pisaliśmy wg nazw i oryginalnych skrótów typu np. Alfa XXX S.A. (bez polskich znaków). Nazwy stanowisk - te dane podaliśmy w formie odpowiedników stanowisk w języku angielskim; tłumacz, Google, słowniki, nazwy anglojęzyczne stanowisk zawarte w anglojęzycznych kontraktach etc.
sly6 Napisano 27 Kwietnia 2014 Zgłoś Napisano 27 Kwietnia 2014 odpowiedz jest taka ze nic nie robimy z adresem,podajemy go takiego jaki jest i tego sie trzymasz. co do numeru A to dobra masz odpowiedz,nie masz go
Tom68 Napisano 28 Kwietnia 2014 Zgłoś Napisano 28 Kwietnia 2014 Witam mam pytanie dotyczace rejestracji w USCIS : podczas uzupełniania danych trzeba podac dwa numery A-Number i DOS Case ID, mam rozumieć że ten pierwszy to jest Registration Numer który w wizie znajduje się pod Case Number?
gotti1940 Napisano 28 Kwietnia 2014 Zgłoś Napisano 28 Kwietnia 2014 Wiecie może czy selectee notification letter to ten dokument który można odczytać na ich stronie w którym jest data i godzina rozmowy?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.