Skocz do zawartości

Dv 2014 - Co Po 1 Maja 2013? Pytania I Odpowiedzi

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

W niczym ci to nie pomoże, bo w Stanach liczy się tylko i wyłącznie informacja z biura kredytowego (jednego z trzech) i nikogo nie interesuje jaką miałaś historię w Polsce. Na przykład ja ma konto w Citi banku (z bardzo dobrą historią) w Polsce i otworzyłem sobie konto w Citi tutaj. A na pytanie karta kredytowa usłyszałem odpowiedź: za 18 miesięcy! Jedynym wyjątkiem był samochód, ten kupisz bez pytania się o historię kredytową.

Jedyny dobry sposób na budowanie historii kredytowej w USA to Secure Credit Card. Po paru miesiącach możesz brać kredyty (najczęście po 6).

• Odpowiedzi 2,9 tyś
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Przy wypełnianiu DSP 122 i DS 230 adres do korespodencji piszemy po polsku czy angielsku, żeby nasza poczta się nie pogubiła? Adres zamieszkania jak rozumiem po angielsku?

Dalej, piszemy PODKARPACKIE czy PODKARPACIE?

W nazwie pracodawcy piszemy takie rzeczy jak Sp. jawna i firma P.U.H. czy nie?

I ostatnia wątpliwość, punkt 35, byłem dwa razy w USA ma wkacjach po półtora miesąca, wpisuje okres, miejsce, typ wizy, a w 'A' number co trzeba wpisać i gdzie taką informację znajdę?

Napisano

o numerze A znajdziesz informacje na forum ;) co to jest i kto ten numer ma :)

tak wpisujesz te daty podrozy :)

adres podajesz taki jak masz w Polsce,nie zmieniasz nic w nim. np ul.......4/234 '

po angielsku tzn jak/.?

tak samo z pracodawca ze piszemy jak masz w umowach :)

Napisano

Co do adresu to chodzi mi o to czy piszemy, np. 22 Sloneczna str. Rzeszow Podparpackie Poland, czy może ul. Sloneczna 22 Rzeszow Podkarpackie Poland. Nie mogę znaleźć jednoznacznej informacji na ten temat. A co do tego numeru A to coś więcej na ten temat? Bo z informacji, które zebrałem ja tego numeru RACZEJ nie mam na tę chwile.

Napisano

Co do adresu to chodzi mi o to czy piszemy, np. 22 Sloneczna str. Rzeszow Podparpackie Poland, czy może ul. Sloneczna 22 Rzeszow Podkarpackie Poland. Nie mogę znaleźć jednoznacznej informacji na ten temat. A co do tego numeru A to coś więcej na ten temat? Bo z informacji, które zebrałem ja tego numeru RACZEJ nie mam na tę chwile.

W naszym przypadku pisaliśmy adresy w Polsce z polskimi określeniami miejsc (lecz bez polskich znaków), np. ul. Sloneczna 1/12, 00-000 Rzeszow, Woj. Podkarpackie, Polska... i wszystko było dobrze. Co do nazw pracodawców to pisaliśmy wg nazw i oryginalnych skrótów typu np. Alfa XXX S.A. (bez polskich znaków). Nazwy stanowisk - te dane podaliśmy w formie odpowiedników stanowisk w języku angielskim; tłumacz, Google, słowniki, nazwy anglojęzyczne stanowisk zawarte w anglojęzycznych kontraktach etc.

Napisano

odpowiedz jest taka ze nic nie robimy z adresem,podajemy go takiego jaki jest :) i tego sie trzymasz.

co do numeru A to dobra masz odpowiedz,nie masz go :)

Napisano

Witam

mam pytanie dotyczace rejestracji w USCIS : podczas uzupełniania danych trzeba podac dwa numery A-Number i DOS Case ID, mam rozumieć że ten pierwszy to jest Registration Numer który w wizie znajduje się pod Case Number?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...