koko_dżambo Napisano 13 Marca 2014 Zgłoś Napisano 13 Marca 2014 hej planuje lecieć do USA w połowie kwietnia na ok 2- 3 miesiące (na wizie turystycznej) czy jeżeli zostałabym wylosowane w loterii to muszę szybko wrócić i wysłać papier czy może ktoś to zrobić za mnie i czy taki ewentualny pobyt w niczym nie zaszkodziłby mi w późniejszym ewen. staraniu się o gc.z góry dzięki za odp
sly6 Napisano 13 Marca 2014 Autor Zgłoś Napisano 13 Marca 2014 jak nie zlamiesz prawa kryminalnego oraz wizowego to mozesz leciec i dostac GC,jak spelnisz warunki a bedziesz miec kogos zaufanego kto wysle papiery?mozesz to wyslac z terenu USA
koko_dżambo Napisano 13 Marca 2014 Zgłoś Napisano 13 Marca 2014 byłby ktoś zaufany w razie W:) na razie takie teoretyczne gdybanie, ale wole się teraz wszystkiego dowiedzieć niż później tracić pieniążki na bilet powrotny gdyby się udało w losowaniu
kzielu Napisano 13 Marca 2014 Zgłoś Napisano 13 Marca 2014 byłby ktoś zaufany w razie W:) na razie takie teoretyczne gdybanie, ale wole się teraz wszystkiego dowiedzieć niż później tracić pieniążki na bilet powrotny gdyby się udało w losowaniu Nawet jak Ci sie uda w losowaniu, to musisz czekac az Twoj cut off date bedzie current zeby moc zmienic status nie wyjezdzajac z US i pomijajac sytuacje ze wylosujesz bardzo niski numer, bedzie Ciezko utrzymac legalny status odpowiednio dlugo - ktory to jest niezbedny zeby moc status zmienic.
koko_dżambo Napisano 13 Marca 2014 Zgłoś Napisano 13 Marca 2014 Kzielu pobyt raczej nie byłby dłuższy niż 3 miesiące, więc jeśli dobrze zrozumiałam Twoją wypowiedź to nie przedłużałabym pobytu na miejscu w US tylko po tym okresie wróciła do Pl i załatwiała dalsze formalności etc, po prostu nie chcę sobie stwarzać niepotrzebnych problemów. czy dobrze to rozumiem?
patrykgiel Napisano 15 Marca 2014 Zgłoś Napisano 15 Marca 2014 A więc do wyników już zostało 47 dni. Życze wszytskim powodzenia i mam pytanko, czy w przypadku wylosowanej i wypełnianiu formularza DS-230 wpisuje też się mandaty za prędkosć czy nie jest to na tyle ważne wykroczenie dodam że czytałem na ten temat ale nigdzie nie uzyskałem konkretnej odpowiedzi a także czy na rozmowie muszę pokazać wszystkie świadectwa ze wszystkich szkół?
sly6 Napisano 16 Marca 2014 Autor Zgłoś Napisano 16 Marca 2014 nie wiem czy czytales o mandatach,mam na mysli druk ds 230..zapoznaj sie dobrze z tymi pytaniami co tam jest napisane jakbys mial wpisywac mandaty to by miejsc zabraklo
uslow Napisano 16 Marca 2014 Zgłoś Napisano 16 Marca 2014 Mandaty to wykroczenia. Liczy się cz miałeś lub masz wyroki prawomocne wydane przez sądy, tzn. byłeś karany lub nie.
patrykgiel Napisano 16 Marca 2014 Zgłoś Napisano 16 Marca 2014 Bardzo dziękuję za odpowiedzi, a jak jest z tymi świadectwami?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.