sly6 Napisano 28 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Napisano 28 Czerwca 2015 to nic nowego ze tak jest ile to razy ktos uslyszal ze wiza jest , paszport zostal wyslany bez wizy..ktos dostal telefon ze musi przyjechac ..to nie 1 raz ani tez ostatni raz takie cos sie dzieje. tak to jest na przyszlosc aby sprawdzac wszystko co i jak .
Marcela Napisano 29 Czerwca 2015 Zgłoś Napisano 29 Czerwca 2015 Witam! Mam pytanko odnośnie SNN. Jak wygląda wniosek, który trzeba złożyć po przylocie do USA? Czy można pobrać go z internetu, czy dają w biurze SSA? Proszę o odpowiedź! Z góry dziękuję!
sly6 Napisano 29 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Napisano 29 Czerwca 2015 o to caly formularz http://www.ssa.gov/forms/ss-5.pdf
Gary Napisano 30 Czerwca 2015 Zgłoś Napisano 30 Czerwca 2015 Cześć wszystkim, ja też już po rozmowie ogólnie zielona karta przyznana ale muszę jutro dokument o niekaralności dosłać bo miałem źle wypełnione no ale moje wina w każdym razie konsul bardzo miły powiedział by się nie martwić po prostu zieloną kartę odbiorę parę dni później, opisywać całego przebiegu nie ma co bo już kilka osób tu o tym pisało w każdym razie dziękuje wszystkim co pomogli w różnych pytaniach i dużo też dzięki temu forum się dowiedziałem, życzę powodzenia następnym osobom.
Marcela Napisano 30 Czerwca 2015 Zgłoś Napisano 30 Czerwca 2015 Dziękuję za odpowiedź odnośnie SNN! Ale ja wpisuję, czy ktoś z biura mi pomoże? Mój angielski jest bardzo słaby!
sly6 Napisano 30 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Napisano 30 Czerwca 2015 Marcela kto wie moze tutaj Ci pomozemy a gdzie masz problem? megan powinnas sobie poradzic ,lecisz do NY a pozniej pociag ,autobus a jak nie to pozostaje Boston co do czasu na przesiadke to na Monachium jest ok a co do tej pracy,to nic nie robilas?wazne abys miala jakis plan co do USA bo masz tak>?
Joanna30 Napisano 1 Lipca 2015 Zgłoś Napisano 1 Lipca 2015 Wątek emigracji poruszony przez megan07 przeniesiony do tematu: http://forum.usa.info.pl/topic/25039-wyjazd-z-loterii/
Alleen Napisano 3 Lipca 2015 Zgłoś Napisano 3 Lipca 2015 Marcela nie przejmuj sie. Nasz angielski tez jest na podstawowym poziomie, w pierwszym okienku pokazalismy wypelniony wniosek i pan obslugujacy nas wszystko wiedzial, a w drugim okienku dodalismy tylko paszporty, nie musielismy nic mowic.
falcon3 Napisano 4 Lipca 2015 Zgłoś Napisano 4 Lipca 2015 Na przykładzie Chicago chciałem dodać ze w urzędach jest duża szansa trafić na polskojęzycznego urzędnika a w automatach do wydawania numerków jest menu po polsku tak samo jak w automatach biletowych na stacjach kolejki czy w ATM PNC Bank itd a ponadto na moim przykładzie w DMV urzędnik , starsza pani na którą trafiłem była tak przesympatycznie życzliwa i spokojnie i z uśmiechem zadawała pytania czekając aż odpowiem swoim słabym angielskim. pozdr falcon
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.