bonhartus Napisano 13 Lipca 2015 Zgłoś Napisano 13 Lipca 2015 Po jakim czasie , mniej wiecej po biuletynie przychodza zaproszenia na rozmowe do ambasady????
jkb Napisano 13 Lipca 2015 Zgłoś Napisano 13 Lipca 2015 Nie rozumiem zupelnie dlaczego czekasz, az zaswiadczenie o niekaralnosci bedzie "czyste"? Masz zamiar sklamac i/lub sklamales na aplikacji, ze nie byles nigdy karany?
Robal Napisano 13 Lipca 2015 Zgłoś Napisano 13 Lipca 2015 SSN przysylaja poczta. Możesz się nie wyrobić w 2-3 tygodnie. No tak, ale skoro przysyłają pocztą to ja muszę osobiscie odebrać przesyłke czy może to zrobić osoba która mieszka pod adresem który podałem we wniosku ? Bo chyba w 3 tygodnie powinienem załatwić wszystkie formalności poza odbiorem ?
sly6 Napisano 13 Lipca 2015 Autor Zgłoś Napisano 13 Lipca 2015 moze ktos odebrac ,tak samo jak GC wazne aby to byla osoba pewna :)badz w kontakcie z ta osoba,czy doszedl numer czy tez nie
kzielu Napisano 13 Lipca 2015 Zgłoś Napisano 13 Lipca 2015 Nie ma nic do odbierania, koperta jest zostawiana w skrzynce. W niektórych miejscach jak poczta nie kojarzy że adresat mieszka pod tym adresem, koperty nie zostawi i odesle do nadawcy.
iddqdmb Napisano 14 Lipca 2015 Zgłoś Napisano 14 Lipca 2015 W aplikacji napisałem ze jestem niekarany, dlatego czekam na możliwość zatarcie skazania i zdobyć zaświadczenie o niekaralnosci. Zatarcie mogłem zrobić ustawowo od 2 lipca i złożyłem wniosek juz wcześniej bo na takie zatarcie zanim zostanie rozpatrzone to się czeka ponad miesiąc . Dlatego czekam na świstak o niekaralności wtedy będę mógł dopiero podbić o rozmowę. Jeśli się nie uda to trudno , mi chodzi czy na początku sierpnia jeszcze rozdają te zielonki czy juz jest po frytkami. , tak czy sram napisze do nich ze jestem gotowy i mogę przyjechać na rozmowę i wyjechać jak najszybciej. Prosta sprawa
jkb Napisano 14 Lipca 2015 Zgłoś Napisano 14 Lipca 2015 No nie do konca taka prosta. Jak wyjdzie na jaw, ze byles karany, to dostaniesz nie wize, a dozywotni zakaz wjazdu do USA. Jesli nawet teraz sie przeslizgniesz, to jakiekolwiek imigracyjne benefity, w tym zielona karta, czy pozniej obywatelstwo, moga zostac Ci odebrane, i wtedy Cie deportuja po latach...
sly6 Napisano 14 Lipca 2015 Autor Zgłoś Napisano 14 Lipca 2015 dlatego tez nalezy nalepic na skrzynce swoje dane co do wydawania wiz to kiedys w sierpniu wydawali wizy jak malo osob wylosowano a teraz moze byc juz roznie,..koniec wiz i koniec rozmow.
gazobeton Napisano 14 Lipca 2015 Zgłoś Napisano 14 Lipca 2015 Po jakim czasie , mniej wiecej po biuletynie przychodza zaproszenia na rozmowe do ambasady???? Teoretycznie w ciągu 2 tyg. W praktyce ostatnio wyszły po ponad 3 tygodniach, także nic tylko cierpliwie czekać
bonhartus Napisano 14 Lipca 2015 Zgłoś Napisano 14 Lipca 2015 Czyli raczej mam sie nie przejmowac odleglym numerem na rozmowe i czekac na termin ? A czy byly takie sytuacje ,ze ktos mial numer mieszczqacy sie w biuletynie ale go nie zaprosili bo skonczyly sie wizy?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.