konamb Napisano 9 Sierpnia 2015 Zgłoś Napisano 9 Sierpnia 2015 jesli masz doswiadczenie i jestes facetem to nie problem zarobic 2x tyle , mowie o pracy bez papieru bo na poczatku chyba wiekszosc tak zaczynala. moge powiedziec znajoma miala 11$/h na domkach tyle ze byla tu na wakacje a z tego co wiem to i wiecej mozna dostac takze wszystko jest mozliwe zalezy co chce sie robic
megan07 Napisano 10 Sierpnia 2015 Zgłoś Napisano 10 Sierpnia 2015 a jak juz sie jest legalnie to moze wiecej wtedy
andyopole Napisano 10 Sierpnia 2015 Zgłoś Napisano 10 Sierpnia 2015 ....znajoma miala 11$/h na domkach tyle ze byla tu na wakacje .... Nie porownuj pracy na turystycznej gdy się dostanie dach nad glowa od kogos, z sytuacja gdy to co zarobisz musi wystarczyc na dom, jedzenie i rachunki....
bonhartus Napisano 10 Sierpnia 2015 Zgłoś Napisano 10 Sierpnia 2015 Male pytanie. Na ustraveldocs.com op wydrukowaniu dokumentow nad opcja nowy wniosek pojawilo mi sie kontynuj , i moge dane jeszcze raz wpisywac . tak powinno byc? Aha i wpisalem na tej stronie pierwsze imie tylko mojej zony i corki.. to blad? bo na ds wpisywalem pelne dane . Pozdrawiam i dziekuje za ewentualne odpowiedzi
bonhartus Napisano 10 Sierpnia 2015 Zgłoś Napisano 10 Sierpnia 2015 Jeszcze jedno pytanie... nie pamietajac co bylo o zaswiadczeniu z krk zaznaczylem 3 opcje z kazdej kartoteki i wydali normalne zaswiadczenie, to nie problem czy powienienem tylko z KK miec? mam 30+ wiek :PPP
Robal Napisano 10 Sierpnia 2015 Zgłoś Napisano 10 Sierpnia 2015 Witam Jadę w listopadzie do US na 2 tygodnie, miejsce docelowe jeszcze nie wybrane - albo NY albo Orlando. Wiza oczywiście już leży w domu po wszystkich perypetiach , nawet problem był z odebraniem jej od kuriera (upoważnienie) ale się udało Czy ktoś leci może w tym terminie ? Jeżeli tak to chętnie bym się z kimś zabrał, byłoby raźniej. Lecę z Dublina, ewentualnie z Londynu. Wiem, że ciężko będzie mi znaleźć kogoś kto leci stamtąd i bardziej mi zależy nawet na kontakcie już na miejscu.
SMA Napisano 11 Sierpnia 2015 Zgłoś Napisano 11 Sierpnia 2015 Jeszcze jedno pytanie... nie pamietajac co bylo o zaswiadczeniu z krk zaznaczylem 3 opcje z kazdej kartoteki i wydali normalne zaswiadczenie, to nie problem czy powienienem tylko z KK miec? mam 30+ wiek :PPP WAŻNE: Osoby w wieku od 16 do 24 lat muszą zaznaczyć na formularzu dwa okienka: Kartoteka Karna i Kartoteka Nieletnich zanim dokument zostanie potwierdzony przez urzędnika. Osoby w wieku powyżej 24 lat muszą zaznaczyć tylko okienko: Kartoteka Karna. Jeśli formularz jest wypełniony nieprawidłowo, będą Państwo proszeni o dostarczenie nowego zaświadczenia o karalności. http://polish.poland.usembassy.gov/poland-pl/docs_checklist_dv.html
SMA Napisano 11 Sierpnia 2015 Zgłoś Napisano 11 Sierpnia 2015 Natalia 04 na stronie 43 pisała o tym jak wyglądają procedury na granicy po tym jak wylądowała na lotnisku JFK. Czy ktoś z Was lądował może w Chicago i mógłby napisać jak to tam wygląda?
Joanna30 Napisano 11 Sierpnia 2015 Zgłoś Napisano 11 Sierpnia 2015 Dokładnie tak samo. Idzie się za tłumem, potem ewentualnie trzeba dopytać, gdzie stanąć, itd.
Monia12 Napisano 11 Sierpnia 2015 Zgłoś Napisano 11 Sierpnia 2015 Ja lądowałam. idziesz za tłumem, w sumie to nie ma za bardzo gdzie skręcić, potem jest duże pomieszczenie gdzie są dwie kolejki- jedna dla obywateli i zielonych kart druga dla reszty, jako że wlatywałam pierwszy raz z tymi dużymi kopertami, to musiałam iść do tej drugiej (takiej trochę dalej, jak wylądujesz to zobaczysz ).Na początku stanęłam w złej kolejce, to stoją specjalnie osoby i od razu widzą z czym idziesz to cię wpuszczają do tej drugiej. Potem przy okienku stoi urzędnik i dajesz mu koperty, deklarację celną, odciski i chyba tyle już nie pamiętam. Potem prowadzi cię do takiego pokoju, tam musisz chwilę poczekać, do paszportu wpisuje ci alien number i pieczątkę. Potem idziesz po bagaże, kazali nam jeszcze iść do takiego biurka i tam musieliśmy coś podpisać, zostawić odciski i koniec. Nie ma co się stresować, wszyscy powoli tłumaczą co i jak, a jak nie wiesz to możesz się kogoś zapytać albo sami cię wyłapią z tłumu. Ja leciałam pierwszy raz do USA i pierwszy raz samolotem, naprawdę wszystko przeszło OK.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.