Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dziękuję, będę stronki przeglądać. Wiem, że amazon też coś tam niby oferuje. Najlepiej to kupić w księgarni w Polsce ale jakoś planów na wizytę w kraju na razie nie mam :P

Napisano
22 godziny temu, Patipitts napisał:

targi w sumie to dziwnie. Mieli robic hiring on the spot- nie bylo nic takiego. Wypelnilam formularz, zawolali mnie na rozmowe ktora bardziej przypominala screening, pani czeka 2-3tug na odpowiedz. Po godzinie przyslali dwa maile ze kwalifikuje sie na dwie pozycje, ale nic poza tym. Jakies linki do profilu na department of labor website. Tam w ogole mi chyba ta kobieta stworzyla profil, poprzekrecala nazwy pracodawcy, wpisala rzeczy ktorych wcale nie mowila. No komedia. Nie wiem.

Mam nadzieje, ze ktos sie odezwie! Powodzenia :) 

Napisano
48 minut temu, pelasia napisał:

Drodzy forumowicze, czy ma ktoś z was jakieś książki dla dzieci w języku polskim, które zabieraja tylko miejsce w domu? Chcecie się pozbyć? Jeśli nie, znacie jakieś księgarnie z takimi też książkami na terenie USA z możliwością zakupu online? Ktoś, coś? :)

A szukasz dla jakiejś konkretnej grupy wiekowej? Do nas znajomi podsyłają, babcie kupują i czasem się zdarzają jakieś powtórzone egzemparze. Ale to ksiązki dla 1-3 lata, na różnym poziomie wydawniczym. Co mam podwójnie mogę podesłać.

• Like 1
Napisano
13 minut temu, mola napisał:

A szukasz dla jakiejś konkretnej grupy wiekowej? Do nas znajomi podsyłają, babcie kupują i czasem się zdarzają jakieś powtórzone egzemparze. Ale to ksiązki dla 1-3 lata, na różnym poziomie wydawniczym. Co mam podwójnie mogę podesłać.

Na razie to szukam dla najmłodszych. Moj ma na razie 6 tygodni, wiec sie powoli przygotowuje, bo wiem, ze z nauką języka polskiego u mnie w domu nie bedzie łatwo. 

Napisano
Godzinę temu, pelasia napisał:

Na razie to szukam dla najmłodszych. Moj ma na razie 6 tygodni, wiec sie powoli przygotowuje, bo wiem, ze z nauką języka polskiego u mnie w domu nie bedzie łatwo. 

Obserwuje wiele malzenstw dwujezycznych i wydaje mi sie ze najlepsze rozwiazanie jest wtedy gdy kazde z rodzicow mowi do dziecka w swoim jezyku.

• Upvote 2
Napisano

No właśnie! Gratulacje @pelasia :)

53 minuty temu, andyopole napisał:

Obserwuje wiele malzenstw dwujezycznych i wydaje mi sie ze najlepsze rozwiazanie jest wtedy gdy kazde z rodzicow mowi do dziecka w swoim jezyku.

My do swojego oboje mówimy po polsku, a mały i tak odpowiada po angielsku. Z przedszkolem ciężko wygrać...

• Dziękuję! 1
Napisano
Godzinę temu, mola napisał:

No właśnie! Gratulacje @pelasia :)

My do swojego oboje mówimy po polsku, a mały i tak odpowiada po angielsku. Z przedszkolem ciężko wygrać...

To nieważne. Dziecko się osłucha, jesli nie będziecie go zmuszać to będzie dwujezyczne.