MeganMarkle Napisano 1 Listopada 2022 Zgłoś Napisano 1 Listopada 2022 53 minutes ago, andyopole said: Pewnikiem dlatego że to jest strona dla tych, którzy wjechali na I94. Ciebie to raczej nie dotyczy. edit: juz PRAWIE "obatel" a wciaz czuje sie turystycznie. W Cali to wlasciwie nic dziwnego. Tam czulbym sie jak na permanentnych wakacjach. Czy to w takim razie znaczy ze pomyliłam stronę? Daje głowę ze kiedyś tego używałam i było elegancko pokazane kiedy poza usa wyjeżdżałam itp… ale może mi się coś przyśniło. kolejne pytanie: pytają o USCIS account number. Gdzie to można znaleźć? Pisze ze na profilu w swoim account ale przekopałam się tam i nie mogę znaleźć :/ Cytuj
Xarthisius Napisano 1 Listopada 2022 Zgłoś Napisano 1 Listopada 2022 14 minutes ago, MeganMarkle said: kolejne pytanie: pytają o USCIS account number. Gdzie to można znaleźć? Pisze ze na profilu w swoim account ale przekopałam się tam i nie mogę znaleźć :/ Raczej go nie masz. Ten numer dostaje sie po zlozeniu jakiejs aplikacji w USCIS. N-400 bedzie Twoja pierwsza, wiec numer Ci dopiero nadadza. Zgodnie tez z tym co jest napisane w formularzu (if any), nie musisz tego pola uzupelniac. Cytuj
margherita_s Napisano 2 Listopada 2022 Zgłoś Napisano 2 Listopada 2022 4 hours ago, MeganMarkle said: kolejne pytanie: pytają o USCIS account number. Gdzie to można znaleźć? Pisze ze na profilu w swoim account ale przekopałam się tam i nie mogę znaleźć :/ Ja wypełniałam wniosek o N400 kilka miesięcy temu i nie wpisywałam nic w polu USCIS account number. Wniosek został zaakceptowany bez problemu. 1 Cytuj
MeganMarkle Napisano 2 Listopada 2022 Zgłoś Napisano 2 Listopada 2022 Dzięki bardzo za pomoc! Przeszłam już wszystkie pytania we wniosku i generalnie na wszystkie odpowiadam NO ale - jedno mnie zastanowiło (być moze złe rozumiem) - czy zwykły mandat z drogówki (za trzymanie w ręce telefonu podczas jazdy) liczy się jakos citation? Rozumiem ze nie?? „Have you ever been arrested, cited or detained by any ław enforcement officer” Cytuj
danielwro Napisano 4 Listopada 2022 Zgłoś Napisano 4 Listopada 2022 z tego co czytam, widze ze sa tu osoby ktore umio w samochody, a ze to pytanie z gatunku problemow pierwszego swiata - podpytam tutaj. Szukam pierwszego auta dla siebie... wymagania sa proste - duzy, V8, ma to byc auto na daily, i fajnie jezdzic. Tak wstepnie wychodzi mi, ze Tahoe i Durango moglyby mi przypasowac. Natomiast nigdy nie mialem do czynienia z pickupami, nie wiem jak to jezdzi, nigdy nawet nie siedzialem w srodku. Moje watpliwosci sa takie - czy to ma dobry komfort? czy dlugie utrzymanie stalej 85mph nie grozi utrata sluchu? Duzo jezdze, potrzebuje to dla 2+1 oraz rowerow.. A tu widze, ze wybor jest juz znacznie wiekszy - F150, Silverado, Denali, Titan, RAM.. Warto pickupa na daily? czy nie da takiego komfortu jak duzy SUV? Cytuj
andyopole Napisano 4 Listopada 2022 Autor Zgłoś Napisano 4 Listopada 2022 Nigdy nie miałem trucka. Kilka razy miałem okazję się przejechać. Dla mnie to auto jest niepraktyczne. Mój SUVik w zupełności mi wystarcza. V8 czy V6. Brałbym V6 bo w trucku do jeżdżenia z familią moc nie jest aż tak ważna a konsumpcja jednak niższa. Tutaj chyba tylko @kzielu ma większe doświadczenie z pickupami. 1 Cytuj
mcpear Napisano 4 Listopada 2022 Zgłoś Napisano 4 Listopada 2022 21 minutes ago, danielwro said: z tego co czytam, widze ze sa tu osoby ktore umio w samochody, a ze to pytanie z gatunku problemow pierwszego swiata - podpytam tutaj. Szukam pierwszego auta dla siebie... wymagania sa proste - duzy, V8, ma to byc auto na daily, i fajnie jezdzic. Tak wstepnie wychodzi mi, ze Tahoe i Durango moglyby mi przypasowac. Natomiast nigdy nie mialem do czynienia z pickupami, nie wiem jak to jezdzi, nigdy nawet nie siedzialem w srodku. Moje watpliwosci sa takie - czy to ma dobry komfort? czy dlugie utrzymanie stalej 85mph nie grozi utrata sluchu? Duzo jezdze, potrzebuje to dla 2+1 oraz rowerow.. A tu widze, ze wybor jest juz znacznie wiekszy - F150, Silverado, Denali, Titan, RAM.. Warto pickupa na daily? czy nie da takiego komfortu jak duzy SUV? Miałem kiedyś pickupa przez kilka dni. Umiem docenić jego walory jako ... drugiego albo nawet trzeciego auta w rodzinie. Na codzień chyba bym nie chciał nim jeździć. Dla 2+1 potrzebujesz chyba dwóch aut - takie są realia USA: Aut potrzeba tyle ile jest kierowców w domu ale nie więcej niż jest miejsc w garażu + na driveway'u - chyba że lokalne HOA pozwala trzymać na ulicach. Pickup pewnie byłby dla mnie trzecim wyborem, no chyba, że znajdziesz pracę typu "Home office" i wtedy nie będziesz dojeżdżał na codzień i pickup mógłby być drugi. 1 Cytuj
Roelka v.2 Napisano 4 Listopada 2022 Zgłoś Napisano 4 Listopada 2022 My mamy pickupa jako tzw drugie auto. Uzywany jest praktycznie tylko wtedy gdy musimy przewiesc jakies wieksze przedmioty albo maz jedzie w teren i zabiera swoj sprzet. Wedlug mnie posiadanie pickupa oplaca sie najbardziej gdy twoj zawod wymaga przewozenie jakiegos sprzetu etc. Pickup jako rodzinne auto... ehh wedlug mnie nie bardzo. 1 Cytuj
katlia Napisano 4 Listopada 2022 Zgłoś Napisano 4 Listopada 2022 Po co taki ogromny woz? (Ale szybko facet sie zamerykanizowal! ;0 ) Pickup jest nie tylko drozszy - nie zapominaj o kosztach benzyny, ubezpieczenia, corocznej rejestracji... razem to beda znaczace sie sumy - ale tez mniej praktyczny. Trudniej zaparkowac, naprzyklad. Jezdzi sie takim czyms jak czolgiem. Jezeli nie bedziesz codziennie wozil rowerow/narzedzi/drzewa do kominka (lol) to pick up nie ma sensu, IMO. 2 Cytuj
Roelka v.2 Napisano 4 Listopada 2022 Zgłoś Napisano 4 Listopada 2022 Just now, katlia said: Po co taki ogromny woz? (Ale szybko facet sie zamerykanizowal! ;0 ) Pickup jest nie tylko drozszy - Dokladnie. My kupilismy SUVa za ok. $30k. Przegladalam ostatnio ceny nowych F-150.. $50k i wiecej. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi