katlia Napisano 22 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 22 Marca 2020 2 godziny temu, MeganMarkle napisał: Jedyne czego mamy bardzo dużo to zabawki dla dzieci (inaczej byśmy oszaleli) Znajomi chowali jakies 25% zabawek przez kilka tygodni... zeby potem wydawaly sie nowe i ciekawe maluchom. Mieli taka rotacje zabawek, co mi sie bardzo podobalo. Co do pieluszek... wiem ze wszyscy chca ratowac swiata, i dobrze trzymac sie jak najbardziej ekologicznych metod... ale w ogole problem waste disposal jest ogromny, pieluszki to jest tylko jedna czesc tego problemu i kazda metoda ma swoje minusy. Nie ma perfekcyjnej. Wiec robcie co ma sens dla was/waszych maluszkow i nie dajcie sie zwariowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
katlia Napisano 22 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 22 Marca 2020 (edytowane) Smutne wiesci ze szpitala w Santa Rosa, Calif. (na polnoc od San Francisco) "Today we lost 2 colleagues... a young adult cardiology fellow & a medical oncologist, both died of COVID-19. We pause to pray for them, and yet this war is just starting, with no end in sight" Edytowane 22 Marca 2020 przez katlia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 22 Marca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 22 Marca 2020 (edytowane) 40 minut temu, PiciuK napisał: Bardzo przykre, tak w ogóle, to podziwiam pracowników służby zdrowia. Nie wiem, czy miałbym tyle odwagi, żeby dzisiaj iść do ich pracy, jakiejkolwiek... Ano zaczyna się. Wczoraj umarła pierwsza osoba w moim County. edit: właśnie ukazała się lokalna informacja o konieczności wprowadzenia "stay at home" w Portland Metro Area. Mieszkam wprawdzie poza PMA ale tam pracuję. I co qrna teraz będzie? Jesteśmy kompanią produkcyjną, poza dostawami komponentów i odbiorem gotowych produktów nikt z ulicy pratycznie do nas nie przychodzi. Edytowane 22 Marca 2020 przez andyopole Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 22 Marca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 22 Marca 2020 U sąsiadów za miedzą, w Clark County WA oraz Siskyou County CA rośnie liczba chorych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 22 Marca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 22 Marca 2020 Any way. W razie gdyby wszedł w życie order "stay at home" żeby mieć jakieś zajęcie postawiłem sobie szklarnie. Będzie swoja salata, rzodkiewka i szczypiorek w pierwszym rzucie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 22 Marca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 22 Marca 2020 Ale Pan pomarańczowy nie traci optymizmu, nadal uważa że buduje Great country. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MeganMarkle Napisano 23 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 23 Marca 2020 7 hours ago, katlia said: "Today we lost 2 colleagues... a young adult cardiology fellow & a medical oncologist, both died of COVID-19. Ale jak to? Dlaczego młodzi umarli? Mieli jakieś underlying condition?? Mam w rodzinie lekarza i tez się bardzo o niego martwię.... są na pierwszej linii frontu teraz i miesiące walki w okopach przed nimi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
katlia Napisano 23 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 23 Marca 2020 (edytowane) 1 godzinę temu, MeganMarkle napisał: Ale jak to? Dlaczego młodzi umarli? Mieli jakieś underlying condition?? Nie pisza... nie wszyscy mlodzi lekko to przechodza...W USA w tej chwili prawie 40% w szpitalach (to znaczy w ciezkim stanie) to ludzie ktorzy maja mniej ni 55 lat. W innych krajach tez stosunkowo mlodzi lekarze umieraja. https://www.nytimes.com/interactive/2020/03/13/world/asia/coronavirus-death-life.htmlhttps://www.washingtonpost.com/nation/2020/03/20/coronavirus-italy-doctor-dies/ Edytowane 23 Marca 2020 przez katlia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 23 Marca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 23 Marca 2020 Order "stay at home" wszedł u nas w życie. Jutro sie dowiem czy jeszcze mam pracę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
katlia Napisano 23 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 23 Marca 2020 41 minut temu, andyopole napisał: Order "stay at home" wszedł u nas w życie. Jutro sie dowiem czy jeszcze mam pracę. Serio ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi