Skocz do zawartości

Chciałem Powiedzieć Że...

andyopole

Rekomendowane odpowiedzi

39 minut temu, PiciuK napisał:

Rozumiem, że przechodzisz do porządku dziennego z takimi wydarzeniami? Tak na marginesie - popatrz w jakim dziale jest ten wątek, ze wskazaniem na tytuł...

Przechodzę do porządku dziennego z tym, że media uwielbiają się żywić takimi wydarzeniami i je nagłaśniać, żeby ludzie klikali i gazety miały kasę z reklam, a czytelnik mógł się poczuć lepiej, że on taki nie jest a ci inni tam to tacy okropni. Naprawdę, wszyscy tu mamy dostęp do internetu, czytamy wiadomości. Zawsze tak było, że w trudnych czasach z ludzi wyłazi i najlepsze, i najgorsze. Ja nie widzę potrzeby by tu tym epatować.

Edytowane przez mola

18 minut temu, mola napisał:

Przechodzę do poziomu dziennego z tym, że media uwielbiają się żywić takimi wydarzeniami i je nagłaśniać, żeby ludzie klikali i gazety miały kasę z reklam, a czytelnik mógł się poczuć lepiej, że on taki nie jest a ci inni tam to tacy okropni. Naprawdę, wszyscy tu mamy dostęp do internetu, czytamy wiadomości. Zawsze tak było, że w trudnych czasach z ludzi wyłazi i najlepsze, i najgorsze. Ja nie widzę potrzeby by tu tym epatować.

Generalnie o ile zawsze jestem przeciwko wielu ograniczeniom, zwlaszcza, ze dzis mamy ich w realnym zyciu szczegolnie duzo i bedziemy nimi niedlugo wymiotowac, tak rozumiem Twoj post, i moze przeloze go na troche inny jezyk jesli pozwolisz - "W tym watku zachecamy do dzielenia sie oryginalnymi, wlasnymi przemysleniami, negatywnymi i pozytywnymi, jak i wydarzeniami z zycia, a nie odtworczym kopiowaniem i wklejaniem opinii znalezionych w necie. Od wyrazania siebie poprzez udostepnianie rzeczy ktore stworzyli inni... mamy juz Facebook'a"...

Poza tym to chcialem powiedziec, ze... co najmniej do czwartku jestem uziemiony w domu, zatem jesli zauwazycie, ze popisuje statystycznie wiecej glupot niz zazwyczaj, to to bedzie powodem  :)

Edytowane przez rzecze1
  • Haha 1

28 minut temu, rzecze1 napisał:

Ej. "Najwyzszy Czas!" jest powaznym tygodnikiem konserwatywno-liberalnym ktory od cwierc wieku informuje "dzisiejsza" mlodziez co mysli Korwin-Mikke, czy - mniej znany szrokiej publicznosci - Michalkiewicz. Zatem prosze go nie porownywac do SE czy Faktu ;)

Masz na mysli grupe tych "opiniotworczych pismidel", ktore maja minus z podstawowej dzialalnosci operacyjnej a zyja tylko dzieki reklamom do zamieszczania ktorych zostaly zmuszone panstwowe spolki?

17 minut temu, rzecze1 napisał:

Poza tym to chcialem powiedziec, ze... co najmniej do czwartku jestem uziemiony w domu, zatem jesli zauwazycie, ze popisuje statystycznie wiecej glupot niz zazwyczaj, to to bedzie powodem  :)

Jesli jeszcze raz wystygna mi pierogi to mam jeszcze troche kumpli w Gravesend I roznych stronach East Anglia...  :D

• Haha 1
  • Upvote 1

4 minuty temu, andyopole napisał:

Masz na mysli grupe tych "opiniotworczych pismidel", ktore maja minus z podstawowej dzialalnosci operacyjnej a zyja tylko dzieki reklamom do zamieszczania ktorych zostaly zmuszone panstwowe spolki?

Mój wpis był sarkastyczny, ale nawet pomimo tego, to powiem - nie. Masz na myśli "Niezalezną" czy inne "Gazeto-Polskie" nowopatriotyczne wydawnictwa które teraz czerpią garściami z hojności rządu który wspierają (w ramach oczywiście "niezłomności" :rolleyes: ). "Najwyzszy Czas" operuje od wczesnego roku 1990, niezaleznie, i o ile jego główna grupa odbiorców (maturzyści i studenci) za kazdym razem dorasta i zmienia poglądy, tak trzeba przyznac, ze zawsze działał niezaleznie od ośrodków rządowych i prezentował unkalną myśl gospodarczą tak za Wałęsy, Kwaśniewskiego, Millera, Tuska czy teraz - Kaczyńskiego.

Na studiach mieszkałem w akademiku z kolegą którego rodzina była dosc dobrze zaprzyjazniona z Mikkimi... zatem środowisko konsereatywno-liberalne poznałem wtedy dobrze. Muszę przyznac, ze kumpel do dziś dnia przynajmniej trzyma się poglądów z młodosci... choc o samym Korwinie ma zdanie właśnie tak jak powyzej. Mistrz w teorii politoligii, patałach w politycznej praktyce.

Ostatnio mnie rozbawiła wiadomosc o tym, ze JKM powiedział, ze wirus jest pozytywny, bo przeczyści społeczeństwo ze słabych jednostek... a dziś sam pracuje zdalnie :)  Jak trwoga to do zaleceń masońskiego WHO :)

Edytowane przez rzecze1

8 minut temu, andyopole napisał:

Porownaj sobie naklad i sprzedaz w/w dziennika z tymi "niezlomnymi"

Do mnie? Nie wiem jaki nakład "Najwyzszego Czasu" jest dziś, ale zasze był raczej niszowy. Wątpie aby coś się zmieniło? Zresztą, sam poszukam, z ciekawości zobaczyc jak sobie kapitalistyczni towarzysze z młodości radzą....

EDIT: 30 000. Gzeta Polska (codziennie) 52 000. Nakład NC mnie nie dziwi... dziwi mnie nikła sprzedaz GP...

Edytowane przez rzecze1

8 minut temu, rzecze1 napisał:

Do mnie? Nie wiem jaki nakład "Najwyzszego Czasu" jest dziś, ale zasze był raczej niszowy. Wątpie aby coś się zmieniło? Zresztą, sam poszukam, z ciekawości zobaczyc jak sobie kapitalistyczni towarzysze z młodości radzą....

EDIT: 30 000. Gzeta Polska (codziennie) 52 000. Nakład NC mnie nie dziwi... dziwi mnie nikła sprzedaz GP...

Nie, nie do Ciebie. Mialem na mysli naklad GW.