andyopole Napisano 17 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Napisano 17 Kwietnia 2021 Prawdziwy ruski barszcz. Dostawa od sasiadki. Akurat wróciłem z pracy i zastanawiałem się co by tu na ząb.... a tu wjeżdża micha gorącego barszczu. Będzie na cały weekend. Muszę go tylko "wzbogacić" ponieważ u sąsiadki jeszcze Wielki Post. 1 Cytuj
andyopole Napisano 17 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Napisano 17 Kwietnia 2021 25 minut temu, Robert1992 napisał: Ciekawe na jak długo.. Nikt nie wie jak organizm się zachowa po x latach. Nie wiem jak u was jest w służbie zdrowia ale u nas jest tak... U mnie już wszyscy pracownicy zaszczepieni. Dwoje "meksykow" nawet po drugiej dawce. Wszyscy bez jakichkolwiek side efektów. Cytuj
Roelka v.2 Napisano 17 Kwietnia 2021 Zgłoś Napisano 17 Kwietnia 2021 6 hours ago, Robert1992 said: Ciekawe na jak długo.. Nikt nie wie jak organizm się zachowa po x latach. Nie wiem jak u was jest w służbie zdrowia ale u nas jest tak... Za x lat to moze w Ziemie pieprznac meteoryt albo solar flairs zniszczy cala technologie ludzkosci. W dwoch tematach juz wstawiles ten filmik. Wstaw jakis artykul z dziennikow naukowych jesli chcesz cos udowodnic... 1 2 Cytuj
Robert1992 Napisano 18 Kwietnia 2021 Zgłoś Napisano 18 Kwietnia 2021 18 godzin temu, Roelka v.2 napisał: Za x lat to moze w Ziemie pieprznac meteoryt albo solar flairs zniszczy cala technologie ludzkosci. W dwoch tematach juz wstawiles ten filmik. Wstaw jakis artykul z dziennikow naukowych jesli chcesz cos udowodnic... A co tutaj udowadniać? Skoro wiele artykułów może być stronnicze tak jak np prof. Simon (który współpracował z Pfizerem) który uważa że szczepionki są super a amantadyna jest blee mówcie co chcecie nazywajcie mnie foliarzem ale trzeba być ślepym aby nie widzieć drugiej strony medalu Cytuj
Iskierka Napisano 18 Kwietnia 2021 Zgłoś Napisano 18 Kwietnia 2021 W dniu 17.04.2021 o 08:33, andyopole napisał: Prawdziwy ruski barszcz. Dostawa od sasiadki. Akurat wróciłem z pracy i zastanawiałem się co by tu na ząb.... a tu wjeżdża micha gorącego barszczu. Będzie na cały weekend. Muszę go tylko "wzbogacić" ponieważ u sąsiadki jeszcze Wielki Post. Andy, wygląda jak ukraiński. Jest jakaś różnica w smaku / składzie? Cytuj
andyopole Napisano 18 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Napisano 18 Kwietnia 2021 1 godzinę temu, Iskierka napisał: Andy, wygląda jak ukraiński. Jest jakaś różnica w smaku / składzie? Można o tym dyskutować tydzień i nie uzyskać wspólnego zdania. Jeśli gotuje Rosjanka to chyba rosyjski? A co jeśli urodziła się w Gruzji, kilka lat mieszkała w Bułgarii a wyrosła w Turcji mówiąc biegle w każdym z tych języków? Na dodatek ma kozackie korzenie i mówi także po ukraińsku. Najciekawsze że nie nigdy nie mieszkała w Rosji. Przecież zwykle pierogi nawet w jednej wsi każda gospodyni robi po swojemu. Cytuj
mola Napisano 18 Kwietnia 2021 Zgłoś Napisano 18 Kwietnia 2021 Tymczasem w Austin TX strzelanina. Czemu o tym piszę (bo któraż to już w tym tygodniu)? Mieszkaliśmy dosłownie po drugiej stronie ulicy za czasów teksańskich. Oglądam relacje w necie i smutek oglądać nasze miejscówki za żółtą taśmą... Cytuj
Roelka v.2 Napisano 18 Kwietnia 2021 Zgłoś Napisano 18 Kwietnia 2021 6 minutes ago, mola said: Tymczasem w Austin TX strzelanina. Czemu o tym piszę (bo któraż to już w tym tygodniu)? Mieszkaliśmy dosłownie po drugiej stronie ulicy za czasów teksańskich. Oglądam relacje w necie i smutek oglądać nasze miejscówki za żółtą taśmą... Ostatnio cos czesto te strzelaniny... conajmniej raz w tygodnii slyszy sie o jakiejs tragedii. Cytuj
andyopole Napisano 18 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Napisano 18 Kwietnia 2021 Te strzelaniny, podobnie jak coroczne pożary lasów przyjmuje się tutaj jak dopust Boży. Jest las i zapalki to musi być czasem pożar. Jest wolny rynek broni - trudno, bywają ofiary. Cytuj
andyopole Napisano 18 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Napisano 18 Kwietnia 2021 Dla poprawy nastroju. Piękna, słoneczna pogoda, daje nadzieję na dobre plony owoców. Pięknie kwitną jabłoń, wiśnia, czereśnie i grusza. Pszczoły pracują ofiarnie. Po folią pomidory podrosły a wprawne oko dojrzy rzodkiewkę, która już wzeszła na centymetr. W tej chwili 26°C. 2 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi