Skocz do zawartości

Chciałem Powiedzieć Że...

andyopole

Rekomendowane odpowiedzi

58 minut temu, pelasia napisał:

Respiratory syncytial virus, or RSV, is a common respiratory virus that usually causes mild, cold-like symptoms. Most people recover in a week or two, but RSV can be serious, especially for infants and older adults. 

To chyba mój syn z synowa złapali toto pod koniec pobytu u mnie. Kaszleli, kichali, smarkali ale bez goraczki. Oni polecieli do domu i ja zaczalem, chyba ze dwa tygodnie mnie męczyło.  Zrobiłem Covid test ale był negatywny.

9 hours ago, mola said:

I my dwoje! Also to, albo przechodziliśmy bezobjawowo. My to w ogóle gramy na level hard gdyż mamy dwójkę w przedszkolu. Różne zarazy nam przyniosły, ale na covid zawsze i uparcie testujemy negatywnie. No ale RSV ze żłobka ciągnie się nam już ze trzy tygodnie 

Moja corka przy COVID trzy razy testowala sie negatywnie, a miala bo ma przeciwciala.

10 hours ago, mola said:

Rany pelasia nie załamuj mnie… :( nie że to dziadostwo jakieś ciężkie, ale upierdliwe do niemożliwości…

U nas przeskakiwało na każdego w rodzinie(tak na około 3 tyg) ale młodego jak sie uczepiło to nie chciało się odczepić. Dopiero teraz mu przechodzi. Po wizytach u lekarza, lekarka ostatnio stwierdziła, że wirusik musial sie przrodzic w bakteryjne zapalenie zatok i zaczynał miec zmiany w uchu, czyli zapalenie ucha bylo w drodze. Dala mu antybiotyki i juz tak na 95% jest ok. A tak ogolnie to cholerstwo u nas ostatnio w powietrzu, bo co z kim rozmawiam to, albo maja albo mieli. Chyba wszedzie sie to snuje.

Dzis kolejny z Czterech Pancernych przeszedl do "rezerwy". Zmarl Jeden z najlepszych polskich aktorow: Franciszek Pieczka.

Nie tylko popularny serial ale wiele innych znakomitych rol teatralnych i filmowych. Niektore z nich: Konopielka, Potop, Jancio Wodnik, Wesele, Chlopi, Quo Vadis.

38 minutes ago, andyopole said:

Dzis kolejny z Czterech Pancernych przeszedl do "rezerwy". Zmarl Jeden z najlepszych polskich aktorow: Franciszek Pieczka.

Nie tylko popularny serial ale wiele innych znakomitych rol teatralnych i filmowych. Niektore z nich: Konopielka, Potop, Jancio Wodnik, Wesele, Chlopi, Quo Vadis.

Japycze już razem

Stachu Japycz (Pieczka) dołączył do brata Jana Japycza (Leon Niemczyk) - bohaterowie Rancza popijają już dzisiaj Mamrota na niebiańskiej ławeczce.

Ranczo to najlepszy chyba polski serial - jeden z nielicznych co mozna na vod.tvp.pl oglądać w USA bo nie ma geolokalizacyjnych ograniczeń licencyjnych

Edytowane przez mcpear