kzielu Napisano 9 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 9 Maja 2023 1 hour ago, katlia said: I tak wlasnie jest Tak jest w przypadku kazdej praktycznie korporacji. Goraco sie robi jak jest jakas lipa ( typu 737 Max wpadnie do morza z 200 osobami na pokladzie albo pociag Norfolk - Southern sie wykolei w New Palestine, OH i praktycznie wylaczy okolice z normalnego zycia przez nastepne 100 lat), wtedy CEO grzecznie przeprosi, zrobia jakis ruch PR w rodzaju dotacji na miejscowy kosciol i obiecaja ze sie poprawia. W Europie to za jest socjalistyczy hell i Unia zyc nie daje ! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ilon Napisano 9 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 9 Maja 2023 Rozmawiałam dzisiaj przez telefon z panią z AA i wskórałam jeszcze 5k i zwrot kosztu za nadanie bagażu. Dałam im tyle sugestii do poprawy serwisu i ich operacji, ze jak ktoś w najbliższym czasie będzie miał podobna sytuacje i dadzą wam voucher na $12.50 to wiedzcie ze to dzięki mnie jk jk 1 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
katlia Napisano 10 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 10 Maja 2023 1 hour ago, ilon said: Rozmawiałam dzisiaj przez telefon z panią z AA i wskórałam jeszcze 5k i zwrot kosztu za nadanie bagażu. Dałam im tyle sugestii do poprawy serwisu i ich operacji, ze jak ktoś w najbliższym czasie będzie miał podobna sytuacje i dadzą wam voucher na $12.50 to wiedzcie ze to dzięki mnie jk jk You go girl! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AleksandraPawlowska Napisano 10 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 10 Maja 2023 W dniu 5.05.2023 o 03:50, kzielu napisał: Mam bliska znajoma - ktora wlasnie z pracy w sluzbie zdrowia przekwalifikowala sie i pracuje w med-spa - botox, lip fillers itp - w tym jest praktycznie nieograniczona kasa - wlascicielka jezdzi Astonem i z wydatkami zupelnie sie nie liczy (przygotowuje sie do wspinaczki na Mt. Everest a Wanda Rutkiewicz (kto pamieta ?) to raczej nie jest). Pielegniarka to szerokie pojecie w US - registered nurse, nurse pracititioner i pewnie jeszcze kilka innych kategorii. Powiedz dokkladnie o jaka pozycje Ci chodzi... To bym mnie interesowało najbardziej w zasadzie bo jestem kosmetologiem, ale pielęgniarstwo chciałam jeszcze zrobić bo dzięki temu wydaje mi się łatwiej będzie o GC i mniejsze ryzyko bo to zawód pożądany tak po prawdzie w każdym kraju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AleksandraPawlowska Napisano 10 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 10 Maja 2023 Jedynie pytanie czy bez wykształcenia medycznego w stanach można w ogóle ostrzykiwać ludzi, w Polsce oficjalnie jest to nielegalne, pomimo że masa ludzi to robi. Ale rawda jest taka że to kwestia czasu aż ktoś się za to weźmie i kosmetolodzy będą tracić możliwości w PL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AleksandraPawlowska Napisano 10 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 10 Maja 2023 A poza tym bardzo wam wszystkim dziękuje, że tak chętnie odpowiadacie na te pytania tutaj. Super społeczność! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzielu Napisano 10 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 10 Maja 2023 3 hours ago, AleksandraPawlowska said: Jedynie pytanie czy bez wykształcenia medycznego w stanach można w ogóle ostrzykiwać ludzi, w Polsce oficjalnie jest to nielegalne, pomimo że masa ludzi to robi. Ale rawda jest taka że to kwestia czasu aż ktoś się za to weźmie i kosmetolodzy będą tracić możliwości w PL Nie bede udawal ze jestem ekspertem ale generalnie nie mozna - znajoma jest APRN (Advanced Pracitice Registered Nurse) i FNP-C (Certified Nurse Practitioner) i niektore rzeczy (botox zdaje sie) moze wstrzykiwac tylko ona bo inni nie maja odpowiednich certyfikatow / wyksztalcenia. Tutaj droga do procesu sadowego jak sie pacjentowi cos nie spodoba albo nie uda jest wyjatkowo krotka (a ubezpieczenie od malpractice nie pokryje kosztow jak sie okaze ze ktos sciemnial i nie za bardzo powinien robic to co robi) wiec troche sie to wszystko w ten sposob samo-reguluje (w uproszczeniu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
agatenka Napisano 11 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 11 Maja 2023 16 hours ago, AleksandraPawlowska said: Jedynie pytanie czy bez wykształcenia medycznego w stanach można w ogóle ostrzykiwać ludzi, w Polsce oficjalnie jest to nielegalne, pomimo że masa ludzi to robi. Ale rawda jest taka że to kwestia czasu aż ktoś się za to weźmie i kosmetolodzy będą tracić możliwości w PL „In order to administer Botox injections, you must be a physician, physician assistant, dentist, registered nurse or another licensed healthcare practitioner. The minimum degree requirement for most of these professionals is a four-year bachelor's degree in pre-medicine, biology or related science” Tutaj raczej nikt nie będzie ryzykował takich zabiegów bez licencji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
agatenka Napisano 11 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 11 Maja 2023 On 5/8/2023 at 3:00 PM, ilon said: Hi kochani - jakos czas temu mialam lot AA ktory byl 'opozniony' o prawie 24h. Wiem ze tutaj ogolnie to jest wolna amerykanka i ze linie lotnicze moga sobie tak wprawdzie robic co chca i raczej nie nalezy mi sie zaden zwrot albo odszkodowanie. Moze sie ktos podzielic swoim doswiadczeniem/wiedza czy cos moge od nich dostac? Do tej pory AA troche mnie olewa po tym jak napisalam im co mysle o ich 10k milach ktore mi dalo w ramach zadoscuczynienia za zmarnowane prawie 24 godziny na ORD. Ilonka czym placilas za bilety? sprawdz bo niektóre karty maja ubezpieczenie w takich wypadkach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ilon Napisano 12 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 12 Maja 2023 On 5/10/2023 at 8:49 PM, agatenka said: Ilonka czym placilas za bilety? sprawdz bo niektóre karty maja ubezpieczenie w takich wypadkach. Ahhh akurat ta co nie ma ubezpieczenia. Biednemu zawsze wiatr w oczy 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi