andyopole Napisano Poniedziałek o 17:03 Autor Zgłoś Napisano Poniedziałek o 17:03 40 minut temu, kinia2071 napisał: zwrot akcji nie zły, cóż patrząc jak głosowali Polacy to nigdy nie będzie dobrze. Czasami żałuje, że wróciłam z emigracji I ja zaczalem sie wahac... Cytuj
kinia2071 Napisano Poniedziałek o 18:04 Zgłoś Napisano Poniedziałek o 18:04 Ty w USA to co tam się masz wahać Cytuj
andyopole Napisano Poniedziałek o 18:17 Autor Zgłoś Napisano Poniedziałek o 18:17 13 minut temu, kinia2071 napisał: Ty w USA to co tam się masz wahać Nad powrotem... sie waham. Cytuj
kinia2071 Napisano Poniedziałek o 18:26 Zgłoś Napisano Poniedziałek o 18:26 nie ma po co wracać i nie ważne kto tu rządzi, ja prowadząc biznes w Polsce po przeprowadzce z UK uderzyło mnie jak ciężko tu coś załatwić. Jak nie zarabiasz to i tak płacić musisz gdzie w UK nie zarabiałeś- nie płaciłeś. Podatki są wysokie jak na życie, Polacy są tak tu skłóceni, że jak powiesz, że wspierasz prawice lub lewice to Cie zjedzą ale ogólnie Polska ładna i tyle z plusów.. Pytanie czy jesteś gotowy na kubeł zimnej wody tutaj Cytuj
pelasia Napisano Poniedziałek o 19:32 Zgłoś Napisano Poniedziałek o 19:32 Tez zależy w jakim etapie życia się jest. Jeśli się wraca tylko na emeryturę, bez planów pracy czy biznesu to Polska wcale nie musi być taka zła. Jeśli się wraca jeszcze za lat pracy, to wszystko może wyglądać inaczej. Wszystko chyba zależy od oczekiwań i planów. Cytuj
mcpear Napisano Poniedziałek o 19:39 Zgłoś Napisano Poniedziałek o 19:39 Powrót do Polski z amerykańską emeryturą to chyba oznacza brak ubezpieczenia zdrowotnego w Polsce - czy się mylę @andyopole? Cytuj
andyopole Napisano Poniedziałek o 20:22 Autor Zgłoś Napisano Poniedziałek o 20:22 (edytowane) 58 minut temu, mcpear napisał: Powrót do Polski z amerykańską emeryturą to chyba oznacza brak ubezpieczenia zdrowotnego w Polsce - czy się mylę @andyopole? Ja mam przepracowane w Polsce 25 lat + 5 lat w UK. Dostanę więc jakichś parę groszy. edit: a wraz z polska emerytura takze ubezpieczenie. Edytowane Poniedziałek o 20:38 przez andyopole 2 Cytuj
MeganMarkle Napisano Poniedziałek o 23:35 Zgłoś Napisano Poniedziałek o 23:35 3 hours ago, mcpear said: Powrót do Polski z amerykańską emeryturą to chyba oznacza brak ubezpieczenia zdrowotnego w Polsce - czy się mylę @andyopole? A tam a tam, jakiś pakiecik w Luxmedzie się wykupi i będzie git. Pennies on dollar vs amerykańskie premiumy :p ja też myślę żeby może kiedyś wrócić na emeryturę do Polszy z walizka dolarów ale z drugiej strony chce być blisko dzieci więc zobaczymy gdzie one będą.. a ty jaki masz plan na złote lata? Florajda? Cytuj
andyopole Napisano Poniedziałek o 23:56 Autor Zgłoś Napisano Poniedziałek o 23:56 19 minut temu, MeganMarkle napisał: jakiś pakiecik w Luxmedzie się wykupi i będzie git. Gdzieś słyszałem, nie wiem czy to prawda, że do Luxmedu kolejki nie mniejsze niż do NFZ. Dodatkowo, ponoć nie robią wszystkiego, np. skomplikowanych zabiegów czy operacji. Cytuj
SuperTraveller Napisano wczoraj o 00:24 Zgłoś Napisano wczoraj o 00:24 Patrząc z perspektywy emeryta który ma problemy ze zdrowiem to USA vs Polska wydaje się być wyborem między bankructwem z powodu kosztów leczenia a śmiercią w kolejce do specjalisty... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi