Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Czytając Was tam już się obawiam przyszłego roku - pierwszego całego na Florydzie :/

Ale czego sie obawiasz? Ja mieszkam juz prawie cztery lata i zyje :)

Napisano

Ale czego sie obawiasz? Ja mieszkam juz prawie cztery lata i zyje :)

Temperatur i wilgotoności głównie. Jestem ciepłolubna, ale nie jestem masochistką :) a delikatne zatoki + klimatyzacja się nie lubią ;)

Napisano
nigella, baw sie dobrze w chicago - jakos mam do chicago niesamowity sentyment! to tutaj postawilam pierwsze kroki na amerykanskiej ziemi w latach dziewiecdziesiatych:) jaki to byl dla mnie szok!

Tak to juz jest z tymi "pierwszymi krokami" :) Ja swoje postawiłem w Nowym Jorku i za kazdym razem jak jestem w USA staram się zahaczyc o Manhattan, chocby to miał byc tylko jednodniowy stopover.

Zeby sparafrazowac klasyka - "moja historia zaczęła się na JFK"...

Napisano

no, u mnie pogoda stabilna, tylko komary wielkosci F-16.

nie za cieplo, slonecznie, wilgotnosc umiarkowana.

no teraz musze sobie cos innego znalezc, bo jak to tak nie narzekac na nic;)))

Napisano

no, u mnie pogoda stabilna, tylko komary wielkosci F-16.

nie za cieplo, slonecznie, wilgotnosc umiarkowana.

no teraz musze sobie cos innego znalezc, bo jak to tak nie narzekac na nic;)))

dobrze, ze nie C-17...

zawsze sie cos znajdzie, na co mozna ponarzekac... u mnie bedzie to kurz na żaluzjach :P ktorego mi sie nie chce wiecznie wycierac, a co wytre to znowu sie po krotkim czasie pojawia... uhh co za d... wpadl na to zeby te gowna montowac przy oknach... jakby nie mogly byc rolety harmonijkowe czy cos...

Napisano

U mnie komarów nie ma. Ostatnio przyjechał do nas kolega trucker z Sikago. Taka trasa mu wypadła. Niestety jedną noc ze względu na ładunek zamiast u mnie musiał przespać w kabinie. Był zdziwiony że mimo otwartych okien nic go w nocy nie pogryzlo.

Gdyby bardziej otworzył szyby mógł liczyć na kojoty, które luzem latają po mieście.