Gość Napisano 17 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Napisano 17 Lipca 2016 Ja nie mialam przyjemnosci poznac tutaj zadnego Polaka. Jakos watpie, zeby osiedlali sie w moich okolicach. Poza tym w ogole mi na tym nie zalezy. Codziennie rozmawiam z moimi rodzicami na skype, czytam polskie strony, czasami obejrze jakis program. To tyle jesli chodzi o stycznosc z jezykiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ilon Napisano 17 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Napisano 17 Lipca 2016 Ja tez nie spotkalam zadnego Polaka w okolicy, chociaz w sumie nie bywam w wielu miejscach i tez mieszkam na koncu swiata. Teraz mamy na campie 5 osob z Polski, wiec moge sobie pogadac + codziennie gadam czy to z rodzina czy ze znajomymi na necie. Jak bylam w NY i zatrzymalam sie na Brooklynie to poszlam do jakiegos malego, dziwnego sklepu po mleko. Zastanawialam sie ktore kupic i podszedl do mnie pan i po polsku zarekomendowal zakup jakiegostam. Bylam zaskoczona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 17 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 17 Lipca 2016 Ja tez nie spotkalam zadnego Polaka w okolicy, chociaz w sumie nie bywam w wielu miejscach i tez mieszkam na koncu swiata. Teraz mamy na campie 5 osob z Polski, wiec moge sobie pogadac + codziennie gadam czy to z rodzina czy ze znajomymi na necie. Jak bylam w NY i zatrzymalam sie na Brooklynie to poszlam do jakiegos malego, dziwnego sklepu po mleko. Zastanawialam sie ktore kupic i podszedl do mnie pan i po polsku zarekomendowal zakup jakiegostam. Bylam zaskoczona Ponieważ bezbłędnie "wyczul" w Tobie Polkę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ilon Napisano 17 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Napisano 17 Lipca 2016 Wyczul? Co masz na mysli? ;P Bylam z przyszla bratowa wiec rozmawialysmy troche po polsku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Joanna30 Napisano 17 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Napisano 17 Lipca 2016 A my byłyśmy na Key West w polskim sklepie/knajpce i zjadłyśmy przepyszne pierogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 17 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 17 Lipca 2016 Wyczul? Co masz na mysli? ;P Bylam z przyszla bratowa wiec rozmawialysmy troche po polsku No to dobrze ze rozmawialas po polsku. Pamiętaj jednak żeby nie wiecej niz trochę bo staniesz się mniej amerykańska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RobertNYc Napisano 17 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Napisano 17 Lipca 2016 Wlasnie zdalam sobie sprawe ze odkad mieszkam w Stanach (2,5 roku) jeszcze nigdy nie wpadlam na drugiego Polaka. Nie znam zadnego... Macie podobne doswiadczenie, czy zyjecie w poblizu innych Polakow? O tak? No to zapraszam do nas na Greenpoint. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jkb Napisano 17 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Napisano 17 Lipca 2016 Po polsku wlasciwie nie rozmawiam w ogole. W pracy, w domu, itp. po angielsku. Tak jak kzielu, dzienna porcja rozrywki w postaci polskich serwisow newsowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ilon Napisano 17 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Napisano 17 Lipca 2016 No to dobrze ze rozmawialas po polsku. Pamiętaj jednak żeby nie wiecej niz trochę bo staniesz się mniej amerykańska. Andy, obawiam sie, ze nie da sie byc jeszcze mniej amerykanskim w moim przypadku. ;<<<< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzielu Napisano 17 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Napisano 17 Lipca 2016 O tak? No to zapraszam do nas na Greenpoint. Ale czaisz ze wiekszosc z nas celowo trzyma sie od takich miejsc z daleka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi