KaeR Napisano 7 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2016 1 minutę temu, jkb napisał: To znaczy wydajesz tysiaka i w zamian nie dostajesz dachu nad glowa? Wolalbym placic tysiaka i zeby szlo na moje a nie czyjes. Zreszta co ja sie pod tym dachem nasiedze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jkb Napisano 7 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2016 No nie na Twoje, tylko banku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KaeR Napisano 7 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2016 2 minuty temu, jkb napisał: No nie na Twoje, tylko banku Az tak dużo od banku nie potrzebuje. Jestem dość oszczędny człowiek. :-P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 7 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2016 58 minut temu, jkb napisał: No nie na Twoje, tylko banku Jeśli rentujesz splacasz czyjś kredyt. Jeśli kupisz splacasz kredyt i co miesiąc stajesz się właścicielem kolejnej cząstki domu. A koniec spłaty kredytu mam wkrotce, ta dam.... styczeń 2047. Juz dziś zaprosiłem brokera i realtor na uroczyste BBQ z okazji zapłaty ostatniej raty. Realtor, który dobiega 70-dziesiątki uprzejmie podziękował. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jkb Napisano 7 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2016 8 minut temu, andyopole napisał: Jeśli rentujesz splacasz czyjś kredyt. Jeśli kupisz splacasz kredyt i co miesiąc stajesz się właścicielem kolejnej cząstki domu Z drugiej strony jak rentujesz, cos sie popsuje, masz naprawione. Nie wiezisz sie na 10/15/30 lat. Roznice miedzy rent a mortgage mozesz odlozyc/zainwestowac. Nie wszystko jest takie czarno-biale http://www.realtor.com/mortgage/tools/rent-or-buy-calculator/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzielu Napisano 7 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2016 6 godzin temu, jkb napisał: Z drugiej strony jak rentujesz, cos sie popsuje, masz naprawione. Nie wiezisz sie na 10/15/30 lat. Roznice miedzy rent a mortgage mozesz odlozyc/zainwestowac. Nie wszystko jest takie czarno-biale http://www.realtor.com/mortgage/tools/rent-or-buy-calculator/ Nie jest, ale we wlasnym mozesz zrobic co chcesz - zamontowac podnosnik w garazu jak jest odpowiednio duzy, urzadzic czy zrobic z yardem to co Ci sie podoba... Dla wielu osob to ma spore znaczenie ktore trudno przelozyc na pieniadze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 7 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2016 (edytowane) 6 godzin temu, jkb napisał: Z drugiej strony jak rentujesz, cos sie popsuje, masz naprawione. Nie wiezisz sie na 10/15/30 lat. Roznice miedzy rent a mortgage mozesz odlozyc/zainwestowac. Nie wszystko jest takie czarno-biale http://www.realtor.com/mortgage/tools/rent-or-buy-calculator/ U nas ceny wynajmu tak poszły w górę ze mortgage jest tańszy niż rent. A własny bacyard czy brak biegających psów piętro wyżej jest bezcenny. Edytowane 7 Grudnia 2016 przez andyopole Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KaeR Napisano 7 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2016 7 godzin temu, jkb napisał: Z drugiej strony jak rentujesz, cos sie popsuje, masz naprawione. Nie wiezisz sie na 10/15/30 lat. Roznice miedzy rent a mortgage mozesz odlozyc/zainwestowac. Nie wszystko jest takie czarno-biale http://www.realtor.com/mortgage/tools/rent-or-buy-calculator/ Moj landlord przysyla nam co dwa miesiace takie przypomnienie jak fajnie jest wynajmowac a jak do dupy jest posiadac. Tylko, ze w ten sposob traktuje mnie troche jak idiote. Przeciez wiem, ze banki nie pozyczaja za darmo a o dom trzeba dbac. Tylko rozmowa zaczyna sie od pieniedzy. Nie dla kazdego ma to pierwszorzedne znaczenie. Mnie np. irytuja moi sasiedzi do granic niemozliwosci a szczegolnie ich dzieci. Nie bede opisywal roznych sytuacji, bo niestety wiaze sie to jedynie z jedna grupa a tu mamy forum liberalne. Tak, wynajmowanie ma zalety, ale fajnie cos wlasnego posiadac na tym lez padole. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dublin Napisano 7 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2016 hmm... Cytuj ...tu mamy forum liberalne. taa... a w korei polnocnej od zawsze byla demokraja... hihihi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ilon Napisano 7 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2016 Kaer i Andy gratulacje. Ciesze sie, ze wam sie panowie powodzi Joanna, ja zawsze uwielbialam koncerty na Slaskim bo moglam posluchac prawie ze z okna, haha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi