Amy Napisano 8 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Napisano 8 Września 2017 Ja mieszkam na północ od ATL i tez mnie to trochę przeraża bo widzę, ze już u nas zaczyna być szał kolejki po benzynę, w sklepach również. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrysiaK Napisano 10 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Napisano 10 Września 2017 Niestety Naples jest na trasie Irmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patipitts Napisano 10 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Napisano 10 Września 2017 (edytowane) 15 godzin temu, KrysiaK napisał: Niestety Naples jest na trasie Irmy. Wiemy juz niestety wlasnie w tej chwili jest na ostrzale niestety o rozmiarze zniszczeń dowiemy sie jutro... za to ja teraz sprawdziłam prognozy na przyszły tydzień i jest możliwość ze Jose dopadnie nas w Maine wszystko wskazuje ze huragan ominie wyspy i skieruje sie w strone wschodniego wybrzeża osiągając rozmiary Irmy lub większe a my jesteśmy 40min od Portland... Dodam jeszcze ze mam znajomych pochodzących z St Thomas ktora została w 90% zniszczona... dziadkowie koleżanki mieli szczescie bo stracili dach i wszystko co mieli w domu, zbierają dla nich pieniadze na odbudowę. Kolegi cały dom rodzinny doszczętnie zniszczony... nie znam szczegółów bo chłopak jest tak załamany ze zamknął sie w sobie, wiem tylko ze stracił dziadka... Edytowane 10 Września 2017 przez Patipitts Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 11 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Napisano 11 Września 2017 Kurczę, tragedia z tymi huraganami.. uściski dla wszystkich którzy są w jakikolwiek sposób dotknięci tą tragedia. Trzymajcie się. W Niemczech mamy już jesień w pełni. Nagle się zrobiło zimno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cee Napisano 11 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Napisano 11 Września 2017 Ostro tam się dzieje, aczkolwiek dobrze ze opadł z sił. Mam kilku znajomych w tamtych rejonach i zdjęcia czy filmy porostu przerażają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amy Napisano 11 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Napisano 11 Września 2017 O 14 u nas ma sie zaczac, tropical storm po raz pierwszy w historii ATL, sama jestem przerazona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patipitts Napisano 11 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Napisano 11 Września 2017 Teściowa rano dzwoniła ze nie jest tak zle. Wieje i pada ale nie ma tragedii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
srk Napisano 11 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Napisano 11 Września 2017 Orientujecie sie czy na florydzie jest jakies dodatkowe ubezpieczenie na wypadek huraganów i zniszczen nim spowodowanych? Tam istny armagedon, jestem ciekawy jak ludzie to rozwiazuja? Po prostu dom od zera czy moze ubezpieczalnia. I czy takie ubezpieczenia sa w ogole popularne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Weststarr Napisano 11 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Napisano 11 Września 2017 http://www.iii.org/article/florida-hurricane-insurance-fact-file 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 13 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 13 Września 2017 ...wczoraj odbieralem kolezanke z lotniska. Poniewaz odprawa paszportowa sie przedluzala a pod terminalem nie dadza dluzej postac autem pojechalem na "waiting area", 1 mila, bliziutko. Ten parking jest niemal na przedluzeniu pasa startowego dla malych samolotow, 737, 320 max. Wieksze samoloty maja drugi pas. Stalem tam moze 15 minut, po drugiej stronie tego pasa jest wojskowa baza lotnicza i ichnie mysliwce tez z niego korzystaja. Wczoraj trafilem ze z bazy wylatywalo kilkanascie, nie liczylem od poczatku, mysliwcow. Startowaly parami, gdy kazdy z nich wciskal gaz do dechy przy starcie to huk byl przeogromny. Byly to mysliwce dwusilnikowe, wygladem zblizone do MIGa 29 I kilka jednosilnikowych. Cywilne samoloty staly w kolejce, czekajac az wojsko odleci. Potem gdy zaczely odlatywac cywilne to wydawalo sie ze robia to niemal bezszelestnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi