margherita_s Napisano 14 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2018 56 minut temu, andyopole napisał: Ale niech tam od czasu do czasu przypomni sobie zasady obsługi odkurzacza, albo gary pozmywa, bo zgnusnieje... edit: a co studenci robią na Mazowieckiej? Bo ja ze wsi jestem... Tak tak, jak najbardziej będę go zaganiac do porządków domowych Na Mazowieckiej w Warszawie jest dużo klubów i studenci (chociaż nie tylko) tam imprezuja. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ilya_ Napisano 14 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2018 56 minut temu, margherita_s napisał: Na Mazowieckiej w Warszawie jest dużo klubów i studenci (chociaż nie tylko) tam imprezuja. albo chodza zachlac ryja na nowy swiat do tych barow co to za szota placi sie 4 zl... Chociaz teraz wydaje mi sie, ze dzisjeszy studenci [blisko 90 %] maja malo wspolnego z tym co bylo kiedys. Dzisiejsze studiowanie to jakas parodia. Studenci maja wolnego po 5 miesiecy albo i wiecej w roku gdzie w wolnym czasie robia kompletnie...nic. 2 godziny temu, andyopole napisał: Ale niech tam od czasu do czasu przypomni sobie zasady obsługi odkurzacza, albo gary pozmywa, bo zgnusnieje... aj tam, lokalne ogloszenia i konstrakszyn do pseudo polonijnych firemek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
margherita_s Napisano 14 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2018 11 godzin temu, ilya_ napisał: Chociaz teraz wydaje mi sie, ze dzisjeszy studenci [blisko 90 %] maja malo wspolnego z tym co bylo kiedys. Dzisiejsze studiowanie to jakas parodia. Studenci maja wolnego po 5 miesiecy albo i wiecej w roku gdzie w wolnym czasie robia kompletnie...nic. Nieprawda. Owszem, są studenci, którzy się tylko obijają, ale jest też gros takich, ktorzy naprawdę ostro harują przez cały rok (to wszystko zależy w sporej mierze od kierunku; ja sama jeszcze 5 lat temu siedziałam non stop z nosem w książkach). I nie uwierzę, że kiedys było inaczej i wszyscy sie pilni uczyli. Bylo tak samo; część sie bawila, a częsci zależało i się uczyła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzielu Napisano 14 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2018 12 godzin temu, ilya_ napisał: albo chodza zachlac ryja na nowy swiat do tych barow co to za szota placi sie 4 zl... Chociaz teraz wydaje mi sie, ze dzisjeszy studenci [blisko 90 %] maja malo wspolnego z tym co bylo kiedys. Dzisiejsze studiowanie to jakas parodia. Studenci maja wolnego po 5 miesiecy albo i wiecej w roku gdzie w wolnym czasie robia kompletnie...nic. A w sumie to kogo to obchodzi ? Liczy sie to co kto wie jak przyjdzie szukac pracy a to co ktos robi w czasie studiow to w sumie jego biznes. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patipitts Napisano 14 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2018 8 minut temu, kzielu napisał: A w sumie to kogo to obchodzi ? Liczy sie to co kto wie jak przyjdzie szukac pracy a to co ktos robi w czasie studiow to w sumie jego biznes. Dokładnie. Ja w czasie studiów sie wyszalalam za wsze czasy, imprezowalam bardzo duzo ale nigdy nie miałam sesji poprawkowej, pracowałam od 2 roku studiów i łapałam jsszcze wolontariat a od razu po skończeniu poszłam na staz, takze da sie pogodzić :p inna sprawa ze ja moich studiow nienawidziłam i do tej pory pluje sobie w brode czemu ich nie rzuciłam i nie poszłam na cos innego, No ale było minęło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
katlia Napisano 14 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2018 13 godzin temu, ilya_ napisał: Chociaz teraz wydaje mi sie, ze dzisjeszy studenci [blisko 90 %] maja malo wspolnego z tym co bylo kiedys. Dzisiejsze studiowanie to jakas parodia. Ojej, jakie nudy. Kazde pokolenie narzeka na te nastepne. Wszyscy byli lepsi od tych "dzisiejszych." Ilya najwyrazniej sie starzeje 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ilon Napisano 14 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2018 1 godzinę temu, Patipitts napisał: Dokładnie. Ja w czasie studiów sie wyszalalam za wsze czasy, imprezowalam bardzo duzo ale nigdy nie miałam sesji poprawkowej, pracowałam od 2 roku studiów i łapałam jsszcze wolontariat a od razu po skończeniu poszłam na staz, takze da sie pogodzić :p inna sprawa ze ja moich studiow nienawidziłam i do tej pory pluje sobie w brode czemu ich nie rzuciłam i nie poszłam na cos innego, No ale było minęło. Ile razy mi sie zdarzylo prosto z imprezki jechac na uczelnie bo jakies zaliczenie bylo, albo zeby sie wpisac na liste i pokazac z indeksem, a potem zniknac do toalety i nigdy nie wrocic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ilya_ Napisano 14 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2018 7 godzin temu, kzielu napisał: A w sumie to kogo to obchodzi ? Liczy sie to co kto wie jak przyjdzie szukac pracy a to co ktos robi w czasie studiow to w sumie jego biznes. no w sumie liczy sie kto co wie. Tylko, ze teeraz nic nie wiedza. przyjmowales ludzi do pracy w pl po politechnicznych studiach zanim przyjechales do US ? Ja tak. Ale ok bo wykraczam poza temat... 5 godzin temu, katlia napisał: Ojej, jakie nudy. Kazde pokolenie narzeka na te nastepne. Wszyscy byli lepsi od tych "dzisiejszych." Ilya najwyrazniej sie starzeje Wlosy leca powoli. Co zrobisz.... 6 godzin temu, Patipitts napisał: Dokładnie. Ja w czasie studiów sie wyszalalam za wsze czasy, imprezowalam bardzo duzo ale nigdy nie miałam sesji poprawkowej, pracowałam od 2 roku studiów i łapałam jsszcze wolontariat a od razu po skończeniu poszłam na staz, takze da sie pogodzić :p inna sprawa ze ja moich studiow nienawidziłam i do tej pory pluje sobie w brode czemu ich nie rzuciłam i nie poszłam na cos innego, No ale było minęło. podobno jakies 3/4 studentow wybiera blednie kierunek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
katlia Napisano 14 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2018 16 minut temu, ilya_ napisał: podobno jakies 3/4 studentow wybiera blednie kierunek... Jakos studenci daja rade po zakonczeniu studiow. Tu i w Polsce. Notabene, mam kuzyna ktory jest na pozycji kierowniczej w duzej amerykaskiej firmie z baza w Warszawie. Wysoka pozycja, dobre zarobki, duze perspektywy. Jego studia? Filologia grecka i lacina Kierunek nie zaszkodzil mu w karierze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzielu Napisano 14 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2018 27 minut temu, ilya_ napisał: no w sumie liczy sie kto co wie. Tylko, ze teeraz nic nie wiedza. przyjmowales ludzi do pracy w pl po politechnicznych studiach zanim przyjechales do US ? Ja tak. Ale ok bo wykraczam poza temat... Tylko jakies dwie setki interviews w PL przeprowadzilem wiec moze to faktycznie niewiele... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi