andyopole Napisano 28 Marca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 28 Marca 2019 1 godzinę temu, Xarthisius napisał: To SPAM jest drogi Adminie, do usuniecia widziales zeby @mcpear sie tu po angielsku udzielal? Nie mowiac o tym, ze google translate na polski az w oczy kluje. Spam, owszem, ale ja do sprzatania to nie za bardzo. Zreszta co to za reklama? Usluga, ktora od dawna oferuja wszyscy przewoznicy. Nawet kontener moge obserwowac, ktory z NY podaza do mojej firmy. Ciekawostka: kontener pokonuje Atlantyk statkiem w dwa tygodnie ale zeby przebyc droge z East Coast do Oregonu potrzebuje miesiac i juz widze ze nawet w tym czasie sie nie wyrobi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patipitts Napisano 28 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano 28 Marca 2019 @kzielu odpalilam turbotaxa i wszystko pieknie wypelnilam sama i nic nie musze doplacac wiec spoko, jedynie ME state refund musze poczta wyslac, reszta poszla elektronicznie. Sama sie zdziwilam ze to takie proste Sent from my iPhone using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xarthisius Napisano 28 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano 28 Marca 2019 2 hours ago, andyopole said: Spam, owszem, ale ja do sprzatania to nie za bardzo. Zreszta co to za reklama? Usluga, ktora od dawna oferuja wszyscy przewoznicy. Nawet kontener moge obserwowac, ktory z NY podaza do mojej firmy. Ciekawostka: kontener pokonuje Atlantyk statkiem w dwa tygodnie ale zeby przebyc droge z East Coast do Oregonu potrzebuje miesiac i juz widze ze nawet w tym czasie sie nie wyrobi. Nie klikalem i nie patrzylem. Czesto w takich linkach nie chodzi o to co jest na stronie, tylko o to co taka strona jest Ci w stanie "podrzucic" jak tam wejdziesz. Potem sie moze okazac, ze Ty sledzisz paczki, a autor strony sledzi Twoje konto w banku ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 28 Marca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 28 Marca 2019 Godzinę temu, Xarthisius napisał: Nie klikalem i nie patrzylem. Czesto w takich linkach nie chodzi o to co jest na stronie, tylko o to co taka strona jest Ci w stanie "podrzucic" jak tam wejdziesz. Potem sie moze okazac, ze Ty sledzisz paczki, a autor strony sledzi Twoje konto w banku ;-) Sluszna uwaga. Proponuje wystapic o angaz Admina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krystian1021 Napisano 29 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano 29 Marca 2019 Witam, posiadam na sprzedaż numer CGI do zarezerwowania spotkania z konsulem. Sprzedam taniej, kod ważny jest do 31.03.2019r. Jeżeli ktoś z terenu Podlasia jestem w stanie dostarczyć go osobiście. Zmiana planów a szkoda żeby to się zmarnowało cena do ustalenia pilny temat. !! Chodzi o opłatę za wzniosek DS 160 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 29 Marca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 29 Marca 2019 Żeby było jak bylo. Komitety kolejkowe wracają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 30 Marca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 30 Marca 2019 Nowa płyta Rammstein będzie wkrótce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
margherita_s Napisano 30 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano 30 Marca 2019 Dnia 28.03.2019 o 14:56, Patipitts napisał: @kzielu odpalilam turbotaxa i wszystko pieknie wypelnilam sama i nic nie musze doplacac wiec spoko, jedynie ME state refund musze poczta wyslac, reszta poszla elektronicznie. Sama sie zdziwilam ze to takie proste Sent from my iPhone using Tapatalk Naprawdę ten TurboTax taking latwy w obsłudze? Mój mąż i jego rodzice zawsze korzystają z pomocy księgowej, dlatego myślałam że to jakaś skomplikowana procedura. Wczoraj spytałam męża, czy kiedykolwiek próbował wypełniać to sam, on na to że nie, po prostu uznał, że jest to trudne. W przyszłym roku chyba się pokusze o wypełnienie tego samodzielnie, zamiast płacenie $100 księgowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patipitts Napisano 30 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano 30 Marca 2019 Naprawdę ten TurboTax taking latwy w obsłudze? Mój mąż i jego rodzice zawsze korzystają z pomocy księgowej, dlatego myślałam że to jakaś skomplikowana procedura. Wczoraj spytałam męża, czy kiedykolwiek próbował wypełniać to sam, on na to że nie, po prostu uznał, że jest to trudne. W przyszłym roku chyba się pokusze o wypełnienie tego samodzielnie, zamiast płacenie $100 księgowej. Moj maz tez co roku nosil do ksiegowej. Ale ksiegowa sie przeniosla z biurem, nie wiadomo gdzie jest bo miala sporo problemow po huraganie i szwagierka zaproponowala ze mezowi wypelni. A ja swoje sprobowalam sama bardzo latwo, ja zrobilam to na telefonie po sciagnieciu apki. Mozna zeskanowac swoje id, W2 i wszystkie Dane wlasciwie ci sie automatycznie laduja. Jedyne na co najwiecej czasu schodzi to odpowiadanie na rozne pytania (tak zeby moc sobie cod od podatku odliczyc). U mnie troche dluzej bo bylam seasonal reasident w innym stanie. Ale I tak bardzo latwo Sent from my iPhone using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 30 Marca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 30 Marca 2019 Chciałem powiedzieć że 28 marca minęło 10 lat od momentu gdy wylądowałem w Oregon. Wprawdzie bez zamiaru pozostania na stałe ale tak się porobiło że mieszkam tu do dziś. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi