Skocz do zawartości

Dv-2016 - Pytania I Odpowiedzi

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,3 tyś
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Pewnie dostaniesz coś w rodzaju awizo i GC do odebrania na poczcie albo w najbliższym urzędzie imigracyjnym.

Bylo to co prawda dawno temu, ale z tego co pamietam GC idzie normalnie do skrzynki, zadne polecone, wiec nie ma nic do rzeczy czy ktos jest w domu. Zreszta tak samo chyba jest z paszportem i aktem naturalizacji jak odsylaja spowrotem.

Napisano

zadnym urzedzie to raz ;)

jesli juz i zalezy od urzedu,listonosza to zostawi powiestke w skrzynce jak cos by nie gralo

a tak to znajdziesz GC,SSN w skrzynce na listy :)

Napisano

Zgadzam się z przedmówcami. Wszystko jest w skrzynce. Tu listonosz rzadko puka do drzwi. Do nas zapukał raz z większą paczką. No i kurierzy dostarczają paczki pod drzwi. :) Dokumenty wysyłane przez zwykłą pocztę lądują w skrzynce.

Napisano

Noo, czyli jak ktoś ma kogoś zaufanego ze skrzynką na listy, to w zasadzie może przylecieć do Stanów na 5min. Ten znajomy może wysłać tą zieloną kartę później kurierem do polski.

• 3 tygodnie później...
Napisano

Witam, chciałam zapytać czy na rozmowę z Konsulem muszę mieć polski pełny akt małżeństwa czy wystarczy brytyjski. Nie rejestrowalam małżeństwa w Polsce bo nie było mi to potrzebne. Jak to zrobię to muszę wymienić wszystkie dokumenty w tym paszport...

Witam, chciałam zapytać czy na rozmowę z Konsulem muszę mieć polski pełny akt małżeństwa czy wystarczy brytyjski. Nie rejestrowalam małżeństwa w Polsce bo nie było mi to potrzebne. Jak to zrobię to muszę wymienić wszystkie dokumenty w tym paszport...

Napisano

jak brytyjski spelnia wymagania to takie bierzesz na rozmowe

nie musisz wymieniac paszportu jesli zostawiasz swoje nazwisko w akcie slubu ;) jedynie przy zmianie nazwiska musisz zmienic paszport.

Napisano

Witajcie :) Przy ponownym przeglądaniu wysłanego już DS-260 pojawiła mi się pewna wątpliwość, może ktoś będzie znał odpowiedź.... Znajduje się tam pytanie

Have any of your U.S. visas ever been cancelled or revoked? Czy jeśli ktoś ma pieczątkę Cancelled without prejudice wbitą na pierwszą wizę J1 przy przyznawaniu kolejnej wizy J1, to zaznacza yes i tłumaczy z jakiego powodu, czy zaznacza no?

Z góry dzięki za odpowiedź.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...