sly6 Napisano 27 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Napisano 27 Stycznia 2016 Od kiedy loteria działa to adres można zmienić na rozmowie.na lotnisku granicy i później w USA lecz tutaj należy działać szybko
PioN Napisano 27 Stycznia 2016 Zgłoś Napisano 27 Stycznia 2016 Witam, Za dużo na forum się nie udzielałem ale dużo ważnych informacji uzyskałem czytając dokladnie forum. Rozmowa z konsulem dziś na 8 ( to to małżeństwo z dzieckiem przed czarex) wyszliśmy 9.15. Wizy w ilości 3 sztuki przyznane :-) z puli 50 tyś w tym roku. Pobyt w ambasadzie przebiega spokojnie, spodziewałem się dłuższego pobytu tak do 11. Pobrali dokumenty : TNT- okazanie Paszporty Zupełne akty urodzenia i małżeństwa. Świadectwa o nie karalności. Badania wyniki Świadectwo potwierdzające posiadane wykształcenie. Opłata - potwierdzenie dokonania w ambasadzie. O 9 poprosił do okienka konsul, przysięga, dwa pytania - kiedy wyjeżdżamy i gdzie jedziemy, gratulacje od konsula z info o przyznaniu wiz i koniec wizyty. Pozdrawiam wszystkich z forum - jest bardzo pomocne.
SMA Napisano 27 Stycznia 2016 Zgłoś Napisano 27 Stycznia 2016 A co to jest WRW case number? Do rejestracji w TNT potrzebny jest ten sam case number, co zawsze Dziwne, że tak długo czekałaś na akt urodzenia, mąż z drugiego końca kraju ściągnął swój w dwa dni, bo nie było jego aktu w wersji elektronicznej, a jeśli jest już wersji elektronicznej to dają od ręki. Teraz można iść do dowolnego USC na terenie Polski i dostanie się wszelkie akty urodzenia, czy ślubu Ale tak czy siak przepisy mówią że: "W terminie do 7 – 10 dni roboczych od dnia złożenia wniosku, w zależności od miejsca przechowywania księgi stanu cywilnego." To jest info ze strony USC Potwierdzam są duże poślizgi czasowe jak akty nie są "zmigrowane". Czekałem 6 tyg.
monika19781978 Napisano 27 Stycznia 2016 Zgłoś Napisano 27 Stycznia 2016 Gratulacje czarex i pioN !!!! A ja właśnie zapisałam się na badania. Piszcie gdzie i kiedy planujecie wyjechać? Co do biletów to czy kupując bilet w jedną stronę to jakieś dodatkowe dane należy podać? Ktoś pisał na forum,że linie norwegian są tanie? Jakie są Wasze opinie?
megan07 Napisano 27 Stycznia 2016 Zgłoś Napisano 27 Stycznia 2016 Gratulacje czarex i pioN !!!! A ja właśnie zapisałam się na badania. Piszcie gdzie i kiedy planujecie wyjechać? Co do biletów to czy kupując bilet w jedną stronę to jakieś dodatkowe dane należy podać? Ktoś pisał na forum,że linie norwegian są tanie? Jakie są Wasze opinie? ja sie wybiore norwegian w jedna strone bo i tak w druga juz nie ma bo zlikwiduja polaczenie moze czasowo, w okolice bostonu, i raczej dopiero w sierpniu by pozamykac tu jeszcze rozne sprawy urzedowe itp a wy? czyli godzina wstawienia sie w ambasadzie na 8 rano jest umowna? ze np jak sie spoznie 15 minut to sie nic nie stanie?
Gutka Napisano 27 Stycznia 2016 Zgłoś Napisano 27 Stycznia 2016 Kurczę,siedzę w pociągu i w głowie wertuję czy wszystko na rozmowę mam przygotowane. Niestety zapomniałam wziąć świadectwo maturalne... Spakowałam dyplom z Uniwerku i szkoły policealnej. Myślicie,że warto zamawiać na jutro kuriera coby uzupełnić ten brak? Rozmowę mamy dopiero w poniedziałek więc kilka dni jeszcze jest Może ktoś miał podobną sytuację?
szaman Napisano 27 Stycznia 2016 Zgłoś Napisano 27 Stycznia 2016 Kurczę,siedzę w pociągu i w głowie wertuję czy wszystko na rozmowę mam przygotowane. Niestety zapomniałam wziąć świadectwo maturalne... Spakowałam dyplom z Uniwerku i szkoły policealnej. Myślicie,że warto zamawiać na jutro kuriera coby uzupełnić ten brak? Rozmowę mamy dopiero w poniedziałek więc kilka dni jeszcze jest Może ktoś miał podobną sytuację? przezorny zawsze zabezpieczony
glimi Napisano 27 Stycznia 2016 Zgłoś Napisano 27 Stycznia 2016 nie ma po co bo i tak matura nie jest wymagana, pani pyta o najwyzsze wyksztalcenie jakie masz to dasz dyplom z uniwersytetu i tyle.
PioN Napisano 27 Stycznia 2016 Zgłoś Napisano 27 Stycznia 2016 Kurczę,siedzę w pociągu i w głowie wertuję czy wszystko na rozmowę mam przygotowane. Niestety zapomniałam wziąć świadectwo maturalne... Spakowałam dyplom z Uniwerku i szkoły policealnej. Myślicie,że warto zamawiać na jutro kuriera coby uzupełnić ten brak? Rozmowę mamy dopiero w poniedziałek więc kilka dni jeszcze jest Może ktoś miał podobną sytuację? Ja miałem ze sobą dyplom studiów i maturalne świadectwo - dałem tylko dyplom i ksero dyplomu i nic więcej nie chcieli, nawet nie zapytali o maturalne. Więc myślę że nie ma potrzeby posiadania świadectwa maturalnego - skoro dyplom studiów potwierdza posiadanie matury. Wybieramy się z rodziną koniec czerwca/ początek lipca - a linie lotnicze nie mają dla mnie znaczenia, chcę aby były jak najtańsze.
Gutka Napisano 27 Stycznia 2016 Zgłoś Napisano 27 Stycznia 2016 No w sumie też tak pomyślałam, skoro mam magistra to liceum skończone być musi. Stres robi swoje Dzięki za odpowiedzi. W poniedziałek zdam relację.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.